A hét legfontosabb hírei: változnak a lakástámogatások 2024-től

A hét legfontosabb hírei: változnak a lakástámogatások 2024-től
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-25
 

Rengeteg dolog történt a héten: az irányadó kamatszint csökkentéséről döntött a jegybank, pontosított inflációs várakozásán az MNB. De talán a legnagyobb visszhangot a lakástámogatások 2024-es átalakítása váltotta ki.

Átalakul a Babaváró, megszűnik a CSOK a nagyobb településeken 2024-től

A kormány június 22-én bejelentette a család-, lakástámogatási rendszer jelentős átalakulását. A Babaváró és a családi otthonteremtési kedvezmény érintett a módosítások 2024-től lépnek életbe.

Vannak jó és rossz hírek is. A kedvezmény összegét mindkét esetben megemelték, ugyanakkor a feltételek átalakításával sokan nem lesznek jogosultak a kedvezményekre a jövő évtől. A részleteket megtalálod itt.

Hirdetés

Hirdetés

A Babaváró igénylések kétharmadát kizárják az új feltételek

A jövő évtől szigorodik a Babaváró igénylés feltétele: a pár hölgy tagja nem lehet idősebb 30 évesnél. (A jelenleg érvényben lévő szabály alapján a hölgy a kölcsön felvételekor nem töltheti be a 41. életévét.) De mennyi érdeklődőt érinthet ez a változás? Ennek jártak utána a Bankmonitor szakértői legújabb cikkükben.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MNB bejelentések – Csökkenő irányadó kamatszint, emelkedő inflációs várakozások

A jegybank változatlan szinten hagyta az jegybanki alapkamatot, ugyanakkor az egynapos betéti kamat csökkentésével 16%-ra mérsékelte az irányadó kamatszintet. Az MNB pontosította az elkövetkező évekre várt infláció mértékén is, ha minimálisan is, de nagyobb drágulást vár a jegybank, mint eddig.

Milyen hatása lehet ezeknek a lépéseknek a lakáshitelekre, személyi kölcsönökre? Kattints a Bankmonitor cikkére és megtudhatod.

Mit tud a prémium állampapír az új inflációs kilátások mellett?

A jegybank minimálisan változtatott a 2023-as és a 2024-es inflációs kilátásokon. Az MNB nagyobb áremelkedést vár, mint március végén. De milyen hatása lehet ennek a változásnak a prémium állampapíron elérhető nyereségre?

Melyik lakossági állampapírt érdemes választani? Ezt az infláció mellett a Diszkont Kincstárjegy hozamainak alakulása is befolyásolja. A részleteket legújabb cikkünkből megtudhatod.

Egyre többen vesznek lakást személyi kölcsönből. Kinek érheti ez meg?

Érdekes trend van kibontakozóban, egyre többen személyi kölcsönből vásárolnak ingatlant maguknak. De miért érheti meg a hiteligénylőknek: milyen lakás, élethelyzet az, amikor a személyi hitel lenne a jó választás? A Bankmonitor szakérői ezeket a kérdéseket feszegetik legújabb cikkükben.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés