A héten az időzítés volt a kulcskérdés – Mit hozott az emelkedő kamatkörnyezet?

A héten az időzítés volt a kulcskérdés – Mit hozott az emelkedő kamatkörnyezet?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-04-10
 

A pénzpiaci hozamokban is jócskán érezhető már az infláció hatása, a jegybanki kamatemelések. Az egyre költségesebb hitelfelvétel pedig nem csak a lakáshitel igénylés előtt állókat érinti, hanem a személyi kölcsönök is komoly drágulást produkáltak. A továbbiakban pedig szó lesz az infláció hatásáról a hiteligénylőkre, a súlyosbodó nyugdíjhelyzetre, valamint a támogatások felértékelődésére is hoztunk egy-egy érdekes pénzügyi témát. Olvasd a hét legnépszerűbb témáit!

Hogyan hat a háború a személyi kölcsönök piacára?

Tudni szeretnéd, hogy mire számíts, ha most vennél fel személyi kölcsönt? Szakértőink több tényezőt is megvizsgáltak, amelyek befolyásolhatják a hitelezési folyamatokat: egyebek mellett a bizonytalan gazdasági helyzet, a hiteldrágulás, a lakosság és a bankok viselkedésének megváltozása lesz terítéken. Tudd meg cikkünkből, hogy mire számíthatsz!

Drasztikusan megdrágul a jelenleg legolcsóbb lakáshitel

Hosszú ideje az UniCredit bank kínálja a legolcsóbb lakáshitel konstrukciót. Ugyanakkor a pénzintézet április 14-től jelentős emelést jelentett be, ami rendesen átrendezheti a legkedvezőbb ajánlatok listáját. Emiatt az igénylés küszöbén állóknak érdemes gyorsan beadni a papírokat. Olvasd el cikkünket és tudd meg, milyen mértékű kamatemelésre számíthatsz.

Hogyan érdemes hitelt felvenni 8,5%-os infláció mellett?

Megjelent a legfrissebb inflációs adat, márciusban 8,5%-os volt az áremelkedés mértéke, amelyet minden magyar saját zsebén érezhetett a bevásárlások alkalmával. Az árstopok kivezetése pedig még tovább fokozhatja az eddig is súlyos helyzetet. Aki hiteligénylés előtt áll, annak pedig érdemes lesz ezt a változást is figyelembe kell vennie. Szakértőink arra válaszolnak, milyen hatása lehet az adósokra nézve az elszálló áraknak.

Csak a gazdagoknak lesz jó nyugdíjuk, a többségnek kilátástalan a helyzete

Napvilágot látott az MNB és a KSH közös felmérése a magyar háztartások vagyoni helyzetéről. A Bankmonitor szakértői a nyugdíjhelyzet kapcsán vizsgálják meg az elemzést, amivel kapcsolatban döbbenetes adatok derültek ki. Mekkora vagyon jut egy háztartásra? Vannak -e hosszú távú megtakarításaink? Kinek lesz jó nyugdíja? Ki kerülhet hatalmas veszélybe?

CSOK támogatás – remekül pótolhatja az önerőt, helyettesítheti a hitelt

A lakásárak, az építési költségek és a hitelkamatok emelkedése mellett a Családi Otthonteremtési Kedvezmény jelentősége egyre inkább felértékelődik. Hogyan segítheti a CSOK a családokat a különböző lakástervek megvalósításában?

Mi lesz a lakásárakkal? – videó

A háborús környezet, a reálgazdasági kilátások és az egyre erősödő inflációs nyomás jelentős mértékben befolyásolhatja az ingatlanpiacot is. Ami pedig mindannyiunkat leginkább foglalkoztat: hogyan alakulhatnak a lakásárak? Lehet-e csökkenésre számítani? Legújabb videónkban ezeket a kérdéseket boncolgatjuk.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés