A legjobb autóhitel kalkulátort keresed? Ez tetszeni fog!

A legjobb autóhitel kalkulátort keresed? Ez tetszeni fog!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-07
 

Egy jó autóhitel kalkulátor egyszerű, gyors és aktuális. Néhány hazai összehasonlító oldal már itt elcsúszott az olajon. De mi az, amitől igazán kiváló lesz egy ilyen program? A különbség nagyon is jelentős, főleg, ha épp nyomnád a gázpedált egy kivételes autóajánlatért.

Ha autóvásárláson töröd a fejed, a finanszírozás kardinális kérdés lehet. A legfontosabb autópiaci szereplők bevonásával készült statisztikák szerint két év alatt közel 70 százalékkal drágultak a használt autók Magyarországon. Ebben a háború kirobbanása is szerepet játszott, az új autókra a várakozás jelentősen megnövekedett a beszállítók leállása és az alapanyaghiányok miatt. Ez pedig a potenciális autóvásárlók figyelmét a használt járművek irányába terelte. 

A kereslet növekedése mellett szűkülő kínálat jellemezte a piacot, ami természetszerűleg az árakra is felhajtó erővel bírt. Szakértők szerint ráadásul a kivárást sem indokolja semmi, leszámítva a külföldről behozatalt, hiszen ha a magyar fizetőeszköz tartósan stabil marad az euróval szemben, az ismét lendíthet az importpiacon.

Komolyan a zsebébe kell tehát nyúlnia annak, aki most akarja megvásárolni következő, vagy éppen az első személygépjárművét, sokszor még akkor is, ha rendelkezik a régi autó eladásából befolyt összeggel, vagy némi megtakarítással. Lássuk, hogyan érdemes elindulni, ha az autó megvásárlásához külső forrás bevonása szükséges. 

Hirdetés

Hirdetés

Mit kell tudni az autóhitelről?

Autóvásárlás finanszírozására jellemzően két konstrukció jöhet szóba, az autóhitel és a lízing. Az autóhitelként emlegetett konstrukció tulajdonképpen egy személyi kölcsönt takar, amely szabadon felhasználható, így új és használt autó megvásárlására, javításra is felvehető. Ha pedig az autó árán felül az átírására, nyári vagy téli gumikra, esetleg szervizre is költenél, a hitelösszegből bátran megteheted. 

Jó tudni
A lízinggel szemben az autóhitel számos előnnyel rendelkezik, ilyen például a gyorsaság. Az igénylési folyamat akár 2-3 napon belül lezajlik. Az autó a vásárlást követően azonnal a tulajdonodba kerül, ráadásul nem szükséges hozzá önerő, vagy fedezet sem.

A legkedvezőbb banki autóhitel kiválasztása nem gyerekjáték, hiszen ha az élethelyzetünkhöz leginkább illeszkedő megoldást keressük, akkor fontos, hogy összehasonlítsuk az aktuálisan elérhető ajánlatokat. Ebben lesz a segítségünkre egy autóhitel kalkulátor, ami online formában számos pénzügyi szolgáltató oldalán megtalálható. Viszont egyáltalán nem mindegy, hol indítunk keresést, ugyanis a legtöbb autóhitel kereső az elérhető ajánlatok összehasonlítását követően átirányít az adott bank oldalára, ahol aztán teljesen magunkra maradunk.

Milyen egy jó autóhitel kalkulátor?

Milyen egy jó autóhitel kalkulátor?

Ha az autóhitel kalkulátor kulcsszóra keresünk, akkor a leggyakoribb eset az, hogy a találati listán egy adott bank hirdetésébe futunk bele. Erre kattintva viszont nem lesz lehetőségünk több bank ajánlatát objektívan összehasonlítani. 

Éppen ezért egy jó autóhitel kalkulátornál elsőleges szempont, hogy bankfüggetlen legyen. Annál jobb, minél több hazai bank ajánlatai versenyeznek egymással, hiszen így könnyebb kideríteni, hogy melyik a jelenleg elérhető legjobb pénzügyi termék a piacon.

A jó összehasonlítás második alappillére, hogy a kalkulátor naprakész adatokkal szolgáljon. Ehhez az adott portál üzemeltetőjének nem kevés munkára van szüksége, hiszen folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a banki hirdetményeket, az új konstrukciókat, összevetni az előző információkkal és folyamatosan frissíteni a változásokat. És ami legalább ennyire fontos: az adott autóhitel konstrukció mellett az igénylési feltételeknek is szerepelniük kell.

Továbbá ideális esetben egy kalkulátor valamennyire személyre szabható, egy autóhitel keresőben jellemzően tudnunk kell beállítani a kért hitelösszeg mellett a havi nettó jövedelem mértékét és a kívánt futamidőt is. Ezen felül a legkiválóbb keresők még inkább személyre szabhatók, például beállíthatjuk, hogy mi alapján rendezze a találatokat (THM, törlesztőrészlet, vagy teljes visszafizetés), de megjeleníthetjük kizárólag az online igényelhető ajánlatokat is.

Mit tudnak a legjobb autóhitel kereső kalkulátorok?

Napjaink korszerű digitális technológiáinak hála a felsoroltak ma már alapvető felhasználói igényeknek számítanak egy autóhitel kalkulátorral szemben. Van ugyanakkor ezeknél jóval többet nyújtó szolgáltatás is, melynek használatával az anyagi előny mellett jelentős időt is spórolhatunk. Ez pedig egyáltalán nem mindegy, hiszen egy jó autóajánlatra a piacon villámgyorsan lecsapnak, illetve ha épp autó nélkül vagyunk, akkor szintén az időfaktor lesz a legfontosabb.

A legjobb autóhitel keresők nem hagynak magadra a legjobb ajánlat feltérképezése után, hanem lehetőséged van továbbá:

  • tájékozódni az adott konstrukcióról részletesen;
  • online elindítani az igénylést;
  • független pénzügyi szakértő válaszolja meg nyitott kérdéseidet;
  • végigvezet az igénylés folyamatán, jelentősen lerövidítve számodra a folyamatot;
  • ráadásul mindezt teljesen ingyen.

Kalkulálj
A Bankmonitor autóhitel kalkulátora mindezekben a segítségedre lesz. Kalkulálj, válaszd ki a számodra szimpatikus konstrukciót és szakértőink mihamarabb felveszik veled a kapcsolatot, hogy gyorsan és gördülékenyen menjen az igénylés.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés