A legjobb diákszámlák: másfél tálca sör és olcsó fesztiválbelépők

A legjobb diákszámlák: másfél tálca sör és olcsó fesztiválbelépők
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-08-06
 

Az egyetem kezdetével sokan választanak bankszámlát így megnéztük, hogy melyikkel jártok a legjobban. Mint ahogy a lakossági számláknál vagy a vállalati számláknál is, itt is nagy különbség lehet bankszámla és bankszámla közt. Éves szinten akár 7-8 ezer forintot is spórolhat, aki jól választ. A havi költségek mellett sok extrával is találkoztunk, van, ahol 100 ezer forintot lehet nyerni havonta és van, ahol fesztiválokra lehet olcsóbban bejutni.

Az egyetemi ponthatárok már kiderültek és azok, akik jövőre valamelyik felsőoktatási intézményben kezdenek érdemes, hogy rendelkezzenek bankszámlával. A bankszámláról nem csak vásárolni lehet, az ösztöndíj is ide tud érkezni, amit kár lenne kihagyni.

A bankok legtöbbje egyedi ajánlattal, diákszámlával lép a fiatalabbak felé. Ezek között eligazodni nem különösebben egyszerű. Megkerestük ezért a legjobb ajánlatokat a diákszámlát közt, feltételezve néhány bankszámla-használati szokást.

A legolcsóbb havi költségű számla az Erste Bank diákszámlája lett mindössze 17 forintos havidíjjal. A második az FHB Bank 104 forintos havidíjjal rendelkező Hello számlája, a harmadik pedig a Budapest Bank Play számla (113 forintos havidíj). A jó választás arányaiban sok pénzt takaríthatsz meg: éves szinten 7.584 forint különbség van az első és a tízedik helyezett közt. (Ha 200 forint egy sör, akkor ebből közel 38 doboz kijön, ami kettővel több, mint másfél tálca.)

koltsegek_2013.08.06

A költségek kiszámolásához azzal a feltételezéssel éltünk, hogy havonta a számlára 20.000 forint érkezik. A kártyás fizetések mellett 1 átutalással és egy készpénzfelvétellel is számoltunk havonta.

szokasok_2013.08.06 A diákszámlákkal a bankok igyekeznek kedvezni a fiatoknak. Viszont ha jól odafigyelünk, nem csak jó költségeket, de sok más kedvezményt is nyerhetünk egy jó számlával.Az Erste Banknál például iPhone 5-öt lehet nyerni. Havi 100.000 forint nyeremény kisorsolását hirdeti az FHB Hello számlacsomagja mellé a Bank, a Budapest Bank pedig zenelejátszást ajánl annak, aki a Play számlacsomagot választja. Íme, a nyeremények az első 10 számlacsomaghoz:

extra_2013.08.06 A kevésbé boldogító hír, hogy a diákszámlákat se hagyta érintetlenül a tranzakciós adó. A legtöbb bank ugyan jóval kedvezőbb számlát ajánl a diákok számára, de az adóemelés hatására itt a diákszámla díjak is emelkedtek / emelkednek.

Ha kedvet kaptál a választáshoz, itt meg is nézheted a jelenleg elérhető diákszámlákat:

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés