Agyonverte a bankszámla mezőnyt egy új ajánlat!

Agyonverte a bankszámla mezőnyt egy új ajánlat!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-22 Frissítve: 2021-12-29
 

Létezik egy bankszámla, amelynek nemcsak számlavezetési díja 0 Ft, de minden netbankos utalás, csoportos beszedés díjmentes, és még tranzakciós illeték sincs. Ráadásul a bankkártya díját is évente visszatérítik. Ha ez még nem lenne elég, most még 20 000 Ft is jár az újonnan megnyitott számlához!

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Frissítés: Utólag korrigálásra került, hogy a Prémium Start OKOSkártya dombornyomott.

A Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag most még vonzóbb a bank akciós ajánlatának köszönhetően, bár eddig is a legolcsóbb számlák közé tartozott. Aki 2018. március 9-ig nyit ilyen számlát és az elmúlt fél évben nem volt számlavezető ügyfél a banknál, az a számlanyitást követően 20 000 forintot kap a bankszámlára, amelyet szabadon elkölthet. A jóváírás egyébként a bank legtöbb számlacsomagja esetén jár.

Az akció részletes leírását itt találod.

Az ajándék húszezer forintnak köszönhetően – számlahasználati szokásoktól függően – a számla első éves fenntartási költsége -1 516 Ft, amit úgy is lefordíthatunk, hogy gyakorlatilag évekre megelőlegezte a bank a számlavezetés terheit. Ez annak köszönhető, hogy a feltételek teljesítése esetén teljesen ingyenes a bankolás, csak az SMS szolgáltatás havi 151 Ft-os díját nem engedik el. De lássuk a részleteket!

Hirdetés

Hirdetés

Mikor 0 Ft a számlavezetési díj?

Amennyiben legalább 400 000 Ft utalás érkezik a számlára vagy a banknál tartott megtakarítások összege minimum 8 millió Ft. A négyszázezres utalás bármilyen jóváírás lehet, amely bankon kívülről érkezik, vagy bankon belülről jogi személytől, gazdasági társaságtól, egyéni vállalkozótól. Főszabály szerint egy összegben kell érkeznie, de 2018. december 31-ig a bank enyhébb feltételeket szabott, és legfeljebb 3 részletben is jóváírásra kerülhet.

Aki a megtakarítási feltételt tudja teljesíteni, annak érdemes tudnia, hogy beleszámít mind a bankszámla egyenlege, a lekötött betétek összege, és a banknál vezetett értékpapírszámlák állománya. Devizában tartott megtakarítások esetén a banki deviza középárfolyamon számított érték alapján kell megfelelni.

A feltételek egyikének teljesülését a hónap utolsó munkanapján vizsgálja meg a bank. A jóváírás a naptári hónapon belül bármikor érkezhet, a 8 milliós megtakarítási egyenlegnek azonban a hónap utolsó napján kell fennállnia a banknál. Ha egyik feltétel sem teljesült, akkor a havidíj 10 233 Ft.

Mikor ingyenesek az utalások?

Mindig, feltételtől függetlenül, de csak az internetbanki megbízások esetén. Mivel a feltételek egyikének nem teljesítésekor havidíjat számít fel a bank, így az utalások költségében nem érvényesít külön szankciót. Azaz ingyenes minden csoportos beszedési megbízás, netbankon rögzített állandó utalás bankon belül és kívül, valamint az eseti utalások is. Ezeken a tranzakciókon nincs plusz költség, nincs tranzakciós illeték sem!

Mennyibe kerül a bankkártya?

Igényelhető hozzá Prémium Start OKOSkártya, amely egy MasterCard, dombornyomott kártya paypass funkcióval ellátva. Első éves díját elengedi a bank, a második évtől pedig visszatéríti az éves 5 763 Ft-os kártyadíjat, amennyiben az év során legalább 500 000 Ft értékben történt bankkártyás vásárlás, amely havi 41 667 Ft-os költésnek felel meg. A visszatérítés akkor is jár, ha OneCard hitelkártyával/társkártyával teljesül a vásárlási feltétel.

Igényelhető még Visa Gold is 10 030 Ft-os éves díj mellett, amely dombornyomott kártya, de nem rendelkezik érintés nélküli fizetési funkcióval. Ez a típus gyakori külföldi utazás, külföldi kártyahasználat esetén javasolt, már csak azért is, mert emelt szintű külföldi utazási biztosítást (baleset-, poggyász-, sürgősségi biztosítás) és asszisztencia-szolgáltatást nyújt díjmentesen.

Még egy kártyatípus kérhető, a OneCard dombornyomott, paypass-os bankkártya éves 5 456 Ft-os díj mellett.

Mennyi kedvezményes készpénzfelvételi lehetőség van?

A jogszabály által biztosított havi első 2 db, legfeljebb összesen 150 000 Ft bármely ATM-nél díjmentes készpénzfelvétel felett további 2 db Raiffeisen ATM tranzakció szintén díjmentes korlátlan összegben. Ezt követően 0,6%, minimum 250 Ft a költség. Idegen ATM esetén nincs kedvezmény, a díj 1,2%, minimum 749 Ft.

Ingyenes a netbank és az SMS is?

A netbank (Raiffeisen DirektNet) szolgáltatás igénylése, fenntartása díjmentes. Amennyiben minden belépésről szeretnénk biztonsági értesítést kapni, annak 108 Ft a havidíja. Az SMS szolgáltatásnak (Raiffeisen Mobil Banking) kizárólag havi 151 Ft költsége van függetlenül attól, hogy hány db SMS-t kapunk és miről.

Átlag feletti jövedelem esetén kiváló választás lehet a Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag. Mivel a jóváírás feltételt bármilyen utalásból lehet teljesíteni, ráadásul 2018-ban havonta 3 részletben, így jövedelemtől függetlenül is fenntartható bankszámla a fent írt kedvezményekkel. A 20 000 Ft-os ajándék pénz a banktól pedig csak hab a tortán.

A bankszámla részletes kondíciót, illetve az egyéb számlaajánlatokat megtalálod bankszámla kalkulátorunkban, amellyel a saját számlahasználati szokásaidnak megfelelő havidíjakat is kiszámolhatod egy-két kattintással!

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés