Akár 15.000 forintot visszakaphatsz vásárlásaidból! Mikor melyik hitelkártyát használd?

Akár 15.000 forintot visszakaphatsz vásárlásaidból! Mikor melyik hitelkártyát használd?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-11-14
 

Karácsony közeledtével a szokásosnál is gyakrabban használjuk bankkártyánk, ezért arra gondoltunk megmutatjuk, hogyan profitálhatsz abból, ha a vásárlások során hitelkártyát használsz. Bebizonyítjuk, hogy egyáltalán nem kell ész nélkül költekezni ahhoz, hogy egy hónap alatt akár 15.000 forintot keress! Persze mindenképpen saját vásárlási szokásaid döntik el, hogy számodra melyik hitelkártya az ideális.

Természetesen a bankok is tisztában vannak vele, hogy az év második felében, főként karácsony környékén mindenki kicsit lazábbra engedi a gyeplőt és hajlamos a szokásosnál többet költeni. Nem véletlen, hogy ilyenkor kezdenek napvilágot látni azok a hitelkártyákhoz kapcsolódó akciók, amelyek még inkább arra igyekeznek ösztönözni, hogy minél gyakrabban vásároljunk a plasztikkal.

A nagybankok kínálatában számos olyan hitelkártya érhető el, amelyek a bankkártyával történő költések után pénzvisszatérítést biztosítanak.
A karácsony környéki promócióknál már nem csupán arról van szó, hogy bizonyos díjtételeket (bankkártya éves díja, számlavezetési díj, stb.) elenged a bank, ha az akció időtartama alatt igényeljük, vagy használjuk aktívan a hitelkártyánkat, hanem
extra pénzvisszatérítésre leszünk jogosultak. Valamelyik bank nemes egyszerűséggel a kiemelt időszakban megduplázza a vásárlások után járó visszatérítések százalékos mértékét, valamelyik meghatározott célú költések esetén kínál kiemelkedően magas visszatérítést.

Kíváncsiak voltunk, hogy eltérő kártyahasználati szokások mellett, a különböző akciókat is figyelembe véve (már ha egyáltalán van ilyen) mennyit profitálhatunk, ha decemberben költéseinket teljes egészében hitelkártyával bonyolítjuk. A kialakított profilok esetében igyekeztünk a realitás talaján maradni. Főként azért, hogy bebizonyítsuk, nem kell több százezer forintot költenünk ahhoz, hogy értelmezhető összegű pénzvisszatérítést kapjunk.

decemberi_koltes

Az első esetben (Profil 1) a legjobb ajánlatoknál is némileg szerényebb számokkal találkozhatunk, de egy hónap fényében azért ezek sem rossz teljesítmények. Ugyan a
Raiffeisen Bank OneCard hitelkártyája a profil alapján holtversenyben csak a második, de fontos kiemelnünk, hogy a rangsorban elfoglalt kiemelkedő helyét nem csak időszaki promóciónak köszönheti, mint például a CIB Bank Café Espresso hitelkártyája.

Mindjárt kecsegtetőbb számokkal találkozunk, ha a másik esetet (Profil 2) szemléljük, az időszakos akciók igazán itt domborodnak ki. Az
Erste Bank Joker hitelkártyájának kimagasló teljesítménye például a
visszatérítés duplázó akciónak tudható be. A promóciós időszak alatt 3 választott üzletkategóriában 8%, míg egyéb esetekben 2 % pénzvisszatérítés jár jelenleg (normál esetekben ez 4% és 1% lenne). A
CIB Bank akciója keretében
a műszaki cikkekre fordított összeg 10%-át téríti vissza, míg máskor ezután csupán 1% jár ügyfeleinek.

Persze
egy pillanatig se higgyük, hogy a pénzvisszatérítésnek nincsenek korlátai, főként, ha az kiemelt akcióhoz kapcsolódik. Például a Budapest Bank, az Erste Bank és a K&H Bank esetében a második profilnál már limitbe ütközünk. Előbbi kettőnél a tankolás miatt (az Erste Banknál itt a visszatérítés maximuma havi 2.400 forint, a fennmaradó részre már csak 1%-os a visszatérítés, míg a Budapest Bank havonta maximum 900 forintot térít vissza), a K&H Banknál az összes költésünk után maximum havi 3.000 forint jár vissza.

visszaterites

Természetesen
egy hitelkártyával körültekintően kell bánni. Anélkül, hogy ne ismernénk a pontos működését nem szabad kísérletezni, mert könnyen fájó emlékeket szerezhetünk. Ahhoz, hogy ezt elkerüld,
olvasd el a hitelkártyához kapcsolódó legfontosabb ismereteket tartalmazó írásunkat, amiben minden fontos és hasznos tudnivalót megtalálhatsz.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy
a hitelkártyáknak költsége is lehet. Ahhoz, hogy véletlenül se érjenek meglepetések használd az oldalunkon található hitelkártya keresőt, így biztos, hogy se az időszakos, se az állandó akciókról nem maradsz le!

1

És ha még többet szeretnél kihozni hitelkártyádból, nézd meg, hogyan nullázhatod ki a teljes bankköltséged a segítségével!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés