Akciók és kedvezmények színes világa

Akciók és kedvezmények színes világa
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-04-25
 

Érdemes egy drágább bankkártyát igényelni azért, hogy kedvezményesen vásárolhassunk? Valódi kedvezményt jelent számunkra egy 5.000 forintos vásárlási utalvány? A bankok weboldalait böngészve több akcióval is találkozhatunk, ha célirányosan keressük ezeket a lehetőségeket. Különböző időszakos és állandó kedvezmények kapcsolódnak bankszámlákhoz, bankkártyákhoz, valamint egyéb banki szolgáltatásokhoz, amelyekkel főként spórolhatunk, de esetenként akár pénzt is kereshetünk. Gyors kitekintést követően összegyűjtöttünk néhány érdekesebb ajánlatot a nagybankok kínálatából.

A kedvezmények széles körét kínálja az
ERSTE Bank meglévő és új ügyfelei részére, amely keretében akár
100.000 forint összértékű jóváírást lehet érvényesíteni.

Csak néhány példát kiemelve ezek közül:

  • Munkabér vagy nyugdíj átutalás után 15.000 forint

    Az akcióban részt vehet mindenki, aki lakossági forint bankszámlával rendelkezik és a Kedvezmény Program keretében a Kedvezmény nyilatkozat aláírását megelőző három hónapban egyszer sem érkezett a banknál vezetett bankszámlájára minimum 60.000 forint egyösszegű munkabér- vagy nyugdíjjóváírás.

  • Tartós Lekötött Betétben indított új megtakarítás után az elhelyezett összeg 0,5%-a maximum 5.000 forint

    Az akcióban részt vehet bárki, aki a banknál lakossági forint bankszámlával rendelkezik és minimum 100.000 Ft új forrást helyez el Erste Tartós Megtakarítási Betétszámlára és köt le Erste Tartós Lekötött Betétben.

A teljesség igénye nélkül a fentieken túl további jóváírások járnak hitelkártya igénylés és aktív használat esetén, otthonbiztosítási szerződés megkötése esetén, valamint kockázati életbiztosítás megkötése után.

A
kedvezményhez jutás elsődleges feltétele minden esetben, hogy az új szolgáltatás igénylését követően négy hónapon belül rendszeresen érkezzen a banknál vezetett bankszámlára
munkabér- vagy nyugdíj-jóváírás egy összegben, legalább 60.000 forint értékben. Fontos, hogy a Kedvezmény Programban való részvételi szándékot a bank által rendszeresített nyomtatványon (
„Nyilatkozat az Erste Kedvezmény Programban való részvételről” – Kedvezmény nyilatkozat) írásban kell jeleznünk bankfiókban.

Nézzük, mennyire éri ez meg

Vegyük a legegyszerűbb példát a fentiek közül a munkabér átutalást.
Átlagos jövedelmet és aktív bankhasználatot feltételezve, ha az utalási megbízásainkat netbankon keresztül bonyolítjuk, akkor az
Erste Szupernulla számlacsomag esetében a legolcsóbb bankkártya birtokában havi 335 forintos költséggel kell számolnunk. Tehát éves szinten 4.020 forintos költség áll szemben a 15.000 forintos jóváírással csupán annak köszönhetően, hogy a munkabérünket a számlánkra utaltatjuk. Ugyanezt a gondolatmenetet érdemes követni minden egyéb kedvezményt illetően. Sosem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az egyes termékeknek és szolgáltatásoknak költségeik is lehetnek.

Kedvezményekkel ösztönzi a bankkártya használatát a
Raiffeisen Bank. OneCard elnevezésű bankkártyájával jóváírást ugyan nem tudunk érvényesíteni, de a vásárlások során
azonnali kedvezményekhez jutunk. A bank partnereinél (Agip, CBA, T-Home, stb.) a bankkártyához kapcsolódó
állandó akcióknak köszönhetően
2-15%-ot is tudunk spórolni költéseink során. Az állandó kedvezményeken kívül
időszakos akciókat is igénybe vehetünk, amely keretében áprilisban az alábbi kedvezményeket élvezhetjük:

  • 15 Ft/liter azonnali kedvezmény minden tankolás végösszegéből a kijelölt Agip benzinkutakon 
  • 15% azonnali kedvezmény minden vásárlás végösszegéből a Líra könyvesboltokban
  • T-Mobile akció keretében 10.000 forint kedvezmény valamennyi mobiltelefon árából új, havidíjas előfizetéssel, 2 év hűségidővel, valamint 5.000 forint kedvezmény Domino csomagban történő vásárlás esetén

A kedvezmények igénybevételéhez nincs szükség külön regisztrációra, mindössze OneCard típusú kártyánkkal kell a kijelölt üzletekben fizetnünk. A kártya a Bázis számlacsomag kivételével mindegyik folyószámlához igényelhető, éves díja 4.999 forint. Persze itt is tegyük fel a kérdést, hogy számunkra valóban megéri-e a kedvezményt igénybe venni. Nyilván, ha tankolási költségeinken szeretnénk faragni, vagy éppen új telefon vásárlásában gondolkodunk, érdemes lehet az ajánlatot alaposabban átgondolni.

Az
OTP Bank kínálatában is találtunk akciót. Jelenleg egy
5.000 forint értékű Libri vásárlási utalvánnyal lehetünk gazdagabbak, amelyre mindenki jogosult, aki az akció időtartama alatt (2013. április 15. – 2013. május 15.)
Simple szolgáltatáscsomagot igényel a banknál. Fontos, hogy a csomag korlátozott körben érhető el, ugyanis megnyitására 18-30 év között van lehetőség. A számlacsomag jövedelemérkeztetés és elektronikus számlakivonat esetén ingyenes számlavezetési díjat kínál, valamint számos díjmentes szolgáltatást vehetünk igénybe a csomag részeként. Több kiegészítő szolgáltatást is beállíthatunk, mindegyiket ízlésünk és szükségeink szerint összeválogatva, persze ezek már havidíj kötelesek. Mindenképpen azoknak érdemes ilyen típusú számlában gondolkodni, akik kizárólag netbankon intézik ügyeiket, ugyanis a telefonos, valamint a fióki ügyintézés komoly költségeket von maga után.

Szintén korlátozott körben érhető el a
CIB Bank CIBEZZ+ Programja, amelyet azok a banki ügyfelek vehetnek igénybe, akik
CIBEZZ folyószámlával és CIBEZZ típusú bankkártyával rendelkeznek, valamint betöltötték 18. életévüket. A programban történő részvétel
regisztrációhoz kötött, amelyet a bank dedikált honlapján lehet megtenni. A regisztrációt követően két naptári hónapon belül egyszer
kedvezményesen (30-50%-os áron) lehet belépőket vásárolni koncertre, fesztiválra, mozifilmre és egyéb kulturális programokra. A jegyek ugyan korlátozott számban érhetőek el a készlet erejéig, de lehetőség van akár két jegy igénylésére is, így a programokat barátunkkal közösen élvezhetjük.

Természetesen a bankok kínálatát további akciók és promóciók színesítik, ezért mindig érdemes nyitott szemmel járni, de egy első ránézésre vonzónak tűnő ajánlat alapján nem szabad dönteni.  Sose feledkezzünk meg arról, hogy az újonnan igényelt szolgáltatásoknak általában díja van, ha azokat a bank az akció keretében nem engedi el, ezért mindig ezt is vegyük figyelembe a döntést megelőzően. Vizsgáljuk meg saját szokásainkat és számoljunk utána, hogy a többletköltségek ellenére is érdemes-e igénybe vennünk a kedvezményeket.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés