Alapkamat, betéti kamat, infláció, lakásáfa… – ez a hét sem telt el izgalmak nélkül

Alapkamat, betéti kamat, infláció, lakásáfa… – ez a hét sem telt el izgalmak nélkül
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-31 Frissítve: 2022-08-01
 

A dráguló rezsiköltség, a kisadózókat érintő negatív hatások után 2022. harmincadik hete is tartogatott meglepetéseket. A kormány újabb bejelentései szinte naponta forgatják fel a médiát és a magyar emberek életét. Nézzük, mik voltak a hét legfontosabb eseményei!

Még két évig velünk maradhat az 5%-os lakásáfa

A kormány meghosszabbította az új ingatlanok után fizetendő 5%-os áfa intézményét, ezzel a következő két évben is jóval kevesebbet kell fizetnünk az államnak, ha új építésű lakást, házat vásárolnánk, vagy építkeznénk. Mégis mekkora anyagi előny lehet ez a magyaroknak? Hogyan változhat emiatt a lakáspiac? Cikkünkben utánajártunk.

Betéti kamat 10% felett? Már ilyet is találni

A jegybanki alapkamat újabb emelését a hitelek és a megtakarítások kamata, hozama is leköveti. A hiteldrágulás ugyanakkor jóval gyorsabban megy végbe, mint a betéti kamatok emelkedése. A megtakarítások piacán ugyanakkor már igen kedvező hozamszinttel is találkozhatunk. Melyik a legkedvezőbb ajánlat jelenleg a piacon? Szakértőink elárulják!

Hirdetés

Hirdetés

Hatalmasat ugrik a céges rezsiszámla is! Hogyan spóroljunk?

A rezsicsökkentés átalakítása a vállalatokat sem kíméli, ez alól pedig csak a kisfogyasztók mentesülnek. Az akár két-háromszoros áram-, illetve gázköltség kigazdálkodása újabb kihívás elé állítja a cégeket. Emiatt az energiahatékonysági beruházások még inkább előtérbe kerülhetnek. Milyen kedvezményes forrásra számíthatnak a vállalatok? Milyen piaci hitelek igénylését érdemes megfontolni? Pénzügyi elemzőink összefoglalták a lehetőségeket.

Augusztustól horror lenne a lakáshitelpiac a kamatstop nélkül

A változó kamatozású lakáshitellel rendelkező 330 ezer család év végéig még védve van kölcsöne törlesztőrészleteinek ugrásszerű emelkedésétől. A hitelek kamata ugyanis 10%-kal emelkedne, ha a kormány intézkedése nem védené az érintett adósokat, akik így jelenleg  77 százalékkal alacsonyabb havi kiadással számolhatnak. Nem kérdés, hogy miért érdemes elgondolkodni a fennálló tartozások kiváltásáról. Olvasd el a részleteket cikkünkből!

Nehéz helyzetbe hozhatja a hiteleseket az infláció. Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

A kétszámjegyű infláció további emelkedésére lehet számítani idén, ami miatt a kiadások jelentősen növekednek a magyarok számára. Az életszínvonal fenntartásához pedig további forrásokra, bérnövekedésre lenne szükség. Ugyanakkor, ha a fizetés marad és a helyzet tovább romlik, az sokak számára jelenthet egyet azzal, hogy a továbbiakban még inkább meg kell húzni a nadrágszíjat. Ezért kell különösen odafigyelniük azoknak, akik most vesznek fel hitelt. Olvasd el cikkünket és kerüld el a buktatókat!

Hol a legolcsóbb 10-30 millió forint lakáshitel 2022. júliusában?

Az egyre dráguló lakáshitelek miatt egyáltalán nem mindegy, hogy melyik banknál indítjuk el az igénylést. A legolcsóbb és legdrágább hiteltermékek költsége között ugyanis hatalmas eltérés lehet.  Összegyűjtöttük, melyik banknál érhető el 10, illetve 30 millió forint lakáshitel a legkedvezőbb feltételekkel.

Nyílik az ajtó: marad a Babaváró hitel és a CSOK 2023-ban

A kormány bejelentése alapján 2023-ban is velünk marad a Babaváró hitel és a CSOK támogatás. Vagyis a lakásvásárlást, építkezést tervezők továbbra is számolhatnak ezekkel a kedvezményekkel. A részleteket legújabb cikkünkben megtaláljátok.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés