Angliában dolgozó magyarok: így vehettek fel itthon lakáshitelt

Angliában dolgozó magyarok: így vehettek fel itthon lakáshitelt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-12-08
 

Friss statisztikai adatok szerint több százezer magyar dolgozik külföldön, lassan London a második legnagyobb magyar város. Néhány év külföldi munka után azonban sokan szeretnének itthon lakást venni. Mit tehetsz, ha külföldön dolgozol, és itthon szeretnél hitelhez jutni? Milyen feltétellel, hogyan juthatsz lakáshitelhez? Mit ne tévessz soha szem elől?

Mivel egyre több magyar dolgozik külföldön, ez a kérdés mindig időszerű. Külföldi jövedelem esetén is van lehetőséged itthon lakáshitelt igényelni, ha megfelelsz a banki elvárásoknak.

Még mielőtt számolgatnád, hogy mennyi hitelt kaphatsz, ellenőrizd van-e még egyáltalán magyarországi lakcímed. Ez ugyanis az alapja a hiteligénylésnek. Elsődleges elvárás, ha magyar állampolgár vagy és magyarországi banktól veszel fel hitelt, hogy legyen magyarországi lakcímed. Sőt! Magyar adókártyára is szükséged lesz, még akkor is, ha külföldön dolgozol és ott is adózol.

Hirdetés

Hirdetés

Mikor fogadható el a külföldi jövedelem hiteligényléshez?

Nem minden bank fogadja tárt karokkal a külföldről igazolt jövedelmet. Ahol igen, ott ugyanazoknak a banki elvárásoknak kell megfelelned, mint annak, aki itthon dolgozik. A külföldi jövedelem minden további nélkül elfogadható, ha a munkaviszonnyal szemben támasztott egyéb feltételeknek is megfelelsz.

Mindegy, hogy hol dolgozol, nem állhatsz sem próbaidő sem felmondás alatt. Banktól függően legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkezned a jelenlegi munkahelyeden.

Alábbi kalkulátorunkkal ellenőrizheted, hogy milyen feltételekkel (havi törlesztő és THM) juthatsz hitelhez a meglévő jövedelmed mellett:

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hogyan kell igazolnod a külföldi munkabért?

Ma már minden banknál megtalálható a német, angol, esetenként francia, de akár orosz nyelvű formanyomtatvány is. Így nem kell a fordítással bajlódni.  

A külföldi cégek ellenőrzése elég nagy kihívás a hazai bankoknak, ezért pozitívan hat, ha egy ismeret, nagy multinál dolgozol.

Mivel igazolod a munkaviszonyodat?

  • munkaszerződés
  • bankszámlakivonatok
  • adóigazolás (ha szükséges)
  • hiteltörténeti igazolás (ha szükséges)
  • munkavállalási engedély (ha szükséges)
  • tartózkodási engedély (ha szükséges)

Honnan szerezheted be ezeket?

A munkaszerződést csak előkeresed otthon.

Szerencsés esetben megőrzöd a bankszámlakivonataidat, így ez is után se kell szaladgálnod. Ha mégsem, akkor a hitelfelvétel előtt néhány hónappal már érdemes megőrizni a számlakivonatokat. Általában az utolsó 3-6 havi bankszámla kivonatot kell benyújtani. A számlakivonatokat sem kell fordíttatni, ha angol vagy német nyelvű.

Az adóigazolást – ha kérik – az érintett ország adóhivatalától tudod beszerezni, de ebben a munkáltatód is tud segíteni. Akkor van erre szükség, ha nem számlára érkezik a munkabéred.

Szerencsés tájékozódni, mert nem minden bank fogadja el az idegen nyelvű dokumentumokat. Nem mindegy, hogy hiteles, vagy hivatalos fordítást kér-e a bank. Ez esetenként százezres különbséget is jelent.

Miután mindent beszereztél a bank elbírálja a hitelkérelmedet. A hitelbírálatban nincs különbség azért, mert külföldön dolgozol. Minden pont ugyanúgy zajlik, mintha itthon élnél. Azonos folyamaton kell átmennie minden ügyletnek.

Külföldön dolgozva Magyarországon lakáshitelt felvenni nem tartozik a legegyszerűbb akciók közé: lényegesen nagyobb a bankok közötti különbség, mint az itthon dolgozók esetében, valamint az adminisztráció és komplexebb. A Bankmonitor szakértelme miatt talán pont ezért fordul hozzánk sok külföldön dolgozó honfitársunk. Sokan még azok közül is, akik külföldön bankban dolgoznak… 

Ha lakást vennél itthon, de nem vagy benne biztos merre kéne elindulni, írj nekünk bátran!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés