Az Erste Bank lakáshitelénél is hatalmas kamatcsökkenést láthatunk

Az Erste Bank lakáshitelénél is hatalmas kamatcsökkenést láthatunk
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-09
 

Az önkéntes kamatplafon első napján hatalmas kamatcsökkenésre ébredhettünk, nem maradt ki ebből az Erste Bank sem, ahol október 9-től 8% alatti kamat mellett lehet lakáshitelt igényelni. Jöjjenek a részletek.

Az Erste Bank is csatlakozik az önkéntes kamatplafonhoz, vagyis a banknál október 9-től már csak 8,5% alatti THM érték mellett igényelhetünk lakáshitelt. Sőt, a változás a folyamatban lévő ügyleteket is érinti, hétfőtől ugyanis nem lehet ennél rosszabb feltételekkel szerződést sem aláírni.

A pénzintézetnél két lakáshitel konstrukció esetében láthatunk érdemi kamatcsökkentést:

  • A 10 évig fix kamatozású lakáscélú jelzáloghitel 7,49 – 7,89% közötti kamat mellett érhető el.
  • A 20 éves futamidejű, végig fix kamatozású lakáshitel pedig 7,59 – 7,94%-os kamat mellett lehet felvenni.

Ugyanakkor az Erste Bank felfüggeszti 5 éves kamatperiódusú és 15 éves futamidejű végig fix kamatozású lakáshitelének forgalmazását.

A konkrét kamatszint függ az igényelt hitelösszegtől és a számlára érkező jóváírás nagyságától. De az látható, hogy a banknál „a legrosszabb esetben is” 8% alatti kamat mellett lehet lakáshitelt igényelni.

Mekkora kamatcsökkenést eredményezett a kamatplafon az Erste Banknál?

A Bankmonitor szakértői ezt egy 20 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű, végig fix kamatozású lakáshitel példáján keresztül mutatják be. Az adós jövedelme 800 ezer Ft, ekkora jóváírást vállalna is a törlesztési számlára.

Október 9-től a kérdéses kölcsön kamata 7,64% lesz, a havi törlesztőrészlet pedig 162 835 Ft lesz. Ugyanilyen feltételekkel lakáshitelt október 9-e előtt a Bankmonitor lakáshitel kalkulátora alapján 9,64%-os kamattal lehetett igényelni, a törlesztőrészlet 188 258 Ft volt.

A kérdéses esetben havi 25 ezer Ft spórolást jelent a kamatplafon az Erste Bank ügyfeleinek.

A tájékoztatás nem teljeskörű, a egyéb díjak és a THM értékének ismeretében érdemes mindenkinek a számára megfelelő kölcsönt kiválasztani.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés