Az FHB Bank is döntött – emelkedik a tranzakciós illeték

Az FHB Bank is döntött – emelkedik a tranzakciós illeték
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-07-09
 

Az országos lefedettséggel rendelkező bankok több, mint fele adott eddig hírt a megemelkedett tranzakciós illeték áthárításáról. A létszám folyamatosan nő, hetedikként az FHB Bank döntött az illeték növeléséről.

A működési költségeket meghatározó feltételek változásával indokolja az FHB Bank a szeptember 9-től hatályba lépő változásokat. Az új hirdetmények értelmében a tranzakciós adó mértéke utalásoknál 0,2%-ról 0,3%-ra, míg készpénzfelvétel esetén 0,3%-ról 0,6%-ra emelkedett, utóbbi esetében az eddigi 6.000 forintos maximális korlát is eltörlésre került. Megnyugtató, hogy az Alap Bankszámlát leszámítva (amelynél a bank eddig is áthárította a tranzakciós adót az ügyfelekre) a kártyás vásárlások továbbra is díjmentesek lesznek.

A jövőbeli változások az imént nevesített számlacsomagot több ponton is érintik, így ennek emeltük ki a főbb díjtételeit.

fhb

A többi számlacsomag főbb díjtételeinél az alapjutalékokban nem lesznek változások, így ezeknél az adóemelés mértékével módosulnak a kondíciók.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés