Az UniCredit Bank is csökkentette lakáshiteleinek kamatát

Az UniCredit Bank is csökkentette lakáshiteleinek kamatát
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-09
 

Az UniCredit Bank is alkalmazza az önkéntes kamatplafon előírásait, vagyis lakáscélú jelzáloghitelének THM értéke nem haladhatja meg október 9-től a 8,5%-ot. Ennek teljesítéséhez a pénzintézetnél csökkentették a kamatokat is.

A Gazdaságfejlesztési minisztérium által életre keltett önkéntes kamatplafon előírásait egyre több bank teljesíti. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a kezdeményezés kezdő napján az UniCredit Bank is csatlakozik a kezdeményezéshez, a pénzintézet már meg is hirdette lakáshiteleinek új kamatait.

A bank 10 éves kamatperiódusú kölcsöne és a 6-20 éves futamidejű végig fix kamatozású konstrukciójának kamata 7,81%. A kamat azonban bizonyos feltéttelek teljesülése esetén még tovább csökkenhet.

  • Ha legalább 350 ezer Ft jóváírást vállal a havonta a törlesztési számlájára az adós, akkor 0,11 százalékpont kamatkedvezményt kap a 10 éves kamatperiódusú és a 6-13 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsönök esetében. Így a kamat 7,70%-ra csökkenhet.
  • Ha legalább 500 ezer Ft jóváírást vállal a havonta a törlesztési számlájára az adós, akkor 0,21 százalékpont kamatkedvezményt kap a 10 éves kamatperiódusú és a 6-13 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsönök esetében. Így a kamat 7,60%-ra csökkenhet.

A bank a 14-20 éves futamidejű hitelekhez ilyen típusú, jóváíráshoz kapcsolódó kedvezményt nem biztosít.

A pénzintézet az 5 éves kamatperiódusú és az 5 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsönök forgalmazását felfüggesztette.

Hirdetés

Hirdetés

További kamatkedvezmény járhat, ha kiemelt partneren keresztül igényeljük meg a hitelt

A bank további egyedi kamatkedvezményt biztosít akkor, ha a bank kiemelt partnerén keresztül igényeljük meg a hitelt. (Ilyen kiemelt partner a Bankmonitor is.)

  • 10 éves kamatperiódusú és 9-10 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsön esetén további 0,1 százalékpont kamatkedvezmény jár, ha a hitelösszeg eléri a 15 millió Ft-ot és havonta legalább 500 ezer Ft jóváírást vállalunk, így a kamatszint 7,50%-ra csökkenhet.
  • 10 éves kamatperiódusú és 9-10 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsön esetén további 0,3 százalékpont kamatkedvezmény jár, ha a hitelösszeg eléri a 15 millió Ft-ot, havonta legalább 500 ezer Ft jóváírást vállalunk és kötünk a banknál a kölcsönre hitelfedezeti életbiztosítást. így a kamatszint 7,30%-ra csökkenhet.
  • 19-20 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsönnél 0,16 százalékpont kamatkedvezmény jár, ha a hitelösszeg eléri a 15 millió Ft-ot és havonta legalább 500 ezer Ft jóváírást vállalunk, így a kamatszint 7,65%-ra csökkenhet.
  • 19-20 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsönnél 0,36 százalékpont kamatkedvezmény jár, ha a hitelösszeg eléri a 15 millió Ft-ot, havonta legalább 500 ezer Ft jóváírást vállalunk, és kötünk a banknál hitelfedezeti életbiztosítást. Így a kamatszint 7,45%-ra csökkenhet.

Ki kell hangsúlyozni, hogy ezek a kedvezményekhez más feltételek is kapcsolódnak: például a bank kiemelt partnerén keresztül kell megigényelni a hitelt.

Mennyivel csökkent az UniCredit Banknál a lakáshitelek kamata?

A Bankmonitor szakértői ezt egy példán keresztül mutatják be. Tegyük fel, hogy az adós 20 millió Ft lakáshitelt szeretne igényelni 20 éves futamidőre fix kamatozás mellett. Az igénylők igazolt havi nettó jövedelme 600 ezer Ft, a hitel felvételét a bank egy kiemelt partnerén keresztül intéznék.

Jelenleg az érdeklődő 7,65%-os kamat mellett tudna hitelt igényelni, a havi törlesztőrészlet 162 958 Ft lenne. Október 9-e előtt a kamat és ezáltal a törlesztőrészlet is hasonlóan alakult volna. Ebben az esetben a bank gyakorlatilag eddig is teljesítette a kamatplafonhoz kapcsolódó előírást, ezért nem is változtatott a kamatszinten.

Ugyanakkor a kisebb jövedelmű ügyfeleknél a kamatplafon az UniCredit Banknál is kamatcsökkenést eredményezett, ami mindenképpen pozitív az érintett ügyfélkör számára.

A tájékoztatás nem teljeskörű, a megfelelő hitelt az egyéb díjak és a THM ismeretében érdemes kiválasztani.

Használd a Bankmonitor kalkulátorát, nézd meg, hogy melyik a legolcsóbb kölcsön számodra a kamatplafon bevezetését követően.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés