Babaváró hitel – egy kellemetlen buktató

Babaváró hitel – egy kellemetlen buktató
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-11-19 Frissítve: 2020-01-30
 

Az egyes bankok feltételei eltérnek, emiatt ugyanaz a fiatal pár az egyik pénzintézetnél megkaphatja a maximális hitelösszeget, míg egy másiknál egyáltalán nem jogosult a Babaváró támogatásra. Emiatt sokan – nagyon helyesen -, ha nem kapják meg egyik pénzintézettől a kért összeget beadják más bankhoz is igénylésüket. Az új kérelem beadása előtt fontos meggyőződni  arról, hogy a korábbi lezárásra került, 10 millió forint múlhat ezen az apróságon.

A Babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű hitel, melyhez a futamidő alatt születendő gyermekek számától függően kamatmentesség, és tartozás elengedés is kapcsolódhat. Elég szigorúak a jogszabályi elvárások – a támogatást az állam nem adja „ingyen” -, de összességében ez egy banki kölcsönnek minősül, éppen ezért a hitelintézet saját szabályainak is meg kell felelni az igénylőnek a bírálat során. Az egyes pénzintézetek elvárásai nagyon különbözőek lehetnek, nem mindegy hol bírálják el a babavárót. Ezek a szabályok azonban nem nyilvánosak, érdemes a Bankmonitor szakértőihez fordulni az igénylés beadása előtt, ők segíthetnek kiválasztani a legjobb megoldást, ajánlatot.

Szakértőink elmondása alapján sokan akkor fordulnak a Bankmonitorhoz, amikor az első elutasítással, alacsonyabb hitelösszeg felajánlásával szembesültek. Előfordult azonban, hogy az új igénylést is indoklás nélkül elutasították. Szakértőink tapasztalata alapján ez többször amiatt történt meg, mert a korábbi ügylet nem került lezárásra. A jogszabály alapján ugyanis egyszer lehet Babaváró hitelt igényelni, melyet az egyes bankok a kérelem benyújtásakor ellenőriznek, sőt a folyamatban lévő ügyletek is lejelentésre kerülnek egy központi adatbázisba. Ha nem zárják le az ügyfél visszalépését követően a korábbi kérelmet, akkor az új bank még azt látja van folyamatban lévő igénylés, emiatt elutasítják az újat.  

Szakértőink azt javasolják, hogy a visszalépés után kérjen az igénylő pár egy igazolást a banktól és ezt is adja be az új kérelem mellé. Ez nem váltja ki a központi adatbázisban a függő ügyletek lekérdezését, de ezen információ, igazolás birtokában az új igénylés nem fog automatikusan elutasítást nyerni akkor sem, ha még a korábbi ügylet is látható az adatbázisban.

Ha bizonytalan vagy a Bankmonitor Babaváró Hitel Kalkulátorát használva megtudhatod, hogy jogosult vagy-e a konstrukcióra.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Május végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés