Babaváró hitel: kevesebb bank ad jóváírást 2024-ben

Babaváró hitel: kevesebb bank ad jóváírást 2024-ben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-01-03
 

2024-től megújuló feltételekkel igényelhető a Babaváró támogatás: egyrészt 11 millió forintra nőtt a felvehető hitel maximuma, másrészt viszont leszűkült a jogosultak köre. Ezzel együtt továbbra sem mindegy, hogy a fiatal házasok hol igénylik a kölcsönt, ugyanis a hitelbírálati gyakorlat bankonként eltérő. A választás során azt is érdemes figyelembe venni, hogy miközben vannak bankok, amelyek 150-180 000 forint jóváírást adnak a náluk igénylőknek, több bank 2024-ben megszüntette a visszatérítéseit.   

2024-től a Babaváró hitelt kizárólag olyan házaspárok igényelhetik, ahol a feleség nem töltötte még be a 30. életévét. (2024-ben még lesz egy átmeneti időszak, amikor a feleség 41 éves koráig igényelhetik a párok, ám csak akkor, ha a nő várandós, a magzat pedig betöltötte a 12. hetes kort.) Ezzel együtt a hitel maximális összege 10 millióról 11 millió forintra nő. Az állami támogatásnak köszönhetően az első öt évben mindenképpen kamatmentes hitel feltételei egyébként nem módosulnak: a kölcsön a futamidő végéig kamatmentes marad, ha ezen idő alatt legalább egy gyerek születik, a további babák érkezésekor pedig elengedik a fennálló tartozás egy részét, illetve egészét.

Bár a Babaváró hitel igénylésének személyi feltételeit és a kapcsolódó állami támogatásokat jogszabály rögzíti, mégis nagy jelentősége lehet annak, hogy a pár melyik pénzintézetnél igényli a konstrukciót. Eltérő például a hitelezhetőség alsó korhatára (18-23 év), az elvárt minimális jövedelem összege, de különbözőképpen fogadják el az egyes jövedelemtípusokat (pl. készpénzes jövedelem), valamint a határozott idejű munkaviszonyt is. Emiatt előfordulhat, hogy míg az egyik bank gond nélkül hitelez egy párt, a másik kikosarazza őket, vagy csak alacsonyabb hitelösszeget ad számukra.

A bank kiválasztásakor azonban az elérhető jóváírásokra is célszerű figyelni, a pénzintézetek egy része ugyanis 150-180 000 forint visszatérítéssel csábítja a párokat. A legtöbb helyen a jóváírás feltétele a banknál történő számlanyitás, ám van akció, ahol ezt további visszatérítéssel honorálják.

Hirdetés

Hirdetés

Gránit Bank: 180 000 Ft jóváírás

A 2024. február 29-ig benyújtott Babaváró kölcsönigénylésekre egy alkalommal 180 000 forint jóváírást ad a bank, amennyiben a folyósítás 2024. március 31-ig megtörténik. Maga a jóváírás a hitel folyósításának napján történik a kölcsönszerződésben szereplő, Gránit Banknál vezetett bankszámlára. További 60 000 forintot kap a házaspár akkor, ha mindketten számlát nyitnak szelfivel a banknál. Mivel a jóváíráshoz eleve szükséges a Gránit számla, itt inkább csak az a kérdés, hogy a pár mindkét tagjának legyen-e számlája, illetve a számlanyitás szelfivel történjen-e.

K&H Bank: 160 000 Ft jóváírás

A K&H Bank 160 000 forint jóváírást ad az ügyfél hiteltörlesztésre szolgáló, K&H Banknál vezetett bankszámlájára a sikeres folyósítást követően akkor, ha a hitelösszeg legalább 11 millió forint, valamint hozzájárulsz a marketingcélú megkereshetőséghez és nem tiltakozol az alapszintű marketingcélú adatfelhasználás ellen.

UniCredit Bank: 150 000 Ft jóváírás

Az UniCredit Bank a 2024. január 31-ig befogadott Babaváró hitelekre 150 000 forint jóváírást fizet azzal a feltétellel, hogy a kölcsön folyósításának 2024. február 29-ig meg kell történnie. Magára a jóváírásra a folyósítást követő hónapban kerül sor. Itt a Babaváró igénylésének nem feltétele az UniCredit Banknál vezetett bankszámla, ahogy egy minimálisan elvárt hitelösszeg sem.

MBH Bank: 150 000 Ft jóvárás

Az MBH Bank 150 000 forint jóváírást fizet a 2024. március 31-ig hiánytalanul befogadott Babaváró hitelekre abban az esetben, ha a hitel összege legalább 10 000 000 Ft. A jóváírás az MBH Banknál vezetett, hitelszerződésben szereplő bankszámlára történik.

Erste Bank: 150 000 Ft jóváírás

Az Erste Bank visszavonásig érvényben lévő akciója keretében 150 000 forint egyszeri jóváírást fizet a folyósítást követően.

CIB Bank: 0 Ft jóváírás

A CIB Bank gáláns, 200 000 Ft összegű jóváírást adott korábban a náluk Babaváró hitelt igénylő házaspárok számára, ám ezt az akciót nem hosszabbították meg. Azok, akik hiteligénylését a bank 2023. december 12-ig befogadta abban az esetben jogosultak a visszatérítésre, amennyiben a folyósítás 2024. január 31-ig megtörténik.

Raiffeisen Bank: 0 Ft jóváírás

A Raiffeisen a 2023. december 31-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított Babaváró hitelekre 140 000 Ft jóváírást ad, ám idén eddig nincs jóváírási akciója banknak.

OTP Bank: 0 Ft jóváírás

Az OTP Bank jelenleg nem ad jóváírást a náluk Babaváró hitelt igénylő pároknak.

Fontos
Bár a Babaváró hitel szabad célú, a többség mégis lakáscélra (vásárlás, építés, felújítás) fordítja, de akár önerőként is felhasználható egy lakáshitel mellé. További előny, hogy kombinálható a CSOK Plusszal is, a későbbiekben megszületett gyerekek után járó hitelelengedés pedig ebben az esetben mindkét támogatásnál érvényesíthető. 
Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés