Bankkártyával Nepálban: Büntetnek a boncok!

Bankkártyával Nepálban: Büntetnek a boncok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-04-24
 

Bankkártyával fizetni olcsóbb. Ez tény. Ám nem mindenhol igaz. A jelek szerint vannak olyan országok, ahol egyenesen büntetik a plasztiklapot használókat. Fura történet a világ másik végéről.

„Nepálba utaztunk. Meglátogattunk egy kolostort. A belépőjegy árát bankkártyával szerettem volna kifizetni, erre közölték: akkor 10 százalékkal többe fog kerülni. Azt hittem, rosszul értek valamit, így megint rákérdeztem! Ugyanazt a választ kaptam. Nem értem, miért van ez így? A kolostorban egyébként a legdrágább dolog, amit meg lehetett vásárolni, 600 rúpiába, azaz nagyjából 1500 forintba került, így nem buktunk nagyot a kalandon.”

Magyarországon viszont sokat veszíthetsz, ha csak készpénzt használsz. Kalkulátorunkkal könnyen választhatsz magadnak bankkártyát!

Olvasónk levele minket is kissé meglepett. Elgondolkodtunk a dolgon. Egyrészt megemeljük a kalapunkat a derék szerzetesek előtt, hogy odafigyelnek látogatóik kiszolgálására. Elismerésünk a banknak is (hogy melyik pénzintézetről van szó, azt sajnos nem sikerült megtudnunk), hogy a cseppet sem könnyű körülmények ellenére is biztosítja a szolgáltatást. Nem lehet kis teljesítmény!

A büntetően magas kártyahasználati díj okát valószínűleg a nehéz körülményekben kell keresnünk. Valaki magas hegyek között, ember alig járta vidéken is ragaszkodik a civilizáció eme vívmányához? Semmi gond, megoldjuk! De a kényelemnek ára van. Minél mostohábbak a körülmények, annál magasabb ez az ár – valahogy így gondolkozhat a szolgáltató. Be kell látnunk, igaza van. A civilizációtól távol a legjobb választás még mindig a készpénz!

Neked is van egy képtelen bankokkal, pénzügyekkel kapcsolatos történeted? Küldd el nekünk, hogy mindenki tanulhasson belőle! Az e-mail címünk: bankmonitor@bankmonitor.hu

Hirdetés
Hirdetés