Bankszámlanyitás egy pizza rendelés egyszerűségével

Bankszámlanyitás egy pizza rendelés egyszerűségével
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-06-26
 

Aki rendelt már korábban bármilyen terméket vagy szolgáltatást az interneten keresztül az jól tudja, hogy rengeteg fáradtságtól kímélheti meg magát. Így teljesen érthető és jogos igény, hogy ezt az előnyt sokan például a bankszámlák terén is szívesen élveznék. Miért kéne bankszámlanyitáskor órákat várakozással és adminisztrációval a bankfiókban tölteni, amikor néhány kattintással ezt akár otthonról is el tudnánk intézni?

Az egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében a legtöbb bank weboldalán valamilyen formában
lehetőségünk van arra, hogy elektronikus úton jelezzük számlanyitási szándékunkat. Sajnos
ez
sok esetben kimerül egy visszahívás kérésében, így egy banki alkalmazottal tudjuk megbeszélni a részleteket. A beszélgetés során az ügyintéző készségesen segít a megfelelő termékek kiválasztásában, előzetesen rögzíti személyes adatainkat, valamint időpontot foglal számunkra az általunk megjelölt bankfiókba. Ezáltal a fiókban történő tényleges számlanyitási folyamat valóban lerövidül, de a bankfiók felkeresése sajnos nem kerülhető el.

Az előbbi gyakorlatot több nagybank (Budapest Bank, FHB Bank, OTP Bank, UniCredit Bank) olyan formában egyszerűsítette, hogy
csak a szerződés aláírása miatt kelljen bankfiókját az általunk megadott időpontban
felkeresnünk. A folyamat pár percet (5-10 perc) vesz igénybe. A bank weboldalán található adatlap kitöltésével részletesen meg tudjuk adni, hogy melyek azok a termékek és szolgáltatások, amelyekre szükségünk lesz. Viszont a szerződés véglegesítéséhez sajnos ezekben az esetekben is személyes megjelenésre van szükség.

Ellentétben a bankok többségével, az AXA Bank többet kínál: online felületén indított számlanyitás esetén
a bankszámlaszerződés házhoz jön. Adataink kitöltését és a szolgáltatások kiválasztását követően két munkanapon belül megtörténik a helyszín és az időpont egyeztetése a szerződés aláírásához. A találkozót követő három banki munkanapon belül bankszámlánkat megnyitják, amelyről e-mail útján és telefonon értesítenek bennünket. Akinek tehát fontosabb a kényelem, mint az azonnali számlanyitás, azoknak ideális ez a megoldás (persze, ha a banknál kívánnak számlát nyitni), hiszen nagyjából 1 hét alatt egy teljes körűen használható folyószámlához juthatnak. Egyelőre azonban kizárólag magánszemélyek (vállalkozások sajnos nem) vehetik igénybe ezt a lehetőséget.

A Bankmonitor.hu, mint egy 100%-ban online információs platform természetesen támogatja az ilyen és ehhez hasonló elképzeléseket, persze mielőtt bankszámlanyitásra adnánk a fejünket, érdemes azért a banki ajánlatokat összehasonlítani!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés