Befektetési körkép: aktualitások, hibák és tanulságok

Befektetési körkép: aktualitások, hibák és tanulságok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-25
 

A hét legfontosabb pénzügyi, gazdasági hírei között a befektetés kerül fókuszba: Mik a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetsz? Mit tanulhatsz a fiatal generációtól ezen a téren? Hogy állnak a kamatok? Vállalkozók vs. tranzakciós illeték, és a fájdalmas magánnyugdíjpénztári átalakítás. Helyezd magad kényelembe és kerülj képbe az aktualitásokkal a Bankmonitor heti összefoglalójából!

Ezért szívsz a befektetésekkel – A legnagyobb hibák, amiket elkövetsz! (videó)

Túl nagy hozamokat vársz el? Nem törődsz a diverzifikációval? Fölöslegesen fizetsz adót és tranzakciós költségeket? Vagy esetleg az inflációról feledkezel meg? Videónkban Süle-Szigeti Bulcsú és Molnár Péter árulja el, hogy milyen hibákat szoktak elkövetni leggyakrabban a befektetők.

Így fektet be a Z generáció: alig van kockázatmentes befektetésük

A Z generáció pénzügyi szokásai és kihívásai sok szempontból különböznek a korábbi generációkétól. Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan kezelik az anyagiakat, helyzetüket, és milyen tényezők befolyásolják pénzügyi döntéseiket. Egy biztos, van olyan szokás, amit érdemes tőlük eltanulni!

Most látszik igazán, hogy mennyire fájt a magánnyugdíjpénztári átalakítás

Rendkívül alacsony a magyarok nyugdíjcélú megtakarítási állománya, melynek egyik fő oka, hogy 2011-ben gyakorlatilag megszűnt a magánnyugdíj-pénztári pillér, ezáltal a nyugdíj-előtakarékosság egy sokkal kevésbé hatékony és teljesen önkéntes tevékenységgé alakult át. De mi lenne a helyzet, ha még meglennének ezek a megtakarítások?

Egy százalékkal csökken a bónusz állampapír kamata

A rövidebb futamidejű 2027/N sorozatú Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) kamatfordulóhoz érkezett. A megtakarítás kamata a következő negyedévre érdemben csökkeni fog. Mekkora lesz a hozam és mennyire változik meg emiatt az állampapír piac?

Ledőlt az utolsó bástya, az összes bank átterheli vállalati ügyfeleire a tranzakciós illetéket

Az év augusztusától megemelkedett a bankok által fizetendő tranzakciós illeték. A növekvő teher miatt sorba jelentek meg az új bankszámla hirdetmények: a bankok átterhelik megnövekedett költségeiket a vállalati ügyfeleikre. Utolsóként a CIB Bank is lépett, így már mindenhol emelkednek a vállalkozói számlaköltségek.

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!
Hirdetés
Hirdetés