Bejelentés a Gránittól – Új mobiltárcát dobnak piacra

Bejelentés a Gránittól – Új mobiltárcát dobnak piacra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-09 Frissítve: 2021-07-01
 

A hazánkban is elérhető mobiltárcák száma jövő héttől növekszik, a Gránit Bank most jelentette be, hogy a Mastercarddal közösen kifejlesztett Gránit Pay-jel jövő csütörtökön indulnak hivatalosan. Az innovációnak köszönhetően a jelenleg is elérhető mobiltárcákhoz képest kényelmesebben és gyorsabban digitalizálhatjuk a bankkártyánkat, az Androidos mobilunkkal ezt követően pedig könnyedén fizethetünk.

Több hónapos tesztelést követően szeptember 15-től élesben elindul a Gránit Bank új szolgáltatásával, a Gránit Pay-jel. Az újgenerációs mobiltárca a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca, amihez hasonló fizetési megoldásokat használ az Apple Pay és az Android Pay is.

A legnagyobb előnye a Gránit Paynek, hogy csak egy NFC képes Androidos mobilra van szükség, valamint a Gránit Pay alkalmazásra, amelyre gyorsan telepíthető a hagyományos bankkártya. Az igényléshez nincs szükség személyes jelenlétre, és a mobilra letölthető digitális bankkártya használata független a telekommunikációs cégtől (ahogy egyébként eddig a hazai mobiltárcák működtek). Ezt követően, ha fizetni szeretnénk, akkor csak a mobilt kell odatartani az érintőkártya képes elfogadóhelyekhez.

Igazi újdonságról van szó, hiszen Magyarországon jelenleg a Mastercard MDES technológiájával egyelőre a Gránit Bank indult el elsőként. Ráadásul egész Európában éllovasnak számítanak ezzel, hiszen saját banki mobilalkalmazásban most először fordul elő ez a megoldás.

Mi a nagy előnye a szolgáltatásnak?

  • nincs szükség speciális SIM kártyára
  • nem kell külön speciális bankkártyát igényelni
  • nem kell lefényképezni a bankkártyát vagy adatokat beírni a telefonba
  • érintős funkcióval nem rendelkező bankkártya is digitalizálható a mobil alkalmazásban
  • mindezek miatt kényelmesebben és gyorsabban használható más mobiltárca megoldásokhoz képest
Hirdetés
Hirdetés