Biztonságos lakáshitel = drága lakáshitel?

Biztonságos lakáshitel = drága lakáshitel?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-04-15
 

Három hét alatt két bank is megjelent új, 10 évig fix törlesztést kínáló lakáshitel ajánlattal. Így 6 olyan pénzintézet van már, akinél akár egy évtizedre rögzíthető a kamat. Mindez nagy biztonságot jelent egy esetleges kamatemelkedéssel szemben, amivel egy lakáshitel futamideje alatt célszerű kalkulálni. Egy 7 millió Ft-os hitelnél 2,7% kamatemelés a futamidő elején közel 10 ezer Ft-tal (24%-kal) dobja meg a legolcsóbb hitelek havi törlesztőrészletét. Pont ennyivel drágább a 10 évig fix törlesztés.

Egy hete írtunk a Magyar Nemzeti Bank új szabályairól, amelynek keretében májustól több lakáshitelt lehet felvenni, ha az legalább 5 évig fix kamatozású. Ezzel a biztonságosabb hitelek felé terelnék a lakosságot, és ezen törekvésekre a bankok is reagálnak.

Két új bank csatlakozott azok táborához, amelyeknél hosszútávon kiszámítható lakáshitel is választható. Az egyik az FHB Bank, amely egy átlagosnak tekinthető, 7 millió Ft-os és 20 éves futamidejű hitel esetén rögtön a harmadik helyre pozícionálta magát. A másik új belépő az OTP Bank, amely a fenti példában az ötödik helyre érkezett meg.

A fenti kondíciók minden hitelfelvevő esetén eltérhetnek, és több dologtól is függ, hogy adott bank ajánlatát ki kaphatja meg. A felvehető hitel összegét, kamatát befolyásolja többek között a jövedelem összege, a fedezetül felajánlott ingatlan értéke, és a háztartás egyéb hiteltörlesztései is.

Az aktuális lakáshiteleket az alábbi kalkulátorral nézheted meg!


Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hirdetés

Hirdetés

Kinek mennyit ér a biztonság

A 10 évig fix törlesztőrészlet amellett, hogy ennyi időre kiszámítható, drágább is azoknál az ajánlatoknál, amelyeknél akár 3, 6, 12 havonta is változhat a kamat. Az utóbbi, azaz legolcsóbb ajánlatok átlagához viszonyítva havi 10 ezer Ft-tal magasabb a törlesztőrészlete egy 10 éves kamatperiódusú lakáshitelnek.

Hogy megéri-e ennyivel többet fizetni a biztonságért, azt mindenki saját belátása szerint döntse el. A döntés meghozatalakor nem lehet elmenni amellett, hogy a lakáshitel kamatok mélyponton vannak, és 10-20 év alatt erről a szintről nagy eséllyel felfelé mozdulnak. Ha figyelembe vesszük, hogy a futamidő elején bekövetkező 2,7%-os kamatemelés esetén a legolcsóbb hitelek törlesztőrészlete utoléri a 10 évig fix ajánlatét, máris más szemmel tekintünk a kiszámíthatóbb megoldásokra.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés