Bréking: késhet az Otthonfelújítási Program indulása

Bréking: késhet az Otthonfelújítási Program indulása
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-05-29
 

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye alapján a kormány a következő ülésén dönthet az otthonfelújítási támogatás végleges feltételeiről. Ez azonban azt is jelentheti, hogy a program az eredetileg tervezett június 3-ai induláshoz képest valamelyest csúszhat.

Először a Portfólió oldalán lehetett olvasni, hogy az Otthonfelújítási Program indulása késhet. Eredetileg a pályázat június 3-án indult volna.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye értelmében a kormány a következő ülésén dönthet a program végleges feltételeiről. Ez egyben alátámasztja a program indulásának elhalasztását. A tájékoztatás értelmében több, mint 500 észrevétel érkezett a tervezettel kapcsolatban, a kormány igyekszik az indokolt javaslatokat beépíteni a programba. Ezzel több idő lehet az érdeklődők és kivitelezők számára is, hogy felkészülhessenek az igénylésre.

A felhívástervezet társadalmi egyeztetésén minden korábbit meghaladó mennyiségű, több mint 500 észrevétel érkezett be. Az indokolt javaslatok programba illesztése még szélesebb kör előtt nyithatja meg a támogatási lehetőséget. A végleges feltételrendszerről és a program indulásáról a következő kormányülésen születik döntés.

A programra biztosított 108 milliárd keretösszeg előreláthatóan 20 ezer ház korszerűsítésére lehet elegendő. Az elvárt 30%-os energiamegtakarítás pedig számos család számára eredményezhet komoly megtakarítást a rezsiszámlák kifizetésekor.

A pontos változásokról még nincs információ, a Bankmonitor szakértői is várják a részleteket. Addig is érdemes lehet átnézni az eddig megismert feltételeket, szabályokat a Bankmonitor oldalán. Illetve bárki ellenőrizheti jogosultságát az erre kialakított kalkulátorral.

Otthonfelújítási támogatás

Felújítási támogatás 2024


Jogosult vagy 6 millió Ft-ra?

Bankmonitor
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt
A megadott adatok alapján nem vagy jogosult az otthonfelújítási támogatásra

A részleteket elküldjük e-mailben:

Megtudhatod a részletes leírásból, hogy milyen feltételeket kell teljesíteni a támogatáshoz.
Elküldtük neked a támogatás részletes leírását
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nem vagy jogosult a támogatásra?
  • Nem kell lemondanod a felújításról.
  • Korszerűsítsd otthonod felújítási hitelből.
Hirdetés
Hirdetés