Céges autó Növekedési Hitelből? Nem lehetetlen, csak megfelelő járművet kell választanod!

Céges autó Növekedési Hitelből? Nem lehetetlen, csak megfelelő járművet kell választanod!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-15
 

A Növekedési Hitelprogram kapcsán az elmúlt hetekben az ingatlan beruházás került a fókuszba, pedig más lehetőséget is tartogathat cégünk számára a 2,5%-os kedvezményes kamatozású hitelfelvételt biztosító program. Itt van például az autó és autóflotta beruházás.
Mikor vásárolhat cégünk kedvezményes kamatozású hitelből autót? Mutatjuk a lehetőségeket!

A Növekedési Hitelprogram kedvezményes kamatozású hiteléből több célra is vásárolhat céged autót, csak a megfelelő típust kell kiválasztanod.

Ha céges autóról, vagy autóflottáról beszélünk, alapvetően két hasznosítási vonal létezik:

  1. A kifejezetten szállítás céljára használt tehergépjárművek, mely típusoknál egyértelmű, hogy a cég üzleti tevékenységét közvetlenül szolgálják.
    Egy ilyen típusú autóflotta beszerzésnél adott az NHP hitel keretében történő finanszírozás lehetősége.
  2. Üzletszerűen személyszállítással foglalkozó társaságok, azaz a taxisok, szintén megvásárolhatják autóikat NHP hitelből.
    Amire feltétlenül ügyelni kell azonban: a társaság fő tevékenységi körének legalább 2014. február 28-a óta személyszállításnak kell lennie!

… és a határmezsgye, ami a forintosítás során is a vita tárgyát képezte: a legtöbb autó márkánál megtalálható az a haszongépjármű típus, mely amellett, hogy áruszállításra alkalmas, igazán kényelmes lehet számunkra, vagy kollegáink számára a hétköznapokban is.
Ha cégünk ebben gondolkozna, érdemes sorra venni a pick up típusú, és a van típusú gépjármű kínálatot egyaránt.

Az NHP+ 1 millió forintos alsó összeghatárának köszönhetően már nem csak nagyobb autóflotta vásárlásnál jöhet szóba a lehetőség. Kft. formában tevékenykedő teherszállítók és taxisok számára akár egy gépjármű vásárlása alkalmával is lehetőség adódik NHP hitel, vagy NHP lízing igénybevételére!

Ha szeretnéd megtudni, jogosult-e céged a Növekedési Hitelprogram keretében autót vásárolni, vagy egyéb beruházást finanszíroztatni, az alábbi formunkon ellenőrizheted:


Széchenyi hitel
Bankmonitor

Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés