Díjmentesen és szabadon lehet lakásbiztosítást váltani márciusban (x)

Díjmentesen és szabadon lehet lakásbiztosítást váltani márciusban (x)
Hirdetés

Cikk2024-02-28
 

A Gránit Bank weboldalán és mobilalkalmazásában már lakásbiztosítás kalkulátor is elérhető, amellyel percek alatt bárki összeállíthatja magának az ideális otthonvédelmi csomagot. A kalkulátor rendkívül egyszerűen használható, a szerződéskötés pedig online elindítható. Ráadásul azok, akik itt kötnek lakásbiztosítást, 15 százalék kedvezményt is kapnak. Érdemes lehet időben lépni, hiszen márciusban bárki szabadon, költségmentesen lecserélheti a lakásbiztosítását olcsóbbra vagy jobbra.

Az idei évben először lesz lehetőségük az ügyfeleknek díjmentesen lecserélni meglévő lakásbiztosításukat, amihez nincs más dolguk, mint 2024. április 2-ig írásban jelezni a biztosítójuk felé, hogy felmondanák a meglévő szerződésüket. Hivatalosan minden évben március 1. és 31. között van lehetőség ingyenesen és szabadon biztosítót váltani, ám idén a húsvét miatt két nappal kitolódik a határidő.

Ugyanakkor fontos, hogy amennyiben az ügyfél hűségidőt vállalt a díjkedvezményért cserébe, akkor az idő előtti felmondás azzal járhat, hogy a biztosító a kedvezmény teljes összegét visszakövetelheti, ami elviheti a váltással elérhető pénzügyi előnyt. Ezért erről mindenképpen célszerű előzetes tájékozódni.

Jó tudni
Február 15-től új névvel és arculattal, Gránit Biztosítóként folytatja a működését a Wáberer Hungária Biztosító, amely a Gránit Bankkal kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően a pénzintézet szakmai hátterére is építhet a jövőben.

Hirdetés

Fontosak a határidők

Az idei évtől elérhető díjmentes váltási lehetőségről a biztosítóknak február 15-ig kellett tájékoztatniuk ügyfeleiket postai levélben, e-mailben vagy más, a szerződésben szereplő elektronikus csatornán.

A felmondási idő 30 nap, tehát ha valaki például március 15-én mondja fel a szerződését, akkor április 14-éig érvényes a biztosítási védelem számára. A szerződés felmondása esetén a szerződött ügyfélnek a felmondási idő végéig ki kell fizetnie a díjat. Fontos, hogy a 30 napos felmondási idő végéig az ügyfél kösse meg új lakásbiztosítását, különben nem védi szerződés ingatlanát/ingóságait.

Ez különösen fontos akkor, ha az ingatlan fedezet egy jelzáloghitelnél vagy CSOK támogatásnál, ebben az esetben ugyanis a fedezet egyetlen napra sem maradhat biztosítási védelem nélkül. Az előbbi esetekben a meglévő hitel adatait az új biztosítási szerződésre is fel kell vezetni és a dokumentumokat be kell mutatni a bank részére, ellenkező esetben a hitelintézet felmondhatja a kölcsönszerződést.

Lakásbiztosítás kalkulátor a Gránit Bank weboldalán és mobilbankjában

A Gránit Bank weboldalán és mobilbankjában percek alatt ellenőrizhető, hogy az adott ingatlanra megfelelő biztosítási szint mellett milyen költséget jelentene a védelem. Az alapcsomag mellé számos kiegészítő biztosítás is választható, amelyek díjait ugyancsak azonnal kiszámolja a program.

Ha pedig sikerült összeállítani a számunkra ideális szolgáltatáscsomagot, akkor a kalkulátoron keresztül akár a kötés is elindítható. További előny, hogy a kedvező feltételekkel elérhető lakásbiztosítás díjából 15% kedvezményt kapnak azok, akik a Gránit Bankon keresztül igénylik a szolgáltatást.

Mit tud a Házmester lakásbiztosítás?

A Gránit Házmester otthonbiztosítás alapból mintegy 20 káreseményre terjed ki, vagyis többek között tűzkár, villámcsapás, viharkár, felhőszakadás, jégkár, hónyomás, idegen tárgy rádőlése, árvíz, földrengés, rongálás és vandalizmus, vízkár (beázás, kívülről érkező víz, vezetékes vízkár, elfolyt víz) ellen egyaránt véd. Fontos, hogy a mind népszerűbb napelemek, napkollektorok és hőszivattyúk védelme már az alap csomagban benne van, vagyis ez nem jelent plusz költséget.

A szolgáltatás ezen kívül igény szerint bővíthető, így kiegészítő biztosítás köthető többek között az otthon tartott készpénzre, de hasznos lehet a Home Office kiegészítő biztosítás is, az előbbi a munkáltatótól kapott eszközökre terjed ki.

Hirdetés