Diktálj a bankodnak! Mondd meg te mennyit fizetsz!

Diktálj a bankodnak! Mondd meg te mennyit fizetsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-11-09
 

Napi pénzügyeink kézbentartása nem egyszerű és nem olcsó mulatság. Ha valaki nem elég körültekintő, azt bizony a zsebe bánja. Viszont az is igaz, hogy egy átlagembernek se ideje, se kedve túl sokat vesződni az ilyen feladatokkal. Korábban nem nagyon kaphattunk segítséget e dilemma megoldásához, ám a világ az elmúlt években nagyot változott.

A bankok felismerték, az emberek egyre jobban megfogják a pénzt. Szeretnék pontosan tudni, mire mennyit és miért adnak ki. Így van ez a banki költségekkel is, amelyek bizony jelentős részt hasíthatnak ki a családi büdzséből. Ez a fogyasztói igény hívta életre az úgynevezett moduláris bankszámlacsomagokat, amelyeknél maga az ügyfél döntheti el, milyen banki szolgáltatást vesz igénybe és melyiket nem kéri. Fizetni pedig értelemszerűen csak azután a szolgáltatás után kell, amelyet használunk is.

Az első fecskék közé tartozik az OTP Simple számlacsomagja, amely 2012-es őszi indulása óta komoly sikereket ért el. A Simple eredetileg a fiatalok bankszámlája lett volna, de sikere miatt hamar meg kellett nyitni az idősebb korosztályok előtt is. Mi lehet sikerének titka? Elsősorban talán az, hogy az alapcsomagban sok minden díjmentes:

  • díjmentes a számlanyitás,
  • díjmentes a számlavezetés,
  • díjmentes az érintés nélküli fizetést lehetővé tevő PayPass kártya,
  • nem kell fizetnünk az internetbankért, de akár
  • díjmentes eurószámlánk is lehet.

Hasonlóan fontos szempont lehet az, hogyha pontosan ismerjük bankhasználati szokásainkat, akkor komoly megtakarítást érhetünk el! Azt ugyanis az ügyfél döntheti el, hogy milyen szolgáltatásokat igényel és melyeket nem kéri! Itt a lehetőség! Állítsd össze számlacsomagodat!

Sokszor van szükségünk készpénzre?

Havi 599 forintért 5 alkalommal ingyen vehetünk fel pénzt az OTP Bank saját ATM-jeiből, a jogszabály által biztosított 2 készpénzfelvétele felül.

Szeretnénk szemmel tartani a pénzmozgásokat a számlán?

Havi 299 forintért mindenről tudni fogunk, mert a bank mindenről SMS-ben értesít bennünket.

Sokat utalunk?

35 éves korig 199, afelett 349 forintért minden internetes és okostelefonos utalás (eseti, állandó, és csoportos beszedés) ingyenes.

Ha változik az életünk és vele együtt a bankolási szokásaink, akkor könnyen és egyszerűen lemondhatjuk a nekünk már nem kellő szolgáltatást és választhatunk helyette másikat.

A fentieken túl több szolgáltatás is kapcsolódik a Simple számlacsomaghoz, ami szintén fontos lehet az ügyfelek számára. A legfontosabb ezek közül a Simple Személyes Pénzügyek szolgáltatása, amellyel könnyen, gyorsan és egyszerűen áttekinthetjük vagyoni helyzetünk alakulását, akár havi, akár napi lebontásban is. A hasznos szolgáltatásnak köszönhetően végleg elfelejthetjük a családi költségvetés rögzítésére szolgáló kockás füzetet, mert minimális erőfeszítéssel minden fillérről tudni fogjuk mikor, hol és mire ment el. Az eredményeket látványos ábrák teszik könnyen befogadhatóvá.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés