Sokan ülnek feleslegesen drága hitelen, pedig lecserélhetnék olcsóbbra!

Sokan ülnek feleslegesen drága hitelen, pedig lecserélhetnék olcsóbbra!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-11-10 Frissítve: 2018-11-13
 

Több százezer olyan magyar lakáshiteles lehet ma Magyarországon, aki lényegesen magasabb havi törlesztő részleteket fizet a hitele után, mint amennyit feltétlenül kellene. Ha véget akarsz vetni ennek, akkor a hitelkiváltás az, amivel azonnal spórolhatsz!

Több cikkünkben is foglalkoztunk már a hitelkiváltás lehetőségeivel. Az alábbiakban a régi lakáshitelesek, a folyószámlahitelesek és a hitelkártya tartozást nyögő adósok olvashatnak éves szinten több százezer forintot érő tippeket!

Régi hiteled van? Lehet, hogy te is túl magas kamatot fizetsz!

A bankmonitor.hu számításai szerint egy 2012-ben felvett, 20 éves futamidejű hitelnél akár 15 százalékkal is csökkenthető a havi fizetnivaló, ha az adós új szerződést köt. Mégpedig azért, mert a hitelek költségét leginkább meghatározó elemek, az úgynevezett referencia kamat és a kamatfelár (ez tulajdonképpen a hitel ára) az elmúlt években jelentősen csökkentek. A kamatfelár például 2012 óta 4,9 százalékról 2,8 százalékra mérséklődött. A referencia kamat is alacsonyabb, mint korábban, amit nem minden esetben követnek le a bankok, ez pedig az adósnak éves szinten több százezer forintos plusz kiadást is jelenthet.

Ha szeretnél többet megtudni a lehetőségről, akkor itt konkrét példákat is találsz!

Hirdetés

Hirdetés

Kockázatos hiteled van? Cseréld le!

Ha korábban változó kamatozású lakáshitelt vettél fel – vagy azért, mert fontos volt számodra az alacsony havi törlesztő, vagy azért, mert úgy gondoltad, nem kell tartanod a kamatok emelkedésétől – akkor talán eljött az idő, hogy stratégiát válts! Esetenként már a mostani kamatkülönbözet is évi 1,5-2 százalékpontos különbséget jelenthet a hosszabb kamatperiódusú hitelek javára.

Ha szeretnéd megnézni, mennyit takaríthatsz meg, miközben még a kamatkockázatodat is csökkentheted, akkor ezt a cikket ajánljuk Neked!

Drága hitelkártya tartozás, folyószámlahitel vagy személyi kölcsön? Keress olcsóbbat helyettük!

Jó megoldás lehet a fenti hiteleket új személyi kölcsönnel kiváltani, mert az aktuális hitelkamatok lényegesen kedvezőbbek a pár évvel ezelőttieknél. Új szerződésnél ráadásul a futamidőt is módosíthatod, így olyan törlesztő részleteket állíthatsz be magadnak, amelyeket biztosan fizetni tudsz. Akkor is életmentő lehet a kiváltás, amikor azt tapasztalod, hogy hiába fizetsz havonta becsületesen, a tartozásod alig, vagy egyáltalán nem csökken!

Ebből a csapdából is kimászhatsz ügyes hitelkiváltással! Még több információt kaphatsz itt a lehetőségeidről!

1

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés