Egy bank, ahol alacsony a számlavezetési díj és magas a közösségi érték (X)

Egy bank, ahol alacsony a számlavezetési díj és magas a közösségi érték (X)
Hirdetés

Cikk2014-11-18 Frissítve: 2020-03-16
 

A 100%-ig magyar tulajdonban lévő MagNet Magyar Közösségi Bank alacsony éves bankszámlaköltségei miatt a kis- és közepes magyarországi bankok között rendszeresen előkelő helyen végez a banki termékeket összehasonlító listákon. Mégis: nem az alacsony költségeket, hanem azokat a közösségi értékeket tartják a legfontosabbnak, amelyeket reményeik szerint egyre nagyobb körben tudnak népszerűvé tenni a lakosság és a vállalatok körében.

Az alacsony számlavezetési költségekből fakadó előnyöknél lényegesebbnek tartja a MagNet azt, hogy csapatuk és ügyfeleik pozitív célokért állnak ki, a közösség javát szem előtt tartva választanak, amikor megtakarításaikat itt kötik le: itt a pénzével az ember a valódi értékek mellett teszi le voksát, ráadásul a lakossági ügyfelek maguk határozhatják meg, becsületkasszás alapon havi számlavezetési díjuk mértékét. A MagNet Bank nemcsak a pénz biztonságos és jövedelmező kezelése iránt elhivatott, hanem közösségi bankként egy jobb, emberibb világért is dolgozik.

Molnár Csaba, a bank közösségfejlesztési igazgatójának elmondása szerint a közösségi bank olyan újbanki alternatíva szeretne lenni az ügyfelek számára, ami természetesen anyagilag is megéri nekik. De a MagNet kezdetektől fogva a közösségi megfontolások mentén szervezi tevékenységét, így hangsúlyozzák, hogy a legfontosabb számukra az, hogy maradandó értéket teremtsenek.

KÖZÖSSÉGI BETÉTEK

Számos módon tehet a közösségért az, aki a MagNetnél nyit számlát. Közösségi bankbetétek – MENTOR és SZFÉRA betét – választása esetében megvalósul a három, látszólag különálló érdekcsoport, azaz a betétes, a bank és a hitelfelvevő összekapcsolása. A MENTOR betét-tulajdonosok meghatározhatják, hogy a Bank melyik, MENTOR hitelfelvevő ügyfelének hitelét tennék kedvezményesebbé saját betétjük által. SZFÉRA betéttulajdonosként a betét elhelyezésekor a MagNet által támogatott SZFÉRA hitelcélok közül választhat az ügyfél (pl. a biogazdálkodást, vagy más területet), és a Bank vállalja, hogy a betétből a megjelölt szférába helyez ki hitelt. A betétes egy meghatározott sávon belül dönthet betétjének kamatáról: akár a piaci kamatoktól alacsonyabbat is választhat, ha azt szeretné, hogy az adott hitelfelvevő hitele még olcsóbb legyen. A MagNet közösségi betétei is mind az OBA által védettek, és semmilyen kockázatot nem jelentenek a betétes számára akkor sem, ha a hitelezett fél a fizetési kötelezettségének esetlegesen nem tesz eleget.

BANKKÁRTYÁVAL A TÁRSADALMI ÜGYEKÉRT

A KAP Kártyaprogramban az ügyfelek bankkártyás vásárlásaikkal az általuk kiválasztott civil szervezetet támogathatják. Ehhez nincs más dolguk, mint választani egy szimpatikus civil szervezetet, vásárolni a korszerű MasterCard bankkártyájukkal, a Bank pedig a kártyás vásárlások alapján számított összeggel negyedévente a kiválasztott civil szervezetet támogatja.

KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAM

A Bank Közösségi Adományozási Programjában a pénzintézet nyereségének 10%-áról minden évben az ügyfelek dönthetnek, fontos támogatást élvezhetnek a civil szervezetek.
Idén ötödik alkalommal dőlt el több millió forint sorsa úgy, hogy a MagNet-ügyfelek a pénztárcájuk kinyitása nélkül segíthettek alapítványoknak, egyesületeknek. 71 civil szervezet részesült így abból a 24 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei osztottak szét a Bank weblapján keresztül az általuk kiválasztott civil szervezetre leadott szavazataikkal. Közel 22 ezer ügyfél szavazhatott, 33 alapítvány és egyesület kapta meg az általa igényelt összeg 100%-át. Öt év alatt eddig több mint 134 millió forintot kaptak így a MagNettől a civilek.

www.magnetbank.hu www.facebook.com/magnetbank

Hirdetés