Egy ingyenes szolgáltatás, hogy ne késs el a hitelkártya törlesztéssel!

Egy ingyenes szolgáltatás, hogy ne késs el a hitelkártya törlesztéssel!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-11-28
 

Miután megtaláltuk a szokásainkhoz leginkább igazodó hitelkártyát, a következő lépés, hogy megnézzük, milyen módon és milyen díj mellett tudjuk majd törleszteni a kihasznált keretet. Ugyanis nem megyünk sokra a legkedvezőbb pénzvisszatérítéssel sem, ha a késedelmi kamatok és díjak megkeserítik az életünket, mert nem fizettük vissza időben legalább a minimálisan meghatározott összeget! Már csak azért sem, mert a pénzvisszatérítésnek és a helyes hitelkártya használatnak elengedhetetlen feltétele a pontos törlesztés!!!

Először is: hogyan tudom meg, hogy mennyit kell fizetnem?

A hitelkártyánk kihasznált összegéből legalább a bank által megszabott minimum fizetendő összeget a türelmi időszak végéig kell teljesítenünk ahhoz, hogy ne találkozzunk késedelmi kamattal, vagy egyéb, az elmaradás miatt felszámított díjjal. Ha a teljes felhasznált összeget fizetjük vissza ezen időszak végéig, még kamatmentességet is élvezünk a vásárlásaink után,
erről részletesen korábbi cikkünkben is olvashatsz. A minimum fizetendő összegről minden esetben értesítést küldenek, amely postai úton történik, de több esetben díjmentes elektronikus levél formájában is kérhetjük a tájékoztatást.

Emellett sms formájában is kaphatunk, illetve kérhetünk értesítést a fizetési kötelezettségeinkről, a bankok többségénél díjmentesen.

Tudunk-e postai csekket kérni?

Ez a szolgáltatás nem minden banknál érhető el, ahol pedig felkínálják ezt a megoldást, ott 200 forinttól 390 forintig terjedő díjat számolnak fel a sárga papíros megbízásért. Sok kicsi sokra megy, így nem éppen költségkímélő ez a variáció… De miért is töltenénk feleslegesen sorban állással a drága időnket?

Egy sokkal kényelmesebb megoldás: automatikus beszedés

Ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb módja a hitelkártya törlesztésnek. Így egész biztos, hogy időben a helyére kerül a minimum fizetendő összeg, vagy akár a teljes kihasznált hitelkeret. Ehhez persze az szükséges, hogy annál a banknál legyen a hitelkártyánk is, ahol a munkabérünket is kezeljük, vagy legyen legalább egy olyan bankszámlánk ott, amelyen elegendő fedezetet biztosítunk a hitelkártya kiegyenlítésére.

hitelkartya beszedes 2013.11.28.

Ha nem tudjuk kihasználni a fenti szolgáltatás kényelmeit, mert két különböző banknál van a hitelkártyánk és a munkabérünk, vagy nem érhető el a banknál ez a lehetőség, akkor a legcélszerűbb netbankon történő átutalással teljesíteni az esedékes törlesztést.

Persze befizethetünk személyesen is a bankfiókban, de ennek megint csak lehet díja, akár 520 Ft befizetésenként. Ráadásul, ha nincs a közelünkben bankfiók, további költség és idő ennek az elintézése.

A lehetőség a törlesztés módjának megválasztására tehát adott, már csak a megfelelő hitelkártya kiválasztására kell egy kis időt szentelni, ha Te is szeretnél a vásárlásaid után pénzvisszatérítésben részesülni!

1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés