Egy valós történet: így lehet hitelfelvétellel megelőzni a készpénzes vevőt

Egy valós történet: így lehet hitelfelvétellel megelőzni a készpénzes vevőt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-05-26 Frissítve: 2021-08-06
 

Nagy divatját éli ma az online kalkulátor alapú összehasonlítás, legyen szó bármilyen árucikkről, a nyaralásról vagy akár a pénzügyekről. A Bankmonitor a pénzügyi termékeket hasonlítja össze, de a munkánk ennél sokkal szerteágazóbb, gyakorlatilag a pénzügyek terén bármilyen ügyes-bajos dologban tudunk segíteni. Most egy olyan valós történetet mutatunk be, amelyben főhősünknek villámgyors megoldásra volt szüksége ahhoz, hogy megvehesse a hirtelen megtalált és megszeretett lakást.

A történet főhőse Anita, aki több hónapos keresgélés után teljesen váratlanul talált rá a megfelelő lakásra. Éppen ezért villámgyorsan szüksége volt hitelre, és itt került a képbe a Bankmonitor szakértője, akinek a közbenjárásával nem lett csúfos kudarc a gyorsan jött kaland vége.

A szűk határidővel lebonyolított lakásvétel sem lehetetlen!

Anita éppen egy olyan időszakon volt túl, mikor különböző okok miatt sokat kellett költöznie, így szeretett volna egy saját lakásban megállapodni. „Abban az időszakban az internetes lakáshirdetéseket bújtam, és egy szombati napon váratlanul megtetszett egy lakás, ezért fel is hívtam a tulajdonost” – kezdi történetét Anita.

Azonban innen kezdődtek a bonyodalmak, ugyanis kiderült, hogy már van egy potenciális vevő a lakásra, és előre megbeszélt időpont is van az adásvételi megkötésére. Azonban nem volt még reménytelen a helyzet: az eladó azt is elárulta Anitának, hogy még semmilyen papírt nem írtak alá, és foglalót sem fizetett az érdeklődő, így még időben volt és megnézhette a kiszemelt lakást.

„Aznap délután elmentem megnézni a lakást, szerencsére nagyon tetszett és megfogott, és egyből azon kezdtünk el gondolkodni, hogy hogyan tudnám megoldani a vásárlást. Az eladónak elvileg készpénzes vevője volt szerdára, de nekem nem állt rendelkezésre ekkora pénzösszeg, így teljesen nyilvánvaló volt, hogy hitelhez kell folyamodnom.”

A készpénzes vevőt kellett tehát beelőzni és valahogy elindítani a hitelkérelmet is, hogy szerződést lehessen kötni a lakás eladójával. Édesanyjától hallott a Bankmonitorról, akinek már korábban segítséget nyújtottunk, így a lakáshitelekkel foglalkozó kollegát ajánlotta számára.

„Felhívtam a Bankmonitor tanácsadóját, felvázoltam neki helyzetet, vagyis, hogy nagyon gyors megoldásra lenne szükség, mert meg kell előzni a szerdai vevőt, és tud-e segítséget nyújtani.”

A beszélgetés már szombaton elindult, Anitának ekkor bemutattuk a lehetséges megoldást, felvázoltuk a piaci lehetőségeket, egyből ügyvédet is ajánlottunk neki. Az eladóval is pontosított, és bele is ment a dologba, azzal a feltétellel, hogy hétfő délután szerződnek, mivel így az előző érdeklődőt sem az utolsó pillanatban kell lemondani. Ekkor nekiláthatott gyorsan a papírok beszerzésének, például a munkahelyéről is kikérte a szükséges munkáltatói igazolást.

„Az volt a cél, hogy legkésőbb hétfő délutánra összeálljon kép, vagy ha nem, megígértem az eladónak, hogy elengedem ezt a dolgot. Találkoztam a Bankmonitoros kollegával, aki mindenben irányított, úgy intéztem mindent, ahogy mondott, leraktam a foglalót és hétfőn délután szerződni tudtunk a lakás tulajdonosával.”

A szakértőnk belépése a folyamatba lényegesen jobb helyzetet teremtett, mert ő tapasztalatból tudta, melyik banknál mire számíthat, pontosan hogyan néz ki a procedúra és mire is van szükség. Minden papírt összegyűjtöttek és elindították a hitelt a banknál, így végül Anita megköthette az adásvételit. Sok forgott kockán, de szerencsére megkapta a teljes hitelösszeget és pár hét elteltével folyósították a hitelt, így a teljes vételárat ki tudta fizetni.

Anitának gyors cselekvésre volt szüksége, de elmondta, hogy ha egyedül vág bele, akkor valószínűleg kapkodás lett volna a vége és nemcsak a lakást bukja, hanem a foglalót is. Ugyanakkor fontos volt számára, hogy olyan szakember irányította, aki tudja mit csinál, és ez meg is nyugtatta.

„Volt egy olyan biztos pont, akire támaszkodhattam. Nem kellett a bankot hívogatnom. Tudom, hogy milyen a banki ügyintézés, az nem megy ilyen gyorsan és gördülékenyen. Külön pozitívum, hogy folyamatosan elérhető volt a Bankmonitor szakértője, és rugalmasan alkalmazkodott hozzám.”

Ebből a történetből is érződik, hogy mennyire hasznos lehet, ha egy tanácsadó is belép a folyamatba és fogja a kezünket képletesen. Enélkül Anita sem tudta volna az álomlakást megvásárolni.

Ilyen bonyolult élethelyzetekben is megoldást találhatunk számodra. Hasonlítsd össze a banki ajánlatokat a kalkulátorainkkal, és keresd szakértőinket, akik a legtöbbet hozzák ki az adott helyzetből!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés