Egyre többen élünk a bankkártyánkhoz kapcsolódó utasbiztosításunkkal!

Egyre többen élünk a bankkártyánkhoz kapcsolódó utasbiztosításunkkal!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-09-07
 

Egyre többen ismerik fel a bankkártyákhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokban rejlő előnyöket és veszik aktívan igénybe a plasztikhoz kapcsolható külföldi utasbiztosításokat – erről tanúskodnak az AIG Magyarország adatai. A jelenség egyáltalán nem meglepő, hiszen a kártyás biztosítások ma már komoly riválisai a klasszikus utasbiztosítási termékeknek.

Az ügyfelek kegyeiért folytatott intenzív versenynek köszönhetően egyre több pénzintézet döntött úgy az elmúlt években, hogy nagyobb hangsúlyt helyez a különböző kiegészítő szolgáltatásokra, többek között a bankkártyákhoz kapcsolódó külföldi utas-, baleset- és poggyászbiztosításokra. Ennek fényében mára a nagybankok zöménél a szolgáltatás már a legolcsóbb bankkártyához is igénybe vehető. Több bankkártyához alapvetően kapcsolódik ilyen típusú biztosítás, míg másokhoz külön igényelnünk kell. Általánosságban azonban elmondható, hogy egy dombornyomott kártya nagyobb eséllyel tartalmaz az éves kártyadíjba beépített biztosítást, mint elektronikus társa. Persze ne legyünk naivak! A többletszolgáltatás természetesen többletköltséggel is jár.

A biztosító tapasztalatai alapján egyre tudatosabbak vagyunk, hogy bankkártyánkhoz milyen utasbiztosítás kapcsolódik. Saját tapasztalatunk alapján a bankok többségénél viszonylag könnyen megtalálható, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás, az azonban, hogy mit fedez a biztosítás, már jelent némi kihívást (nem egy alkalommal a biztosítót kell felkeresnünk, hogy megtudjuk, milyen értékhatárokkal működik a szolgáltatás).

A biztosító megítélése szerint a felkészültebb ügyfelek a szerint is választanak számlavezető bankot, vagy bankkártyát, hogy ahhoz milyen utasbiztosítási terméket kapnak. Persze fontos szempont lehet a kiegészítő szolgáltatások köre egy bankválasztás során, mégis mi az ingyenesen letölthető e-bookunk erre vonatkozó részét ajánlanánk figyelmedbe!

1

Csoportos biztosításról lévén szó a kártyához tartozó biztosítások kedvező alternatívát jelentenek a klasszikus utas-, baleset- és poggyászbiztosításokkal szemben. Az ilyen típusú biztosításoknál bankunk szerződik a biztosítótársasággal, és vásárol egy közös, mindenkire kiterjedő biztosítást. Ezek annyiban térnek el az általunk vásárolható klasszikus biztosításoktól, hogy nem személyre szabottak, mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak, ezáltal lehetnek lényegesen olcsóbbak.

Néhány jó tanács!

  1. Lehetőség szerint ne az utazást megelőző napon szánjuk el magunkat a biztosítás megkötésére, főként, ha szeretnénk elkerülni a kellemetlen meglepetéseket.
  2. Fontos, hogy mindenképpen alaposan tájékozódjunk a részleteket illetően:
    • tanulmányozzuk át a feltételeket (pl. mire terjed ki a szolgáltatás, mely országokban érvényes a biztosítás),
    • jegyezzük meg, hol és hogyan jelezhetjük a káreseményt (asszisztencia szolgálat elérhetősége),
    • milyen segítséget vehetünk igénybe, illetve
    • mekkorák azok a kártérítési összegek, amelyekre számítani lehet.

Persze, ha úgy ítéljük meg, hogy a bankunk által kínált biztosítás értékhatárai számunkra nem kielégítőek, akkor még mindig köthetünk egy klasszikus biztosítást akár az interneten.

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Hirdetés
Hirdetés