Eljött a nap!

Eljött a nap!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-07-02
 

Július 1-től már a szabad felhasználású hiteleket is középárfolyamon törleszthetjük. A 2013 év végén elfogadott hitelintézeti törvény értelmében a középárfolyamon történő törlesztést kell alkalmazni a deviza alapú szabad felhasználású hitelekre is. Vagyis a mai naptól ők is MNB-árfolyamon vagy a bank középárfolyamán törlesztik a hitelüket.

A deviza alapú hitelek esetében a lakáscélú hitellel rendelkezők eddig előnyt élvezhettek a szabad felhasználású hitelesekkel szemben, mivel ők vagy MNB közép árfolyamon, vagy a pénzintézet által jegyzett közép árfolyamon törlesztettek minden hónapban. A szabad felhasználású hitellel rendelkezők ennél (jellemzően 1-2%-kal) magasabb deviza eladási árfolyamon kellett, hogy teljesítsék a kötelezettségeiket. Ebben most egységesítésre került sor, és minden jelzáloghitellel rendelkező adós, valamint lakáscélú pénzügyi lízingszerződéssel rendelkező ügyfél (ez utóbbit tekintve nem történt módosítás) közép árfolyamon törleszthet. 

Minden bank maga dönti el, hogy melyik árfolyamot alkalmazza:

  • MNB hivatalosan közzétett devizaárfolyam
  • a bank saját deviza középárfolyama

Fenti árfolyamok valamelyikét kell alkalmazni akkor is, ha egyszeri, nagyobb összegű betörlesztés történik. Ez lehet részleges, vagy teljes előtörlesztés egyaránt.

Július 1-jei állás szerint az MNB középárfolyama:

  • CHF  255,26 Ft
  • EUR  310,19 Ft

kozeparfolyan_abra_20140702

A kereskedelmi bankok deviza középárfolyama svájci frank esetében átlagosan 255,43 Ft, míg euró esetében 310,19 Ft. Vegyük észre, hogy a bankok középárfolyama igen csekély mértékben tér el az MNB középárfolyamától. 

Ma már szerencsére nem kell az árfolyamkockázattal számolnunk, ha hitelfelvételt tervezünk. Kalkulátorunk segítségével Te is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb konstrukciót!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Bátran kijelenthetjük, ez könnyebbséget jelent minden devizában eladósodott ügyfélnek, de ettől nem oldódnak azok fizetési problémái, akiknek eleve nehézséget okoz a havi kötelezettség teljesítése.

Érzékelhető előnyre lehet szert tenni, ha valaki nagyobb összeggel csökkentené a fennálló tartozását és ezzel várt mostanáig. Átlagosan 2 forintos árfolyamkülönbséggel számolva, ez milliónként 8.000 Ft körüli összeget jelent.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés