Ennyibe kerül a készpénzfelvétel hitelkártyával!

Ennyibe kerül a készpénzfelvétel hitelkártyával!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-07 Frissítve: 2021-10-11
 

Bárkivel előfordulhat, hogy nemtörődömségből vagy pusztán figyelmetlenségből a hitelkártyáját használja készpénzfelvételre. Aki viszont egyszer belefut ebbe a hibába biztos, hogy legközelebb hasonlót már nem követ el. Nem meglepő, hiszen szélsőséges esetben akár 4.000 forintodba kerülhet 100.000 forint felvétele, nem beszélve arról, hogy a felvett készpénz után azonnal kamatot számolnak a bankok!

Ha hitelkártyád arra használod, amire kitalálták, egyáltalán nem kell kamatokkal számolnod. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, mindössze

  • a fizetési határidőig teljes egészében vissza kell fizetned a költéseidet, és
  • nem szabad készpénzfelvételre használnod a plasztikot.

Sajnos ez utóbbiról a legtöbben hajlamosak megfeledkezni, vagy egyszerűen nincsenek tisztában vele, hogy ennek milyen súlyos költségei vannak. Míg a hitelkártyák zöménél a vásárlások teljesen díjmentesek, addig a készpénzfelvételek után 2,25%-3,10%-os díjat számítanak fel a bankok.

És ha ez még nem lenne elég… A hitelkártyával történő készpénzfelvételek – szemben a vásárlásokkal – nem élveznek kamatmentességet. A felvételtől egészen az összeg visszafizetéséig ketyeg az igen súlyos kamat. Ennek mértéke jellemzően havi 2,50%-3,10% között van, ami éves szinten 30-37%!

A hitelkártyákkal kapcsolatos további fontos tudnivalókhoz, ajánljuk figyelmedbe korábbi írásunkat.

Nézzük egy egyszerű példát!

Hitelkártya keresőnket segítségül hívva, a standard beállítások mellett megnéztük, hogy

  • mennyibe kerül, ha 100.000 forintot egy összegben, vagy egy napon két részletben veszünk fel, valamint
  • mekkora kamatot kell fizetnünk (esetünkben) 15 napra az adott hitelkártyánál.

cc_140207
Még a legjobb esetben is 2.250 forinttal kell számolnunk, ha a 100.000 forintot egy összegben felvesszük, míg a legrosszabb esetben akár 4.000 forintunk bánja. És ne feledjük, hogy még a kamatot is meg kell majd fizetnünk! Összesen tehát átlagosan 4.500 forinttal leszünk rövidebbek egy 100.000 forintos készpénzfelvétellel.

Talán senkit sem szükséges tovább győzködnünk, hogy drága mulatság hitelkártyával készpénzt felvenni, de nem is erre találták ki. Erre a célra használjuk a normál bankkártyánkat főként, hogy ekkora összeget a segítségével teljesen díjmentesen vehetünk fel, ha nyilatkoztunk korábban.

Hitelkártyánknak pedig inkább az addicionális előnyeit élvezzük! Ezért azokat a lehetőségeket keressük, amelyek segítségével a vásárlási szokásainkkal a legnagyobb kedvezményeket érhetjük el!

1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés