Erste bankosok figyelem: három napra megáll az élet!

Erste bankosok figyelem: három napra megáll az élet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-01-29 Frissítve: 2021-08-06
 

Jövő hétvégén és a rá következő hétfőn leállnak az Erste Bank rendszerei és a fiókjaik is zárva tartanak. Szerencsére a kártyáddal fogsz tudni vásárolni és készpénzt felvenni, de szinte minden másról le kell mondanod ebben az időszakban.

2017. február 4-től 6-ig (azaz szombattól hétfőig) a bankkártya-letiltást kivéve elérhetetlen lesz az Erste Bank. Még a bankfiókok is zárva lesznek, a telefonos ügyfélszolgálattal egyetemben. Ráadásul a bank internetbankja és a telefonos alkalmazásai sem fognak működni. Így viszonylag szűk azon szolgáltatások köre, amik zavartalanul működni fognak:

  • fizetés és vásárlás bankkártyával
  • készpénzfelvétel ATM-en keresztül
  • bankkártya-letiltás

Érdemes még tudni, hogy megbízásokat (például utalásokat) megadni 2017. február 3-a (péntek) 20 órától február 7-e (kedd) 8 óráig nem lesz lehetőséged. Amennyiben utalnak neked, azt sem írják jóvá hétfőn. Hiába szeretnéd neked elutalt pénzt kártyával felhasználni, nem fog tudni (csak kedden).

És miért ez a sok korlátozás?

Az Erste Bank ekkora ütemezte az elektronikus rendszerei fejlesztését. Időnként minden banknál elkerülhetetlenek az ilyen típusú leállások, amiből mi banki ügyfelek sokszor még ennyit sem tapasztalunk, mert hétvégén megtörténnek. Ez viszont egy nagyobb ívű rendszerfejlesztés, amihez valószínűleg elkerülhetetlenül igénybe kell majd venni a jövő hét hétfői napot is.

Miért fontos?

Az utóbbi időben a legnépszerűbb számla olvasóink körében a Erste Bank Privilégium „L” Bankszámlája. Az igen kedvező költségekkel rendelkező számla szépszámú tulajdonosainak sincs mentesülés a banki leállás alól. Utána viszont tovább élvezhetik az egyik legkedvezőbb számlacsomag előnyeit. Mi több, valószínűleg a rendszerfrissítés több előnyt is tartogathat a frissebb mobil és internetbank által.

Hirdetés
Hirdetés