Euró alapú lízingfinanszírozás a Renault autóira (X)

Euró alapú lízingfinanszírozás a Renault autóira (X)
Hirdetés

Cikk2022-12-13 Frissítve: 2022-12-16
 

Jövő év márciusától az Euroleasing Zrt. lesz a Renault, a Dacia és az Alpine kizárólagos hazai finanszírozója, aminek köszönhetően számos kedvező újdonság vár az ügyfelekre az autómárkák finanszírozásában.

Együttműködési megállapodást kötött az Euroleasing Zrt. és az RCI Services Kft., amelynek értelmében 2023. március 1-jével a lízingtársaság lesz a Renault, a Dacia és az Alpine gépjárművek kizárólagos hazai márkafinanszírozója. Az RCI Bank and Services idei döntése alapján egységesítik az eltérő kereskedelmi elnevezéseket is, így a Magyarországon immár 20 éve ismert Renault Credit titulus átalakul az egységesen használt Mobilize Financial Services névre.

Újdonságok a finanszírozásban

Az együttműködésnek köszönhetően több újdonság is várható a márkák autóinak finanszírozásában – többek között a bevételeiket euróban szerző vállalkozások ezentúl euró alapú lízingfinanszírozást is igénybe vehetnek. Az ügyfelek emellett finanszírozási igényt nyújthatnak be az autóval egyidejűleg a gyári karbantartási csomagra, a gyártói garanciahosszabbításra és a téli gumiabroncsra is. A jelenlegi, gyorsan változó kamatkörnyezetben pedig kiemelten üdvözlendő, hogy akár az egy éven belül leszállítandó gépjárművekre is előre lehet majd rögzíteni a későbbi kamatszintet.

Az Euroleasing célja olyan hátteret biztosítani a Renault, Dacia és Alpine gépjárművek lízingfinanszírozásához, amely egyrészt egyszerűbbé és könnyebbé teszi az autóvásárlást, másrészt testreszabott és rugalmas pénzügyi feltételeket biztosít a vásárlóknak. Fix és változó kamatozású nyílt- és zártvégű lízingkonstrukciók széles palettája lesz elérhető az ügyfelek számára. Emellett a biztosítások terén is több lehetőséget kínál majd a gépjárművek mellé.

Euró alapú lízingfinanszírozás a Renault autóira.

Hirdetés

A lízing kiemelkedően előnyös lehet a kis- és középvállalatok számára

A kis- és középvállalatok többsége azt az előnyét már ismeri a nyílt végű pénzügyi lízingnek, hogy az áfa akár teljes egészében is levonható, ha csak céges célra használják az autót, de ennek az adótehernek a fele útnyilvántartás nélkül is visszaigényelhető.

Ugyanakkor azt már sokan nem tudják, hogy akár a teljes kamat is levonható a társaság nyereségadójából. Így egy nyereséges kkv akár a teljes kamatot és az áfát is megspórolhatja, ha az autót nyílt végű pénzügyi lízingkonstrukcióban finanszíroztatja, azaz lényegesen jobban jár, mintha készpénzben vagy bármilyen egyéb konstrukcióban szerezné be azt.

Az Euroleasing célja, hogy a kishaszonjárművek, a személyautók és az elektromos autók szegmensében is tovább növelje piaci részesedését.

Hirdetés