Év végéig maradnak a Széchenyi Kártya-válsághitelek!

Év végéig maradnak a Széchenyi Kártya-válsághitelek!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-03-16
 

A Kavosz ismételten, ezúttal legalább 2021. végéig meghosszabbítja a Széchenyi Kártya rendkívül kedvezményes feltételekkel elérhető kríziskonstrukcióit, amelyeket tavaly tavasszal azzal a céllal indítottak el, hogy ezáltal segítsék a kisvállalkozásokat a járvány miatti gazdasági nehézségek leküzdésében. S bár a járvány végét most még csak nagyon óvatosan lehet megjósolni, azért remélhető, hogy előbb-utóbb ez a nehéz időszak is véget ér és megindulhat a tényleges újranyitás a gazdaság mind több szegmensében. Ehhez viszont jobb, ha már most elkezdünk gondolkodni, terveket szőni, s ebben a Széchenyi Kártya-program kedvezményes hiteleire is számíthatunk.

A március eleji bejelentéssel sok vállalkozás megkönnyebbülhet: az eddigi június végi határidő ugyan még távolinak tűnhet, de ha hozzátesszük, hogy ez a határidő a kölcsönszerződések megkötésére vonatkozik, amelyet olykor hosszadalmas előkészítés előz meg, akkor mondhatjuk úgy, hogy a most december 31-re módosult határidő nagyon sok cég számára adja meg a lehetőséget arra, hogy részesüljön a Széchenyi Kártya-program államilag támogatott kedvezményes kölcsönforrásaiból.

A Kavosz krízishiteleinek a palettáján továbbra is hat Széchenyi Kártya-termék található, amelyek közül a tapasztalatok szerint a két szabad felhasználású ezek – a vállalkozások számára a napi kiadásaik finanszírozását szolgáló – forgóeszköz-hitel számít a legnépszerűbbnek az igénylők körében. Az egyik a legfeljebb 100 millió forint összegben, legfeljebb 2 éves futamidővel és 0,1%-os éves kamattal felvehető Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, amelyet elegendő egy összegben, a futamidő végén törleszteni, a másik pedig a maximum 250 millió forint értékben felvehető, 0,2%-os éves kamatozású Széchenyi Likviditási Hitel, amely már akár 3 éves futamidővel is adható, s amelynek törlesztését egy legfeljebb 9 hónapos türelmi időt követően havi egyenlő részletekben kell teljesíteni. A most közzétett számok szerint a Széchenyi Kártya program keretében 2020-ban megkötött hitelszerződések 97 százaléka, a szerződött hitelösszeg tekintetében pedig az ügyletek 95 százaléka volt folyószámla-, vagy forgóeszközhitel. Ez nem is csoda, hiszen válsághelyzetben a túlélés kulcsa a fizetőképesség folyamatos fenntartása, s ebben a két termék nagyon sokat képes segíteni.

Hirdetés

Hirdetés

Túl az ezermilliárdon az igény

Természetesen érvényben marad a másik négy kedvezményes konstrukció is – a 250 millió forintig igényelhető Széchenyi Turisztikai Kártya (3 évre, 0% kamattal), a 750 millió forintig igénybe vehető Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel (2 évre 0,1% kamattal), illetve az egyaránt egymilliárd forint értékű maximális összegben felvehető Széchenyi Beruházási Hitel Plusz, illetve az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz (6-10 évre, 0,5%-os éves kamattal), bár a tapasztalatok szerint ezen konstrukciók lényegesen szűkebb kör igényeivel találkoznak. Változatlanok maradt az is, hogy a hiteligénylők át kell, hogy essenek a Kavosz valamely partnerbankjának hitelképességi vizsgálatán, s annak eredményétől függően tudnak kölcsönhöz jutni. Ez ugyan kicsit riasztóan hangzik, de azért a számok azt mutatják, hogy bőven van érdeklődés a vállalkozók részéről: a Kavosz statisztikái szerint a Széchenyi Kártya Program Kríziskonstrukciói keretében azok indulása óta már több mint 33 ezer hitelkérelmet nyújtottak be a vállalkozások, több mint 1000 milliárd forint összegben.

Gondolkodjon előre!

A határidő tehát kitolódott, ami igazán jó lehetőséget biztosít az újranyitásra készülő vállalkozások számára. Hiszen az újranyitás egyik előfeltétele a készletek feltöltése, esetleg bizonyos karbantartási-felújítási munkák elvégzése, amelyeket előre kell finanszírozni, s ebben nagy segítséget jelenthetnek

a fenti konstrukciók. A jókor időzített nyitással pedig a versenytársak elé kerülhetünk, vagyis célszerű legalább leszerződnünk ezekre a hitelekre még akkor is, ha a felhasználás pontos időpontját nem ismerjük. Végül számítani kell arra is, hogy a hitelbírálat és az igényléssel kapcsolatos ügyintézés jobb esetben is heteket, de adott esetben akár hónapokat is igénybe vehet, tehát nem érdemes sokáig halogatni az előkészületeket – viszont egy jól képzett hiteltanácsadó sokat tud segíteni nekünk!

A Bankmonitor szakértői arra számítanak, hogy a tavasz folyamán a Kavosz üzletszabályzata is frissítésre kerül, hiszen ebben az esetben a hiteligénylés alkalmával várhatóan nemcsak a 2019-es, hanem már a 2020-as üzleti év zárásáról szóló éves beszámolókat is használhatjuk majd, amelyekkel egyes cégek akár jobb hiteligénylési pozícióba is kerülhetnek. A kölcsönként felvehető hitelösszeg maximuma ugyanis továbbra is a vállalkozás 2019. évi beszámolójára alapul. Tehát azok a fiatal, gyorsan fejlődő vállalkozások, amelyeknél a 2020-as árbevétel lényegesen meghaladta a 2019. évit, akár jóval nagyobb összeget is igényelhetnek árbevétel alapon, mint korábban!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés