Ezek most a legjobb számlacsomagok online bankszámlanyitással

Ezek most a legjobb számlacsomagok online bankszámlanyitással
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-11-28
 

Ma már számos esetben kerülhetjük el a bankfióki látogatást, ha ügyeket szeretnénk intézni. A legjobb, hogy már eleve a bankszámlanyitás miatt sem kell elmozdulnunk a kanapéról. Sőt, a legtöbb pénzintézet további kedvezményekkel is kecsegtet, ha többnyire az online ügyintézést vesszük igénybe bankszámlánk kapcsán. Mutatjuk, melyek most a legjobb lakossági csomagok online számlanyitással és milyen egyéb előnyök származhatnak egy ilyen számlával a tarsolyunkban.

Online bankszámlanyitás: egyszerűen jó!

Drágán bankolsz? Nem vagy megelégedve az ügyfélkezeléssel? Esetleg mindkettő? Legyél bármely élethelyzetben, az online bankszámlanyitással könnyen és gyorsan juthatsz olcsóbb és jobb szolgáltatáshoz. Ráadásul, ha online intézed az ügyeket, akkor nem csak pénzt spórolhatsz, de megúszod az utazást, a sorbanállást és a várakozást is.

Két módja van jelenleg, hogy online bankszámlát nyiss:

  • az egyik lehetőség, amikor a nap bármely szakában, akár hétvégén is lehetőséged van végigmenni az ügyintézés lépésein (adatok kitöltése, igazolványok fotózása és feltöltése), majd ezt követően az ügyintéző felveszi veled a kapcsolatot és elbírálja a kérelmet. Ebben az esetben egyetlen alkalommal kell csak befáradnod a bankba aláírni a szerződést, de ez jellemzően előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül megvalósítható,
  • a másik esetben a teljes folyamat online, videós azonosítással történik és a szerződéskötéshez sem kell kimozdulnod otthonról. A valós idejű számlanyitásra az adott bank nyitvatartási idejében kerülhet sor.

Online bankszámlát nyitni a kereskedelmi bankok és független pénzügyi tanácsadók netes felületén van lehetőséged, de mielőtt elindulsz bármelyik úton, érdemes megnézned a költségeket és az egyes ajánlatokhoz tartozó kedvezményeket is.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen kedvezményeket zsebelhetsz be, ha online bankolsz?

Egy online igényelhető bankszámla nem csak kényelmes, de rendkívül kedvező, vagy akár teljesen ingyenes is lehet. A legjobb ingyenes konstrukcióknál pedig nem csak a számlavezetés díjmentes. Aki jellemzően online, internet-, vagy mobilbankon keresztül intézi az ügyeit, ennél sokkal kedvezőbb csomagokat érhet el, ugyanis ezeknél a konstrukcióknál a digitális bankolásnak hála nem csak a számla alapdíját, éves díját engedi el a pénzintézet, de az internet- és/vagy mobilbankon keresztül indított eseti, vagy állandó átutalásokért, csoportos megbízásokért, és a bankkártyáért sem kell fizetni. Sőt, néhány bank több tízezer forintos jóváírást is biztosít az ügyfeleknek az számlanyitásért cserébe.

Melyek most a legjobb online igényelhető bankszámlák?

A digitális fejlődésnek hála egyre több kedvező lehetőség közül választhatunk. A Bankmonitor kalkulátora alapján a legjobb online igényelhető konstrukciók:

  1. A CIB Bank ECO bankszámlája 2 évig biztosít ingyenességet a digitális bankolást előnyben részesítő és online igénylő ügyfeleknek. A számla ugyanis 0-24 órában igényelhető, kizárólag a Bankmonitoron keresztül.
  2. Az Erste Privilégium 2.0 bankszámla az Erste Banktól 3 évig díjmentes, ha a bank kiemelt közvetítő partnerein keresztül, online nyitsz számlát. Ráadásul az Erste Bank 30 ezer forint jóváírást is ad az ügyfeleknek a számlanyitást követően, ha teljesülnek az akció feltételei.
  3. Az UniCredit Bank Partner Aktív Zéró csomagja teljesen online folyamattal igényelhető, szintén 3 évig biztosít ingyenes számlahasználatot, kizárólag a Bankmonitoron keresztüli igényléssel.

Az ingyenesség és a kedvezmények feltételeiről érdemes alaposan tájékozódni, hiszen hosszú távon mindenki számára az a csomag lesz megfelelő, ami leginkább illeszkedik bankolási szokásaihoz.

Bankváltás nélkül is lehet olcsóbb bankszámlád!

A bankváltás intézménye a köztudatban még ma is egy körülményes és időrabló procedúraként él. Nem meglepő, hogy sokan épp azért nem cserélik le bankszámlájukat, sokszor még akkor se, ha a megszokott csomag már jócskán elavultnak és drágának számít a piacon. A számlacsomag után fizetendő díjak gyakran fel sem tűnnek, hiszen havonta „csak” pár ezer forintot visznek el, de érdemes az éves kimutatásra is vetni egy pillantást és kideríteni, hogy milyen összegre hízik a „sok kicsi” éves viszonylatban.

Jó tudni
A legmagasabb lakossági számlaköltség, amellyel az idei évben a Bankmonitor szakértői találkoztak, több mint 150 ezer forintra rúg. Ekkora kiadás természetesen extrémnek számít, ugyanakkor már ehhez képest elenyészőnek tűnő, pár tízezres éves kiadással is megéri foglalkozni.

Könnyen lehet, hogy évente több tízezer forintot is megspórolhatunk, ráadásul bankváltás nélkül. Ehhez a Bankmonitor bankszámla kalkulátora lesz segítségünkre, ahol megnézhetjük, melyek a legolcsóbb számlák a saját bankunknál és kiválaszthatjuk közülük azt, amelyik nem csak kedvezőbb költséggel, de a bankolási szokásunkhoz igazodó feltételekkel érhető el. Ahogy említettük, ma már több olyan díjcsomaggal találkozhatunk, amelyek online bankolás esetén díjmentesen használhatók, vagyis megspórolhatjuk velük a számlavezetési díjon felül akár a bankkártyához, illetve az utalásokhoz kapcsolódó költségeket is.

Az ingyenes lehetőségek miatt még akkor is megérheti a váltás, ha emiatt bankváltás is szükséges. Akit pedig csak ez tart vissza, van egy jó hírünk: az egyszerűsített bankváltással ma már elég egyetlen bankfióki látogatással lezongorázni a folyamatot.

Hirdetés
Hirdetés