Ezekkel a feltételekkel úszhatod meg a legolcsóbban a bankolást!

Ezekkel a feltételekkel úszhatod meg a legolcsóbban a bankolást!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-12-20 Frissítve: 2017-12-19
 

Górcső alá vettük a legolcsóbb bankszámlákat, amelyek bankkártyával együtt maximum havi 500 forintból fenntarthatók. Megvizsgáltuk, hogy milyen feltételekkel lehet a legkedvezőbb díjjal számlát vezetni a listavezető ajánlatok tekintetében.

Számlavezetési díj, utalások díja, SMS értesítések költsége, bankkártya díja; ezek a rendszeres költségek merülnek fel a bankszámla vezetés kapcsán, és hogy mennyi az annyi egy-egy bankszámla esetében, az a számlahasználati szokásoktól függ. Mindenesetre az elmondható, hogy manapság már igen olcsó ajánlatnak számít, ha ezek együttvéve havi szinten nem haladják meg az 500 forintot.

Na de lássuk, hol mit kell tenni azért, hogy havi pár száz forintból megússzuk a számla költségeket!

 

Hirdetés

Hirdetés

CIB ECO bankszámla 5 000 Ft jóváírással – első két év átlagköltsége 59 Ft

Számlavezetési díj 0 Ft, amennyiben a számlára legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összeg (jelenleg 84 788 Ft) érkezik minden hónapban. Egy db elektronikus kártya első éves díja 0 Ft, azt követően 3 900 Ft. Az utalások, csoportos beszedések 0,3%, maximum 6 000 forintért teljesülnek, míg a tranzakciókról történő értesítés teljesen díjmentes lehet, ha okostelefonra kéred, amelyen internetkapcsolat is. van.

A Bankmonitor ügyfelei az idén még plusz kedvezményben is részesülnek, amennyiben segítségünkkel nyitnak CIB ECO bankszámlát. Ha 2017.12.31-ig igénylik a csomagot, akkor a számlanyitást követő hónapban 5 000 Ft jóváírást kapnak a banktól, amely az első, de akár a második éves költségeket is fedezhet, azaz ingyen bankolhatnak az akciónak köszönhetően!

Gránit Digitális számlacsomag – első két év átlagköltsége 125 Ft

A havi számlavezetési díj 0 Ft, és ehhez semmilyen feltétel nincs előírva. Egy dombornyomott, nem paypass-os kártya éves díja 1 390 Ft, a netbankon, mobilbankon, VideóBank szolgáltatáson keresztül indított eseti utalások díja bankon belül és kívül is 0,4%, maximum 8 000 Ft, a rendszeres utalások és csoportos beszedési megbízások díja pedig 0,35%, maximum 8000 Ft.

Ehhez a számlához kizárólag az előbbihez hasonló okosértesítések kérhetők az SMS helyett, méghozzá teljesen díjmentesen. A számla azért is vonzó lehet, mert személyes megjelenés nélkül, videóbankon keresztül megnyitható.

A Bankmonitor ügyfelei Gránit Digitális számlacsomag esetén is kedvezményben részesülnek, amennyiben videóbankon nyitják meg a számlát 2017.12.31-ig. Kedvezményük, hogy a bank utólag visszatéríti a számlavezetés kapcsán az első évben felmerült költségeket maximum 10 000 Ft-ig, azaz az első évre díjmentesség teszik a bankolást.

MagNet Házhozszámla – első két év átlagköltsége 334 Ft

A számlavezetési díj 0 Ft, amely szintén nincs feltételhez kötve, azonban ez a bankszámla kizárólag a bank online felületén keresztül igényelhető. A bankkártya díja évente 2 400 Ft. Az utalások közül az adott hónapban az első kettő összesen maximum 100 000 Ft-ig díjmentes 2019.06.30-ig, ezen felül, illetve utána 0,35%, maximum 100 Ft bankon belül, míg 0,45%, maximum 230 Ft bankon kívül, illetve rendszeres utalás esetén.

Ennél a számlánál is lehet hagyományos üzenetek helyett okostelefonra telepített mobilalkalmazásra értesítést kérni, azonban nem ingyenes, de olcsóbb az SMS-nél. Egész pontosan havi 50 Ft + az értesítések díja 15 Ft/db.

MKB Digit@ll – első két év átlagköltsége 392 Ft

Érdekes megközelítést alkalmazott a bank ennél a számlacsomagnál a havi csomagdíj meghatározására, ugyanis a költség ahhoz igazodik, hogy adott hónapban mennyi pénz érkezett a számlánkra és abból mennyit vettünk fel készpénzként.

A havi csomagdíj díj akkor lesz 0 Ft, ha érkezett a számlára bármilyen összegű jóváírás, és nem történt a számláról bankkártyás készpénzfelvétel. Ha történt, akkor a készpénzfelvétel és a két legnagyobb összegű jóváírás arányában fizetendő az alapdíj, amely 1 135 Ft. Azaz ha a jóváírások 10%-át vettük fel készpénzként, akkor 113,5 Ft a havi díj.

A csomagdíj egyben azt is jelenti, hogy ez már tartalmaz bizonyos szolgáltatásokat és nem kell érte külön fizetni. Közte egy db bankszámla számlavezetése, 1 db bankkártya (nem csak az első, hanem a további években is 0 Ft!), netbank, mobilbank szolgáltatás.

Az első 2 db átutalás vagy csoportos beszedés díja 0,3%, maximum 6 000 Ft. Ez a negyedik, egyben utolsó olyan ajánlat, amelynél lehet spórolni az SMS díján méghozzá a fentebb is említett okosértesítésekkel, amelynek havi díja nincs, és a 10 forintos db díj is csak a bankkártyát nem érintő tranzakciók esetén kerül felszámításra.

OTP Smart Szolgáltatáscsomag – első két év átlagköltsége 497 Ft

A számlavezetési díj itt is 0 Ft, amennyiben 35 év alatti számlatulajdonos esetén 4 hónapból legalább 2-ben érkezett a minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás, míg 34 év felett 150 000 forintot várnak el. A bankkártya első évben ingyenes, azt követően 35 év alatt 2 201 Ft, míg e feletti életkor esetén 3 931 Ft.

Az utalások, SMS értesítések, készpénzfelvételek költsége attól függően alakul, melyik kedvezménycsomagot választjuk, ugyani a számlahasználati szokásokhoz leginkább illő tranzakciókhoz igazították a szolgáltatást.

A 6 féle kedvezménycsomagból megtalálhatja a megfelelőt az is, aki többször is használja a kártyáját készpénzfelvételre, sok SMS értesítést kér, sokszor utal a számláról, vagy éppen előzőek kombinációjára lenne szüksége.

Hirdetés
Hirdetés