Ezért kérd postán a bankkártyádat számlanyitáskor

Ezért kérd postán a bankkártyádat számlanyitáskor
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-02-26
 

Bankkártya nélkül nem érdemes bankszámláról beszélni, ez szükséges a kártyás vásárlásokhoz, illetve a készpénzfelvételhez is. Ezek miatt természetesen nem is beszélhetünk ingyenes bankszámláról abban az esetben, ha a bankkártyáért fizetnünk kellene. Nem csak kibocsátói, illetve tagsági díja lehet a kártyának, az sem mindegy, hogyan kapjuk meg a banktól a plasztikot.

A bankszámla életünk szerves részévé vált, ma már az ritkaság, ha valakinek nincs semmilyen számlacsomagja. A hazánkban található mintegy 9,5 millió számlacsomag azt sugallja, hogy számos ember több csomaggal is rendelkezik.

A számlákhoz pedig gyakorlatilag elválaszthatatlanul hozzátartozik a bankkártya, a kis plasztik, amellyel hozzáférhetünk a pénzünkhöz vásárlás, vagy készpénzfelvétel formájában. A főbb funkciókat – készpénzfelvétel, vásárlás, netes vásárlás – mindegyik kártya tudja, emiatt sokszor a költségek kerülnek előtérbe.

Az egyik legbosszantóbb díj egy bankszámlánál

Szerencsére már számos banknál találhatunk ingyenes bankkártyát. Ez érvényes a kártya gyártási költségére, kibocsátói díjára és az éves tagsági díjra is. Egyes kártyák esetében a tagsági költségeket csak az első néhány évben engedik el, ennek érdemes részletesen utánanézni.

Azonban egy bankkártyának nem csak kibocsátási költsége, tagsági díja van. A kártya eljuttatásának is lehet költsége, jelen esetben nagyon nem mindegy, milyen megoldást választunk.

Jó tudni
Ha személyes, bankfióki átvételt kérünk, akkor a bank felszámol díjat a kártya őrzéséért. Ez akár több ezer forintra is rúghat. Ugyanakkor – talán kicsit meglepő módon – a postai kiküldés jellemzően ingyenes.

Miért ez a világ egyik legfeleslegesebb díja? Gondoljunk bele, hogy az kerül nekünk pénzbe, hogy mi magunk bemegyünk a bankfiókba átvenni a kártyát. Míg az otthoni átvétel ingyenes.

Ráadásul ez az ingyenes csomagoknál is felmerülő díj, ott sem mindegy, hogyan vesszük át kártyánkat. Figyeljünk a részletekre, ne rontsa el a kedvünket már az első hónapban az, hogy egy buta díjat beterhelnek az amúgy teljesen ingyenes bankszámlánkra.

Ellenőrizd a Bankmonitor kalkulátorával, hogy a saját bankolási szokásaid mellett melyik a legolcsóbb csomag számodra. Kérd szakértőnk segítségét, hogy elkerüld a felesleges díjakat.

Hirdetés
Hirdetés