Ezzel a trükkel olcsóbban jön ki a nyaralás

Ezzel a trükkel olcsóbban jön ki a nyaralás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-07-20 Frissítve: 2021-07-01
 

Szívesen látnánk világot, de ehhez nem mindig adott a pénzügyi háttér. A bankoknál elérhető személyi kölcsönök segítségünkre lehetnek, de ezért cserébe bőven 10% feletti kamatot kell fizetnünk. A gyűjtésünk szerint megéri a bankok ajánlatait átböngészni, mert 400 ezer forintos kölcsön esetén majdnem 90 ezer forintot is megspórolhatunk a jó választással.

Javában benne vagyunk a nyárban, ilyenkor sokan teszik fel maguknak a kérdést, hogy egyáltalán megengedhetik-e maguknak a – belföldi vagy külföldi – nyaralást, vagy inkább a munkára vagy a családra koncentrálnak és jegelik a témát egy évig. A Budapest Bank egy hónappal ezelőtt közzétett felmérése szerint az emberek lehetőségeikhez mérten előre spórolnak vagy a szerencsésebbek a havi bevételeikből tudják megoldani a nyaralást. Azonban egyre nagyobb arányban (5%) vannak olyanok, akik a nyaralást hitelből fedeznék, utóbbi érdeklődőknek szeretnénk némi iránymutatást adni, hogy mire számíthatnak.

Megannyi nyaralási célpont közül válogathatunk, és annyi biztos, csak a pénztárcánk szabhat gátat a lehetőségeknek. Ma már nem következik egyenesen, hogy olcsóbb lenne belföldön nyaralni, mint külföldön, az igényeinkhez képest itthon is lehet találni olyan nyaralást, ami nagyobb mértékben meg tudja terhelni a pénztárcánkat. A másik oldalon a fapados légitársaságok és az internetes szállásfoglaló oldalak segítségével egészen olcsón is ki tudunk hozni egy külföldi utat.

Mindenképpen figyeljünk a következőkre:

  • a személyi kölcsön elbírálása átlagosan 3-5 munkanap, de rosszabb esetben akár két hétig is elhúzódhat
  • széles skálán mozognak a hitelkamatok, kisebb összegnél 17,48%-os, míg nagyobbnál 11,37%-os a teljes hiteldíj mutató
  • 200 ezer forintnál 7000 forintos havi törlesztővel számolhatunk 3 évig
  • 400 ezernél a részlet 13 000 forint 36 hónapra a legjobb esetben
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit kell fizetnünk, ha kisebb összegre van szükségünk?

Nem olcsó mulatság, ha nyaralni támad kedvünk, két fő esetén egy hetes szabadsággal számolunk, akkor is zokszó nélkül el lehet költeni 100 ezer forintos összeget. A Bankmonitor.hu keresője szerint épp ez a minimális összeg, amit fel tudunk venni. Ezen a szinten viszont csak egy bank ajánlatát kapjuk eredményként, méghozzá az OTP Bankét, az akciós személyi kölcsönüknek 19,55%-os a teljes hiteldíj mutatója. Más megvilágításban átlagos jövedelem esetén 3 éven át 3615 forintot kell fizetnünk, a teljes visszafizetés 130 131 forint lesz.

Egy család esetén sokkal inkább valószerű kívánság, hogy a nyaralásra legyen 200 000 forint. Ekkor már több bank ajánlatából válogathatunk, a legkedvezőbb a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne lesz, amit 6982 forintos kezdő törlesztő mellett vehetünk fel, ha 3 éve futamidőt jelölünk meg. Nagyon sokat jelent, ha aktív bankkapcsolatunk van, hiszen ezáltal olcsóbb hitelkamatot érhetünk el, mint nélküle. A másik két ajánlatnál a havi részlet már 7000 forint fölé emelkedik, ami az összes visszafizetett összeg esetén 10%-kal nagyobb összeget is jelenthet.

szemelyi1160719És ha külföldre mennénk?

A 200 000 forintos keret külföldi út esetén nagyon gyorsan szűkös tud lenni, ezért azt a verziót is megnéztük, ha 400 000 forintos költségkeretet határoznánk meg. A legnagyobb hazai utazási irodák last minute ajánlatait átböngészve 2 fő esetén ez már azért elégséges lehet. A legnépszerűbb úti célok, mint a görög szigetek, Törökország vagy Bulgária árazás szempontjából ilyen kategóriában mozognak. Érdekesség, hogy például míg a Török Riviérán egy 5 csillagos szállodába is elmehetünk repülővel, addig egy görög szigeten lehet, hogy már csak 3 csillagos szobát kapunk ezért az árért.

Sokkal nagyobb eltérés van a banki ajánlatokban, ha 400 000 forintos személyi kölcsönben gondolkozunk. A legjobb kondíciókkal az MKB Bank  Mosoly személyi kölcsöne rendelkezik, 3 évre havonta már 12 931 forintra ad hitelt a gyűjtésünk szerint, természetesen ehhez a banknál vezetett forint bankszámlával kell rendelkezni. A teljes hiteldíj mutató szerint a CIB Bank kölcsöne is ott van az elsők között, de itt már 13 511 forintos havi törlesztőt kell vállalni.

Érdemes jobban utána járni a lehetőségeknek, mielőtt döntése jutunk, hiszen ekkora összegnél a havi részletekben közel 2500 forint lehet a differencia. Amennyiben az összes törlesztőrészletet összeadjuk, akkor a legolcsóbb és a legdrágább között már majdnem 90 000 forint eltérés lesz. Ezt meg tudjuk spórolni, ha szemfülesek vagyunk.

szemelyi2160719

Hirdetés
Hirdetés