Fedezet nélküli, szabad célú személyi kölcsön a CIB Banktól? Erre számíthatunk!

Fedezet nélküli, szabad célú személyi kölcsön a CIB Banktól? Erre számíthatunk!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-22 Frissítve: 2023-08-24
 

A CIB Bank piaci és minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönt egyaránt kínál, ezek pedig a Bankmonitor összehasonlító oldal számításai szerint rendre a legkedvezőbb ajánlatok között szerepelnek. Megnéztük, mit tud a CIB személyi kölcsön kalkulátor és mire számíthatnak azok, akik a CIB Banktól vennének fel most ingatlanfedezet nélkül szabad felhasználású hitelt.

Aki ingatlanfedezet nélküli hitelt venne fel, az jelenleg nyolc pénzintézet – OTP Bank, K&H Bank, Cetelem Bank, Erste Bank, Raiffeisen Bank, MBH Bank, CIB Bank, UniCredit Bank – közül választhat, ám azt tudni kell, hogy hitelösszegtől és futamidőtől függően szűkebb is lehet a kínálat.

A CIB Bank például legfeljebb 10 millió forint hitelösszegig megy el jelenleg, miközben az Erste Bank és az UniCredit Bank akár 12 millió forintot is ad, amennyiben az igénylő teljesíti az elvárt feltételeket. (A CIB Banknál egyébként 300 ezer és 10 millió forint között van az igényelhető hitelösszeg.)

A futamidőt illetően jelenleg 8 év a felső határ a hazai bankoknál, a CIB Bank maga is legfeljebb ennyi időt vállal. Rajta kívül a Cetelem Bank, az UniCredit Bank és az Erste Bank esetében ennyi még a plafon, míg az MBH Bank, az OTP Bank, a K&H Bank és a Cetelem Bank hiteleinél legfeljebb 7 évig lehet elhúzni a törlesztést. Ez akkor lehet fontos, ha az adós nettó igazolt jövedelme csak hosszabb futamidő esetén bírja el a szükséges hitelösszeg havi törlesztőjét. (Ugyanakkora hitelösszeg havi törlesztője annál alacsonyabb, minél hosszabb a futamidő, ugyanakkor ezzel együtt a teljes visszafizetés is magasabb lesz, mert tovább használjuk a bank pénzét.)

Kalkulálj

Ha megnéznéd, hogy jelenleg milyen feltételekkel ad számodra szabad célú fedezetlen hitelt a CIB Bank, akkor használd a CIB személyi kölcsön kalkulátort, ami azt is megmutatja, hogy van-e ennél jobb ajánlat a piacon.

Hirdetés

Hirdetés

Ki kaphat személyi kölcsönt a CIB Banktól?

Ahhoz, hogy sikeresen igényelhessünk személyi hitelt, bizonyos feltételeket minden pénzintézet esetében teljesíteni kell. Ilyen általános elvárás például a magyarországi lakcím, amit lakcímkártyával kell tudni igazolni, valamint az, hogy az igénylő nem állhat felmondás vagy próbaidőszak alatt, és természetesen nem szerepelhet negatív eseménnyel a KHR adatbázisban, régebbi nevén a BAR listán sem. (Így ellenőrizheted ingyenesen, hogy nincs-e esetleg olyan pénzügyi „priuszod”, ami megakadályozhatja a sikeres hiteligénylést.)

Vannak azonban feltételek, amelyek bankonként eltérnek, mint például a minimálisan elvárt jövedelem összege, az igénylő életkora, vagy az, hogy bizonyos ágazatokat miként hiteleznek.

A CIB Bank például 20 éves kortól hitelez (máshol 21-23 év az alsó korhatár), ha az adós ennél fiatalabb, akkor idősebb adóstárs bevonására lesz szükség. Az idősebbek is igényelhetnek fedezetlen hitelt, már csak azért is, mert az öregségi nyugdíj kiszámítható, jól hitelezhető jövedelemnek számít, ám arra figyelni kell, hogy a bankok minden esetben meghatározzák a maximális életkort, amit az adós a futamidő végéig nem tölthet be. A CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsönénél például 72 év a felső korhatár, ha ezt betöltené az igénylő a futamidő végéig, akkor fiatalabb adóstárs bevonására lesz szükség.

A hitelezéshez minimálisan elvárt munkaviszony hossza is bankonként más és más, a CIB Bank esetében például 3 hónap, vagyis az igénylőnek legalább ennyi ideje kell az aktuális munkahelyén dolgoznia. Ha cégtulajdonosról van szó, akkor más az elvárás, neki 12 hónapos folyamatos tevékenységet kell igazolnia, mégpedig azonos tevékenységi körben. (Vagyis, ha például egy pizzéria tulajdonosa autókereskedésre nyergelt át a közelmúltban, akkor ez utóbbit már legalább 12 hónapja kell működtetnie.

A hitelezhetőséghez szükséges minimum havi nettó jövedelem összege (adóstárs bevonásakor személyenként) ugyancsak pénzintézetenként eltérő. A CIB Banknál ez a mindenkori aktuális minimálbér összege: 2022-ben megszerzett jövedelem esetén 133 000 forint, míg 2023-ban megszerzett jövedelem esetén 154 280 forint. Ugyanakkor a Bankmonitor szakértőinek tapasztalata az, hogy reálisan legalább 200-250 ezer forint nettó jövedelemmel érdemes próbálkozni, ugyanis a bankok előbb valamekkora megélhetési költséggel csökkentik a jövedelmet, és csak ezt követően számolnak JTM-et (jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutatót). A JTM szabály szerint egy személyi kölcsönnél legfeljebb az igazolt nettó jövedelem 50 százaléka fordítható törlesztésre 600 ezer forint nettó kereset alatt, míg efölött 60 százaléknál ránt be az adósságfék. (Hogy mennyi személyi kölcsönt kaphatsz jelenleg a jövedelmeddel, azt itt ellenőrizheted.)

Milyen költsége van a hitelfelvételnek?

A személyi hitelek igénylési költsége lényegesen alacsonyabb a jelzáloghitelekénél, ugyanis itt nincs szükség értékbecslésre, mint ahogy a hitelszerződés közjegyzői okiratba foglalása és a földhivatali ügyintézés is elmarad. Ugyanakkor a bankok egy részénél találkozhatunk hitelbírálati és folyósítási díjjal, amelyek a hitelösszeg akár 1-1,5 százalékát is kitehetik, ami 10 millió forintnál 10-15 ezer forint kiadás. A CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsön esetében azonban sem hitelbírálati, sem folyósítási díj nincs, vagyis a hitelfelvétel gyakorlatilag költségmentes.

CIB személyi kölcsön

Mennyire kedvező a CIB személyi kölcsön a többi bankhoz képest?

A bankok ajánlatait személyre szabottan összehasonlító Bankmonitor hitelkalkulátor alapján a CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsön a legtöbb esetben a legjobb ajánlatok között szerepel, de a pontos kondíció függ az igényelt hitelösszeg és az igazolt jövedelem nagyságától, valamint a kedvező kamatért vállalt feltételektől egyaránt. Ezért, ha valaki szeretne megbizonyosodni a lehetőségeiről, annak célszerű a hitelkalkulátorral ellenőriznie, hogy aktuálisan mire számíthat, hiszen a kamatok akár hetente módosulhatnak.

A Bankmonitor szakértői által lefuttatott keresés szerint 3 millió forint szabad felhasználású CIB személyi kölcsönnek 70 726 forint lesz a havi törlesztője 5 éves futamidőre, amennyiben az adós 250 ezer forint nettó jövedelme tud igazolni. Ez a vizsgált 8 bank között a második legkedvezőbb ajánlat, mindössze 460 forinttal lemaradva az UniCredit Bank Fix Kamat Személyi Kölcsönétől, miközben a legdrágább hitel havi költsége 83 361 forint, ami 12 635 forintos különbség havi szinten. Ez utóbbi szemléletesen mutatja, hogy bizony jelentős pénzügyi előnyt jelenthet számunkra a legkedvezőbb fedezet nélküli hitel megtalálása.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés