Felejtsd el a bankfiókot! Az online bankszámla kalkulátorok jóval többet tudnak!

Felejtsd el a bankfiókot! Az online bankszámla kalkulátorok jóval többet tudnak!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-23
 

Ha spórolnál a költségeken, vagy egyéb okból lecserélnéd régi bankszámládat, sokkal jobban jársz, ha nem egyből a bankba mész, hanem inkább indítasz egy személyre szabott keresést online, egy innovatív bankszámla kalkulátorral. Mi mindent tudnak ezek az okos programok? Egyáltalán melyiket érdemes használni? Utánajártunk!

Ha régi bankszámlád felett már eljárt az idő, az éves díjkimutatás alapján rengeteget kell utána fizetned fölöslegesen, neked is megfordulhatott a fejedben, hogy új lakossági számlacsomag után nézz. De hogyan lehet jól, egyszerűen és anyagilag is jövedelmezően váltani?

Szerencsére ma már online is számos lehetőségünk van utánanézni az aktuális banki ajánlatoknak, ugyanakkor néhány tényezőt érdemes szem előtt tartani, mielőtt hasraütésszerűen kattintunk a kereső találati listájának első elemére. 

Hirdetés

Hirdetés

Milyen egy jó bankszámla kereső?

Elsődleges szempont, hogy a kalkulátor legyen bankfüggetlen. Ha a bankszámla kalkulátor kulcsszóra keresel az interneten, számos banki találat is megjelenik. Ezeknél viszont csak az adott pénzintézet aktuális számla ajánlatai fognak szerepelni, így az összehasonlítás nem lehet objektív, vagyis elesel attól a lehetőségtől, hogy több bank bankszámla költségeit tudd összevetni. Jó, ha az adott számlacsomag kereső az összes hazai nagybank ajánlatait listázza, hiszen így nagyobb az esély arra, hogy tényleg a piacon található legjobb konstrukciót tudd kiválasztani.

Ideális esetben az adott kalkulátor aktuális, naprakész adatokkal rendelkezik, ehhez az adott portál üzemeltetőjének folyamatosan figyelnie kell a banki hirdetményeket, az új kondíciókat, összevetni az előző adatokkal és napról napra frissíteni a változásokat, ami nem kis feladat. A legjobb kalkulátorok a bankszámlák alapadatain túl az igénylési feltételeket is tartalmazzák, így a friss információknak fokozottan nagy a jelentősége. 

Az aktualitásnak egy online elérhető bankszámla keresővel szemben alapelvárásnak kellene lennie, viszont sajnos nem minden szolgáltató ilyen precíz. Épp ezért fontos, hogy nagy múltú, megbízható, szakmailag kifogásolhatatlan oldalon indítsunk keresést.

Mindezek mellett nagyon fontos, hogy a bankszámla összehasonlítás minél inkább személyre szabható legyen, hiszen a bankolási szokások alapvetően meghatározzák, hogy kinek melyik díjcsomag lesz ideális. Például ha jellemzően csak készpénzfelvételre használod a bankkártyád, akkor teljesen más számla lesz számodra megfelelő, mint annak aki szinte minden tranzakciót digitálisan intéz, net- vagy mobilbankon keresztül. 

Jó tudni
Optimális esetben a havonta a számlára érkező összeg mellett például van lehetőséged beállítani, hogy mennyit használod a bankkártyád készpénzfelvételre, vásárlásra, mennyi utalást intézel, miről kérsz sms-értesítéseket, vagy akár azt is, hogy rendelkezel-e megtakarítással.

A fenti példában említettek a két végletet szimbolizálják, ahányan vagyunk, annyiféle szokásunk lehet. Más kérdés, hogy a bankszámlánk alkalmazkodjon hozzánk, vagy inkább mi ahhoz, hiszen néhány apró változtatással könnyedén kihasználhatjuk a teljesen díjmentes bankszámlák előnyeit is.

Melyek a legjobb lakossági bankszámla kalkulátorok?

Mit tudnak a legjobb lakossági bankszámla kalkulátorok?

Az alapelvárásokon túl a legjobb keresők nem hagynak magadra azzal, hogy összehasonlítják számodra a szokásaidhoz illeszkedő díjcsomagokat. A legszimpatikusabb ajánlat kiválasztása után ugyanis lehetőséged van azonnal elindítani a folyamatot, akár online végigmenni a számlanyitás lépésein.

Sőt, van lehetőség arra is, hogy egy bankszámla szakértő támogatása kísérjen végig és a számodra legkedvezőbben menedzselje a folyamatot, aki mindeközben bármilyen felmerülő kérdésed is megválaszolja.

Ennél is tovább megyünk! Néhány kiemelt szolgáltatónál, mint amilyen a Bankmonitor is, elérhetőek olyan egyedi számlacsomagok, amelyek a bankfiókokban nem. Vagyis a független pénzügyi tanácsadó cégeken keresztül nem csak időt, hanem pénzt is spórolhatsz.

Mennyit nyerhetsz, ha online intézed a számlanyitást?

Láthatjuk tehát, hogy egy okos bankszámla kalkulátor számos előnnyel rendelkezik, segítségével objektíven hasonlíthatod össze a legtöbb hazai nagybank aktuális ajánlatait. Ezzel máris megspórolhatod a bankfióki várakozást és ha a számodra legjobb számlacsomagot választod, akkor akár le is nullázhatod a banki költségeidet. 

A régi, költséges számlacsomag helyett érdemes megnézned, mit tudnak a teljesen ingyenesen használható bankszámlák és milyen feltételekkel veheted őket igénybe. 

Ötlet
Az online számlanyitás kétféleképpen is történhet.
Olvasd el cikkünket, amelyben megismerheted a gyors és kényelmes folyamatot!

A Bankmonitor bankszámla keresőjével jelenleg három teljesen ingyen használható számlacsomagot találhatsz, melyek közül kettő kizárólag a kalkulátoron keresztül érhető el, vagyis a bankfiókban nem tudod őket ilyen kedvező feltételekkel igénybe venni. 

Kalkulálj
Próbáld ki a Bankmonitor online kalkulátorát és találd meg az ideális lakossági díjcsomagot!

Hirdetés
Hirdetés