Félmillió forintot érhet hitelfelvételnél egy apró trükk

Félmillió forintot érhet hitelfelvételnél egy apró trükk

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-02-08
 

Mind népszerűbb a személyi kölcsön, hiszen gyorsan, viszonylag kevés papírmunkával lehet hozzájutni, miközben a kamatok is egyre kedvezőbbek. Az alacsony kamat feltétele sok esetben azonban egy meghatározott jövedelem bankhoz érkeztetése. Mit tehetsz akkor, ha nincs akkora jövedelmed, amekkorát előírnak, ám a kedvezményt mégis szeretnéd megkapni? Mekkora pénzügyi előnyt jelent, ha a béred a hitelt nyújtó bank számlájára érkezik?

Amikor a bankok beárazzák személyi kölcsöneiket, általában meghatározott jövedelemhez, valamint a jövedelem banknál vezetett számlára érkeztetéséhez kötik a kedvezményes kamat megadását. Többnyire konkrét szinteket (200 000 Ft, 250 000 Ft, 400 000 Ft) határoznak meg, amit ha elér a jövedelem, akkor kicsivel jobb lesz a kamat.

Mit jelent ez számszerűsítve?

Vegyünk egy példát: 3 millió Ft hitelösszeget, 5 éves futamidőt és végig fix kamatot néztünk, majd hét nagybank (CIB, Takarék Kereskedelmi Bank, Budapest Bank, Erste, UniCredit, Sberbank, Raiffeisen) legjobb ajánlatait néztük meg a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával, az eredményeket pedig átlagoltuk.

Először arra voltunk kíváncsiak, hogy számszerűsítve mennyit ér az, ha valaki vállalja a jövedelemérkeztetést? Kiderült, hogy nagyon sokat, 400 000 Ft-os nettó jövedelemnél például 8 566 Ft havonta a különbség, ami teljes visszafizetésben 518 000 Ft-ot jelent. 200 000 Ft-os jövedelemnél havonta 4 785 Ft-ot lehet a vállalással megtakarítani, ami teljes visszafizetésben 294 000 Ft pénzügyi előnyt hoz össze 5 év alatt. Jól látszik tehát, hogy a pénzintézetek komolyan honorálják a dolgot. 

A másik izgalmas kérdés az, hogy mekkora kedvezményt jelent egy konkrét hitel esetében az, ha az adós nagyobb jövedelmet képes igazolni? Itt is nagyok a különbségek, hiszen 200 000 Ft nettóval jövedelemérkeztetés esetén 66 492 Ft a havi törlesztő, míg 400 000 Ft-os bérrel ugyanez 61 103 Ft. Tehát csak az igazolt jövedelem miatt havonta 5 389 Ft-tal vagy beljebb, ami 5 év alatt 319 000 Ft-ot jelent. Számolj te magad a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával!

Mondhatod persze, hogy míg a bankhoz érkeztetést illetően könnyen hozhatsz döntést, a jövedelmedet nem tudod egyik pillanatról a másikra megnövelni. (Milyen jó is volna, ha így működne a dolog!) Erre is van azonban megoldás, de ehhez már nem elég a személyi kölcsön kalkulátor, hanem szakember segítségére van szükséged, aki ismeri az egyes bankok üzletpolitikáját.

A bankok egy része ugyanis nem magához a jövedelem érkeztetéshez ragaszkodik, hanem ahhoz, hogy minden hónapban megérkezzen a számlára a meghatározott összeg. Vagyis, ha a kedvezmény havonta 250 000 Ft beérkezése után jár, ám a hiteligénylőnek a jövedelme 180 000 Ft, akkor a bankok egy része megelégszik azzal a vállalással, hogy az adós a jövőben gondoskodik majd a különbözet meglétéről.

Ez lehet más valaki jövedelme is, amit a jövőben erre a számlára utalnak majd. Fontos, hogy ezzel a másik személy nem lép be a szerződésbe, vagyis nem kell adóstársi felelősséget vállalnia!

Tudnod kell, hogy a maximális hiteltörlesztőt ekkor is a saját jövedelmedre vonatkozó JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) korlát alapján határozzák meg. (A JTM korlát szerint 400 000 Ft jövedelem alatt a jövedelem 50%-a lehet maximálisan a havi hiteltörlesztők összege személyi kölcsön esetében, míg 400 000 Ft, illetve e fölött 60% a felső limit.)

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a kedvezményes kamatért vállalt feltételt a futamidő végéig teljesíteni kell. Van bank, ahol néhány ezer forintos egyszeri díjjal megúszható az, ha az egyik hónapban nem érkezik meg az elvárt összeg a számlára, de olyan is akad, ahol attól kezdve a kedvezmény nélküli kamatot kell fizetni a futamidő végéig. Erről mindenképp tájékozódj hitelfelvétel előtt, vagy kérd egy Bankmonitor hiteltanácsadó segítségét, aki mindenben a segítségedre lesz.  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés