Felújítanád borászati gépparkodat? Itt a megoldás!

Felújítanád borászati gépparkodat? Itt a megoldás!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-10-18 Frissítve: 2021-08-11
 

Egyre többen foglalkoznak szőlőtermesztéssel, borászattal. Nos, ők sem maradnak pályázati lehetőség nélkül. Az október 16-án megnyílt pályázati lehetőség az ebben az ágazatban tevékenykedő vállalkozókat is segíti. Olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására igényelhető, amelyek javítják a vállalkozás összteljesítményét.

A Borreform keretében borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére nyílik lehetősége a hazai borászatoknak.

Az október 16.-án megnyílt pályázatban a támogatás mértéke 40% és legfeljebb 100 millió forint. Támogatás kizárólag új, első üzembe helyezésű gép vásárlásához nyújtható.

A támogatási kérelmek 2014. december 31-ig történő benyújtására a 2014. augusztus 1-jén lezárt, hatályos borászati gépkatalógusban szereplő gépekre vonatkozóan van lehetőség, feltéve, hogy a kérelmező a berendezést 2014. március 1-jét követően vásárolta meg, és a vételárat a támogatási kérelem benyújtásáig teljes egészében megfizette.

Miért éri meg pályázni?

A támogatás megnyerése komoly pénzügyi előnyökkel járhat vállalkozásod számára. Az alábbi példából kiderül, pontosan mire is számíthatsz:

Kik pályázhatnak?

Olyan borászati üzemek, melyek Magyarországon terveznek új gépet üzembe helyezni, és legalább 5 évig tervezik azt (vagy annak pótlását) használni.

A pályázat előnye, hogy a benyújtástól számított két éves, tehát akár 2012-es évjáratú gépre is kaphatunk támogatást, amennyiben az még korábban nem lett üzembe helyezve, és szerepel a beszerezhető gépek katalógusában.

A támogatási intézkedéshez kapcsolódóan elérhető tájékoztató anyagok útmutatót nyújtanak a kérelem és a nyomtatványok helyes kitöltéséhez.

Fontos, hogy a támogatás odaítélése a kérelmek benyújtási sorrendjének megfelelően történik, azok a kérelmek azonban, amelyek esetében hiánypótlás válik szükségessé, csak a hiánypótlás teljesítésével kerülnek be a bírálati sorrendbe.

Lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a kérelmező a támogatott gép vásárlásával összefüggő gazdasági eseményekről elkülönített nyilvántartást köteles vezetni.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés