Felújítási támogatások: „nincs mire várni” – mondja az MKB Bank szakértője (x)

Felújítási támogatások: „nincs mire várni” – mondja az MKB Bank szakértője (x)
Hirdetés

Cikk2021-05-21
 

Miért nem érdemes kimaradni az állami támogatási programból, milyen előnyökkel jár egy környezettudatos beruházás és miért népszerűek itthon a lakásfelújítási programok?  Ezekre is válaszol összeállításunkban Mag Mihály, az MKB Bank Lakossági Üzletfejlesztési Főosztályának vezetője.

Mi a magyarázata  itthon a lakásfelújítási programok népszerűségének, milyen trendeket lát a piacon?

Az  látszik, hogy itthon éppen 4-5 éve vett új lendületet a jelzáloghitel-piac így az akkor vásárolt ingatlanok most értek meg a felújításra, illetve látszólag a tulajdonosoknak is most lett annyi megtakarítása, amit akár önerőként is fel tudnak használni egy kisebb-nagyobb felújításkor.

Milyen javaslattal élne azok számára, akik még nem döntötték el, hogy igénybe veszik-e az otthonfelújítási támogatást?

A lakásfelújításra fordítható, legfeljebb 3 millió forintig nyújtott felújítási támogatásról személyesen azt gondolom, hogy nagyon jó lehetőség, amennyiben annak igénylési feltételei fennállnak. Fontos ugyanakkor, hogy a jelenlegi, nagyon élénk felújítási piacon érdemes  számításba venni, hogy a támogatáshoz vagy engedélyköteles építési munkálatokhoz szükséges dokumentumok és igazolások beszerzése néhány hétbe is beletelik azzal együtt, hogy hitel igénybevétele esetén jellemzően a legrövidebb időt éppen az igénylési folyamat jelenti. Aki ebben gondolkodik, annak érdemes lehet mielőbb megtennie az első lépéseket.

Hirdetés

Mire érdemes figyelni manapság egy felújításnál és az ehhez kapcsolódó hitelfelvételnél?

Egyre többször jelenik meg fontos szempontként a fenntarthatóság, amiről én magam is azt gondolom, hogy ennek a pénzügyi szektorban is mind hangsúlyosabb szerepe van. Az előrelátó, valamint a fenntartható és hosszú távon megtérülő megoldásokban gondolkodók számára egy nyílászárócsere, egy napelem telepítése vagy egy fűtéskorszerűsítés is olyan megoldás lehet, amelyre a támogatás felhasználható.

Milyen előnyöket ad az MKB Bank a hozzá forduló ügyfeleknek? 

Egyik nagy előnyünk, hogy az ügyfeleinket komplex megoldásokkal tudjuk kiszolgálni, hiszen szinte minden igényre van pénzügyi konstrukciónk. Ha az ügyfél azt mondja, hogy „egy nagyobb lakásra vagy családi házra van szükségem”, „úton van a baba” vagy „újabb autó kellene”, vagy ahogyan az előbb is mondtam: esetleg korszerűsítésben gondolkodik, akkor az MKB ezekre –  kivétel nélkül – tud megoldást biztosítani.

Természetesen partnerek vagyunk a piaci termékek mellett a családtámogatással és gyermekvállalással kapcsolatos lehetőségek kiaknázásban is.

Digitális fejlesztéseink és szolgáltatásaink lehetővé teszik, hogy kényelmesen, akár mobilapplikáción vagy videóbankon keresztül is igényelni lehessen egyes termékeinket. Bankfiókhálózatunkban is minden segítséget megadunk ügyfeleinknek, legyen szó az ügyfelek számára legjobb hitelmegoldás közös megtalálásról vagy bármely egyéb termékünkről, mint például a biztosítás, vagy megtakarítások.

További információkért érdemes ellátogatni az MKB.hu oldalára.

 

Hirdetés