Fizetős a készpénzfelvétel az Ersténél Revolut és Wise kártyával

Fizetős a készpénzfelvétel az Ersténél Revolut és Wise kártyával

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-05-09
 

Április-tól az Erste Bank úgynevezett eszközhasználati díjat vezetett be a külföldi kibocsátású kártyás készpénzfelvételekre a saját ATM-jeinél, ami sok Revolut vagy éppen Wise számlával rendelkező magyart is érint.

Az újonnan bevezetett  díj egységesen, a felvett összegétől függetlenül 1200 Ft, amit akkor is meg kell fizetni, ha az adott előfizetéses csomaggal egyébként ingyenes volna a készpénzfelvétel. (A Revolut Standard és Plus csomagokkal például havonta 75 000 Ft, míg a Premium és a Metal csomagokkal 150 000 Ft, illetve 300 000 Ft vehető fel díjmentesen 30 naponként.)

A dolog nem egyedi, bankok és ATM-et üzemeltető pénzügyi szolgáltatók is sokszor számolnak fel díjat a külföldi kártyák esetében, ám azoknak, akik eddig díjmentesen használták az Erste készülékeit, érdemes odafigyelniük a változásra. A készpénzfelvétel költségével azonban nem utólag szembesülnek csak az ügyfelek, a tranzakció végső jóváhagyása előtt erről tájékoztat a készülék, ekkor pedig még van lehetőség megszakítani a folyamatot, és akár másik ATM-et választani.

Korlátozzák a felvehető készpénz összegét is

Az eszközhasználati díjon túl azonban még egy korlátozással találkozhatnak a Revolut és Wise ügyfelek, ugyanis az Erste egyúttal 150 000 Ft-ban korlátozta a külföldi kibocsátású kártyákkal egy napon belül felvehető készpénz összegét. Fontos, hogy a limit nem egy ATM-ra, hanem az Erste összes készülékére vonatkozik. Ez sem újdonság annyiban, hogy a pénzintézetek egy részénél eltérő összeg vehető fel saját, illetve idegen bankkártya használata esetén.

A magyar számlatulajdonosokat kevésbé érintő változás, hogy a külföldi kibocsátású kártyáknál az Erste is bevezeti az úgynevezett Dinamikus Pénznem Átváltás szolgáltatást. Ez akkor érdekes, amikor forintot venne fel valaki egy más devizanemű számláról, ilyenkor ugyanis kérhető, hogy a tranzakció során ismertetett árfolyamon az ATM-et működtető bank vagy szolgálató végezze el az váltást. (Ez általában nem előnyős az ügyfél számára, így erre az ajánlatra célszerű nemet mondani.) A Revolut és a Wise kártyákkal a többség azonban forintszámláról vesz fel forintot, így általában nincs szükség váltásra sem, ám ha mégis, akkor jobban járunk azzal, ha a Revolut vagy a Wise végzi el a konverziót.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés