Fókuszban az ingatlan: 4+2 döntő tényező, amiről tudnod kell!

Fókuszban az ingatlan: 4+2 döntő tényező, amiről tudnod kell!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-09-25
 

A lakásvásárlás életünk egyik legjelentősebb eseménye, ami gondos előkészítést és körültekintést kíván. A jelenlegi gazdasági helyzetben pedig fokozottan érvényes, hogy résen legyünk, hogy a lehető legkedvezőbb döntést hozhassuk. A Bankmonitor szakértői rávilágítanak azokra a fő szempontokra, amiket érdemes átgondolni, segítenek a tervezésben és megmutatják a legjövedelmezőbb trendeket. Ha tehát otthonteremtés, ingatlan adás-vétel, felújítás előtt állsz a következő sorok Neked szólnak.

1. Komoly fordulat: a végig fix kamatozású lakáshitelek letarolták a piacot!

Meglepő trendfordulatoknak lehetnek tanúi mindazok, akik kicsit is figyelemmel kísérik a lakáshitel-piac változásait. Ma már teljesen más kamatperiódusú konstrukciók népszerűek, mint egy évvel ezelőtt. Egyre többen részesítik előnyben a kiszámíthatóbb megoldásokat, ami a jelen piaci helyzetben nem is meglepő. Mi a biztonság ára? Meg fogsz lepődni!

2. Ezek most a piacon elérhető legolcsóbb lakáshitelek – Mérlegelj minden feltételt, mielőtt döntesz!

A magas infláció, az emelkedő alapkamat mind rányomja bélyegét a lakáshitel kamatokra is. A hitelpiacon megfigyelhető változások ugyanakkor nem egységesek a bankoknál, meglepő, de vannak olyan pénzintézetek, ahol csökkenő kamatokkal találkozhatunk. Hogyan változott a legjobb termékek sorrendje? Miért lényeges a kamatperiódus és annak trendje a döntéshozatal során? Mutatjuk!

Hirdetés

Hirdetés

3. Most kell lakáshitel, pont amikor magasak a kamatok? Ha úgy alakul, később lecserélheted majd olcsóbbra!

Sok ingatlanvásárlást tervező mérlegel, hogy megéri -e a jelenlegi lakáshitel kamatok mellett belevágni a monumentális feladatba. Az elbizonytalanodás természetes, hiszen akár több tízezer forinttal is magasabb lehet a havi törlesztő ma, mintha egy éve igényeltünk volna. Ugyanakkor ha nem várhat a lakáscél megvalósításra, mutatunk egy ésszerű megoldást, amely összességében még megtakarítást is jelenthet! Nézd meg, mit javasolnak a Bankmonitor szakértői!

4. Lakáshitel – marad a kamatstop, az anyagi előny egyre tekintélyesebb

A benzinár- és élelmiszerárstop mellett a kamatstop is folytatódik, ez utóbbi előreláthatólag 2023. június végéig marad velünk. A változó kamatozású lakáshitellel rendelkezőket tehát már másfél éven át védi a kormány a kölcsön drágulásától, a törlesztőrészletek emelkedésétől. Milyen hatása lesz ennek? Mennyit nyerhetnek az érintettek az intézkedéssel? Olvasd el cikkünkből a részleteket!

+1 Milyen lehetőségekkel számolhatnak az első saját lakás vásárlását tervező fiatalok?

A fiatalok lakáshoz jutása napjainkban nehezebb, mint valaha, a szülői otthon elhagyása rendkívül drága. A dilemma tehát fokozódik: Miből finanszírozzuk az otthonteremtést? 5 szakértői javaslat egyenesen Gábos Nikolett hitelszakértőnk tollából!

+2 Már csak szűk 4 hónapig adja vissza az állam a felújítási költségek felét!

A Lakásfelújítási támogatással elérhető akár 3 millió forint állami segítség már csak 2022. év végéig igényelhető, így összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, javaslatokat, hogy ha élnél a lehetőséggel, semmiképpen ne maradj le róla.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés