Fontos bejelentést tett az OTP Bank:fotelben ülve vehetünk fel kölcsönt

Fontos bejelentést tett az OTP Bank:fotelben ülve vehetünk fel kölcsönt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-03-23 Frissítve: 2021-08-06
 

Újdonsággal rukkolt elő az OTP Bank, ugyanis mostantól az OTPdirekten keresztül teljes egészében online módon intézhető a személyi kölcsön felvétele, beleértve a szerződés aláírását is. Ráadásul a bank célja az, hogy rövid időn belül ne csak az OTP-s ügyfelek tudjanak az online igénylés lehetőségével élni.

Az utóbbi években már érezhető volt a digitális bankolás fejlődése hazánkban is, azonban az OTP Banknak sikerült újdonsággal előrukkolni az online technológiák terén. Az OTP Bank most elsőként vezette be a teljes egészében online módon intézhető személyi kölcsön lehetőségét.

Ez azt jelenti, hogy mostantól internet bankunkon, vagy mobilbankon keresztül (OTPdirekt) is képesek vagyunk lebonyolítani a teljes hitelfelvételi folyamatot. Tehát nem szükséges megjelennünk a bankfiókban még a szerződés aláírására sem. Az igénylési folyamat így tulajdonképpen pár percre rövidült, ráadásul az kölcsön összege is egy órán belül a számlánkra kerül.

A hitelintézet internetbankján, az OTPdirekten keresztül igényelhető személyi kölcsönt a tesztidőszak keretében 2016 szeptember óta érhetik el a pénzintézethez érkező jövedelemmel és internetbanki hozzáféréssel rendelkező ügyfelek. Az online igénylés azonban december óta már biztosan működik. Az eddigi tapasztalatok alapján népszerűnek mondható a rendszer, ugyanis az elmúlt hónapokban több mint ezer ügyfél igényelt személyi kölcsönt online, a folyósított összeg pedig már meghaladta az 1 milliárd forintot.

Azonban a sajtóközlemény alapján az OTP Bank még itt sem áll meg, ugyanis azt tűzte ki célul, hogy az online igénylés lehetősége azok számára is elérhető lehessen, akik jövedelem-jóváírással nem rendelkeznek, valamint nem OTP ügyfelek. Ehhez azonban még jogszabály változtatásra is szükség lesz hazánkban, ennek ellenére minden a fokozott digitalizáció felé mutat már a közeljövőben is.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés