Gránit Bank: a mobiltelefonodról is vásárolhatsz állampírt, mégpedig díjmentesen (x)

Gránit Bank: a mobiltelefonodról is vásárolhatsz állampírt, mégpedig díjmentesen (x)
Hirdetés

A Gránit Bank ügyfelei akár a mobiltelefonjukon keresztül is vásárolhatnak állampapírt az eBank applikációban, ha pedig nincs még értékpapírszámlájuk a pénzintézetnél, az eBank appban vagy VideóBankon keresztül akár ezt is azonnal megnyithatják. Az értékpapírszámla nyitása és az állampapír vásárlás ráadásul egyaránt díjmentes.

Népszerűek a lakossági befektetők körében a magyar állampapírok, különösen az inflációkövető, Prémium sorozat most a sláger, ami az előző év átlagos inflációja felett 0,25%-os kamatprémiumot fizet jelenleg. A Gránit Bank ügyfelei akár a mobiltelefonjukon, az eBank alkalmazáson keresztül is vásárolhatnak a Prémium és Bónusz Magyar Állampapír, valamint Magyar Állampapír Plusz aktuálisan kibocsátott sorozataiból.

A megvásárolt állampapírt lakossági ügyfelek díjmentes számlavezetéssel rendelkező értékpapírszámlán helyezhetik el, amennyiben pedig még nem rendelkeznek ilyen számlával, azt az applikációban megnyithatják: az Állampapírok menüpontban az Értékpapírszámla nyitás gomb megnyomása után ki kell választani az értékpapírszámla típusát, ki kell tölteni a MiFID tesztet, melynek elfogadása után csak jóvá kell hagyni az igénylést. A másik lehetőség a VideóBank hívásban történő számlanyitás.

A kiválasztott Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok másnap már láthatók az applikáció „Vagyonom” menüpontjában, abban az esetben, ha a megbízás munkanapokon 14:00 óráig beérkezik és rendelkezésre áll a fedezet. A 14:00 óra után érkezett vételi megbízások esetében az állampapírok két nappal később lesznek megtekinthetők az alkalmazásban. Itt látszódnak az elérhető állampapírok, ezek aktuális hozamai, a futamidő vége, valamint az, hogy a futamidő végéig milyen hozam érhető el 1 millió forint befektetésével.

A visszavásárlás is rendkívül fontos. A Gránit Bank minden banki munkanapon, nyitvatartási időben visszavásárolja az általa forgalmazott lakossági állampapírokat, az adott napra érvényes vételi árfolyam szerint.

Ha érdekel a lehetőség, itt tudhatsz meg mindent a Gránit Banknál történő értékpapírszáma nyitásról.

A cikket a Gránit Bank támogatja

Hirdetés