Gyorskölcsön: mit válasszak, ha sürgősen pénzre van szükségem?

Gyorskölcsön: mit válasszak, ha sürgősen pénzre van szükségem?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-30 Frissítve: 2021-12-01
 

A gyorsan és egyszerűen igényelhető kölcsönök mankóként szolgálhatank olyan élethelyzetekben, amikor hirtelen lesz szükségünk kisebb-nagyobb pénzösszegre. Milyen hitelek jöhetnek szóba ilyenkor? Mennyi idő alatt érhetőek el és hogyan lehet még gyorsabb az igénylési folyamat?

Napjaink rohanó világában már egy hiteligénylés kapcsán is releváns elvárás, hogy a folyamat minél gördülékenyebben és gyorsabban menjen végbe. A pénzpiaci szereplők is folyamatosan alakulnak a növekvő ügyféligényekhez. A gyors ügyintézésen felül ma már számos kényelmi funkciót is igénybe vehetünk, például sok esetben lerövidíthetjük, vagy akár teljesen ki is hagyhatjuk a személyes banki egyeztetést, ami szintén gyorsítja is az igénylést.

Az idő pénz

Számtalan olyan vészhelyzet adódhat, amikor rövid időn belül pénzre van szükség. Ilyenkor pedig nem érünk rá napokat várni, amíg időpontot kapunk a személyes ügyintézésre, vagy akár órákig várakozni egy bankfiókban. Egy gyorsnak nevezhető hiteligénylés ugyanis nem csak azt feltételezi, hogy a folyamat akár pár óra, vagy néhány nap alatt lezajlik, de azt is, hogy nincs szükség fölösleges plusz körökre és minden elintézhető akár online, a munkahelyről, vagy az otthonunk kényelméből is. 

Mikor lehet villámgyorsan szükségünk pénzre?

A 2021-es év sok magyarnak a lakásfelújítás időszaka, amelyet az idén elstartolt Otthonfelújítási támogatás is ösztönöz. Ugyanakkor az építőipari költségekben hatalmas áremelkedés volt megfigyelhető, amelynek következtében sokan voltak kénytelenek a saját forrásokon kívül gyors, külső anyagi segítséghez folyamodni. 

Az alapanyag- és munkadíjak számtalan esetben legalább a duplájára duzzadtak akár 1-2 hónap alatt is, azt pedig nem tehetjük meg, hogy a fürdőszoba-, vagy konyhafelújítás kellős közepén megálljunk, és megvárjuk, amíg újabb százezreket,vagy milliókat össze tudunk spórolni.

Szintén gyakori eset lehet, amikor a nap mint nap munkába járásra és a családtagok szállítására használt személyautónk váratlanul meghibásodik. Jó esetben csak néhány óra alatt orvosolható, és pár tízezer forint a javítás, de ennél szerencsétlenebb esetben a szerelő súlyos százezreket is elkérhet, vagy közli, hogy akkora a baj, hogy már nem éri meg javíttatni és sürgősen új autóvásárlás válik szükségessé.

Valljuk be, az ilyen esetek éppen mindig akkor szokták felütni a fejüket, amikor amúgy sem épp rózsás a helyzet, vagy amikor éppen egy másik, napi használatban lévő berendezés (például gázkazán, mosógép, hűtő) is megadja magát…

Emellett pedig gyakori gyorshitel-cél egy váratlan orvosi kezelés, vagy műtét miatti magánorvosi finanszírozás is.

Hirdetés

Hirdetés

Mit tehetünk, ha saját megtakarításainkat már feléltük?

A hitelpiac az ilyen helyzetekre ma már számos megoldással a rendelkezésünkre áll. Az igényelt összegtől függően többféle kölcsönből választhatunk, ilyenek lehetnek a gyorskölcsön, a folyószámlahitel, az áruhitel, a hitelkártya és a személyi kölcsön is.

Mielőtt viszont azonnal fejest ugranánk az első ajánlatba, álljunk meg egy pillanatra és ismerjük meg az egyes lehetőségek közötti lényeges különbségeket, ugyanis ha ezt elmulasztjuk, könnyen lehet, hogy a végén mégis egy elhúzódó procedúra kellős közepén találjuk magunkat.

Mennyi idő alatt lehet a számlán a pénz?

Kimondottan gyorskölcsönnek a személyi hitelek egy típusát nevezzük, amik jellemzően 100 és 500 ezer forint között igényelhetők, rövid futamidővel, akár heti törlesztéssel, és a pénz órákon belül is a számlánkon lehet. Ugyanakkor egy normál személyi kölcsönnél drágábban vehetjük csak igénybe ezt a vészhelyzeti megoldást.

Az áruhitelek jellemzője, hogy helyben, a vásárlás helyszínén, akár azonnal elérhetőek, gyakran 0%-os THM-mel. Ugyanakkor csak az adott nagyáruházban kiválasztott áru vásárlására igényelhetők, és a rövid futamidő miatt igen magas törlesztőrészlettel. Ha tehát szabadon szeretnénk felhasználni az összeget, nem az áruhitel lesz a megfelelő választás.

A folyószámlahitel olyan egyedülálló megoldás, ami lehetővé teszi, hogy saját bankszámlánk egyenlegének megnövelésévél jussunk pénzhez, akár már másnap, hiszen az igénylés általában netbankon keresztül is elintézhető. Ezt viszont tényleg csak szükség esetén, és csak kis összegben célszerű igénybe venni, mert igen magas kamatozás jellemzi, amit a bankszámlánkra beérkező jóváírásokkal tudunk pótolni.

A hitelkártya igénylése néhány napot igénybe vehet, és csak akkor használhatjuk díjmentesen, ha online vagy személyesen vásárolunk vele, valamint, ha mindig az adott időszakon belül visszatöltjük rá az igénybe vett összeget. Ellenkező esetben igen drága díjakat számít fel a bank.

Az általános értelemben vett személyi kölcsönök igénylése sok esetben online is történhet, segítségével pedig szabad felhasználású hitelt igényelhetünk pár nap leforgása alatt. A konstrukció jelenleg kedvező kamatozással elérhető és hosszú futamidőre is rendelkezésre áll. Így akár 10 millió forint hitelösszegig gondolkodhatunk, maximum 8-10 éves futamidő mellett, ami lehetővé teszi, hogy még egy ingyenes áruhitelnél is kevesebb törlesztőrészlettel igényeljük. 

Bankmonitor tipp: Az ünnepek közeledtével sok banknál extra kedvezményes kondíciókkal és fogyasztóbarát termékekkel is találkozhatunk.

Hogyan lehet leggyorsabban kölcsön igényelni

Hogyan lehet a lehető leggyorsabb az igénylés?

Az egyes szabadon felhasználható, gyors kölcsönkonstrukciók tehát mind-mind más előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, így a legcélszerűbb, ha – komolyabb pénzügyi rálátás hiányában – először is egy független pénzügyi szakértőt hívunk segítségül, aki kapásból a számunkra legjobb ajánlat felé tud minket orientálni, ráadásul többletköltség nélkül.

Ugyanez a helyzet az igénylési feltételek feltérképezésével is. Mielőtt nyakunkba vesszük a bankokat, vagy nekiállunk minden egyes szóba jöhető konstrukcióval kapcsolatban az interneten keresgélni, szintén érdemes egy rövid telefonhívásban a szakértővel konzultálni arról, hogy jogosultak lehetünk-e a kiválasztott hiteltípusra, vagy, hogy mennyi pénzt igényelhetünk. 

Mindemellett pedig fontos tudni, hogy az egyes hiteltípusokon belül is számtalan ajánlattal találkozhatunk, amelyek között lényeges időbeli és anyagi eltérések lehetnek, valamint a banki eljárás is mindenhol más és más.

Egy okos online kalkulátor már igen jó összehasonlítási alapot adhat, hiszen villámgyorsan megnézhetjük, hogy melyik a legjobb ajánlat ma a piacon, de önmagában ez is csak az előzetes tájékozódást szolgálhatja. 

A Bankmonitor szakértői tehát az alábbi utat javasolják a gyors és optimális hiteligénylés kapcsán:

1., Célok meghatározása

2., Szakértő felkeresése online vagy telefonon

3., Kalkuláció, ajánlatok áttekintése

4., Szerződéskötés

5., Folyósítás.

Első lépésként határozd meg a kívánt célt és a hozzá szükséges hitelösszeget, amihez vedd számításba a saját forrásokat és az esetleges családi, baráti anyagi segítség lehetőségét is. Fontold meg, hogy mindenképpen egy hiteligénylés lesz-e a legkézenfekvőbb megoldás.

Másodsorban keresd fel a Bankmonitor hitelszakértőjét, aki online is tud segíteni az optimális megoldás felkutatásában. 

Ezután már csak át kell tekintened a szóba jöhető lehetőségeket és ajánlatokat, majd a szakértő segítségével kiválasztani a legmegfelelőbbet és elindítani az igénylést. A kapcsolatfelvétel, az ajánlatok áttekintése és sok esetben a szerződéskötés is történhet akár online is, így jelentősen lerövidíthető az igénylési folyamat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés