Hitelfedezeti biztosítás: új termék a piacon!

Hitelfedezeti biztosítás: új termék a piacon!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-12-05
 

Magyarország egyik legnagyobb életbiztosítója az NN új csoportos személybiztosítási termékkel jelent meg a hitelfedezeti célú konstrukciók piacán. A biztosítás csak a Bankmonitor kínálatában található meg, amely jó alternatívát jelenthet azok számára, akik bankfüggetlen védelmet keresnek hiteleik fedezeteként. Nézzük meg részletesen mit tud ez a termék és miben különbözik a többitől!

Klasszikus hitelfedezeti piac

A hitelezéssel foglalkozó kereskedelmi bankok – néhány kivételtől eltekintve – olyan hitelfedezeti életbiztosítást kínálnak ügyfeleinek, amely az adott hitel felvételekor megköthető. Más bank által folyósított hitelszerződésre nem vonatkoznak és az adott banknál korábban felvett hitel mögé sem állíthatók be. Szoros együttműködés keretében egy biztosítótársaság nyújtja a terméket a bank számára, amelyben a bank a biztosítás szerződője, a hitelfelvevő adós pedig tagjaként csatlakozik a biztosítási csoporthoz. Az életbiztosítási védelem minden termékben alap, amely mellett más szolgáltatások, egészségkárosodásra (rokkantság), munkaképesség csökkenésére, ideiglenes keresőképtelenségre, munkanélküliségre szóló fedezetek is megjelennek.

Haláleset és egészségkárosodás esetén a biztosítási összeg kifizetése, a többi szolgáltatás esetében a törlesztőrészlet átvállalása a biztosítási szolgáltatás.

Mivel a kedvezményezett a bank, így a biztosítási összeg mindig az aktuális tőketartozás mértékével egyenlő, vagyis folyamatosan csökken a futamidő alatt.

Lényegében a klasszikus hitelfedezeti biztosítások a bank bizonyos kockázatait csökkentik, mivel garanciát jelentenek arra, hogy a hitel visszafizetése megtörténik akkor is, ha az adós meghal, vagy olyan egészségi állapotba kerül, amely ellehetetleníti a hitel törlesztését. A keresőképtelenségi, munkanélküliségi szolgáltatások szintén a törlesztőrészlet fizetésének folytonosságát hivatottak biztosítani.

A banki hitelfedezeti biztosítások esetében nincs termékválaszték, az adott bank csak a saját csoportos termékét forgalmazza, amelyet a saját hitele fedezetéül kínál. Ha hitelt veszel fel, számodra az az alternatíva, hogy nem veszed meg a terméket. Ha később mégis úgy gondolnád, hogy szükséged lenne a védelemre, a bankod ebben már nem fog tudni segíteni, így egy bankfüggetlen biztosítási konstrukciót kell keresned.

Hirdetés

Hirdetés

Bankfüggetlen termékek

A bankfüggetlen csoportos hitelfedezeti célú biztosítások a legtöbb magyarországi bank által folyósított hitel fedezeteként megköthető. Nagy előnyük, hogy már régebben fennálló hitelszerződés mögé is beállíthatók. A szolgáltatási kör hasonló, mint a banki termékek esetében, mivel ebben az esetben is a hitel visszafizetését vagy törlesztését segítik.

Fontos különbség, hogy meg lehet jelölni kedvezményezettnek a bankot, de nem kötelező, így a család döntheti el, hogy hol van a legnagyobb szükség a biztosító által folyósított összegre.

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

A bankfüggetlen csoportos hitelfedezeti célú biztosítások piaca nem túl széles. Ezért is döntött úgy a Bankmonitor, hogy létrehozza a Tudatos Pénzügyi Döntések Egyesületet, amely szerződője a Bankmonitor Biztonság nevet viselő csoportos személybiztosításnak.

Ez a biztosítás csak a Bankmonitor online felületén keresztül érhető el. Ha érdeklődsz a termék iránt regisztrálj az oldalunkon. Ügyfélportálunkon létrehozunk a számodra egy fiókot, amelyet csak te érhetsz el. Itt egy nagyon egyszerű folyamaton keresztül 100 százalékban papírmentesen tudsz csatlakozni a Bankmonitor Biztonság csoportos Személybiztosításhoz, a díjfizetést is meg tudod oldani a fiókodban bankkártyával.

A biztosítás lejáratáig megőrizzük neked a szerződésedhez kapcsolódó dokumentumokat elektronikusan, így azok bármikor elérhetők a számodra.

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A termék

A biztosítási terméket az NN Biztosító nyújtja, amely a magyar életbiztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője. A vállalat a legtöbb biztosítási szerződést és 16 százalékos piacrészesedét tudhat magáénak a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) 2022-es adatai szerint. A magyar NN Biztosító Zrt. az NN Group leányvállalata. A több mint 175 éves múltra visszatekintő cégcsoport gyökerei Hollandiába nyúlnak vissza, ahol évtizedeken keresztül elsősorban biztosításokkal foglalkozott a társaság. A Nationale-Nederlanden vállalat 1963-ban jött létre a két legnagyobb holland biztosító egyesülésével, és a vállalat ezen a néven lépett be a magyar piacra is 1991-ben.

A Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás sok újdonságot tartalmaz, amely eddig nem volt jelen a bankfüggetlen csoportos biztosítások piacán. Az egyik ilyen újdonság, hogy a termék három szolgáltatási csomagot tartalmaz, amelyek külön-külön is megköthetők.

Csomagok

Az Élet fantázianevű szolgáltatáscsomag haláleseti és 70 százalék, vagy annál súlyosabb egészségkárosodás esetén fizeti ki a biztosítási összeget. A következő újdonság, hogy a csoportos hitelfedezeti célú biztosítások piacán ez az első termék, amelyben a biztosítási összeg nem csökken úgy, ahogy hiteltartozásod, hanem állandó a futamidő alatt. Ennek az az előnye, hogy a kezdeti hitelösszeggel azonos biztosítási összeg folyamatosan ugyanolyan védelmet jelent neked és a családod számára, mint a hitelfelvételkor.

A alábbi ábrán egy példán keresztül mutatjuk be, hogy mi a különbség a csökkenő és az állandó hitelfedezeti védelem között.

 

Most jogosan felteheted a kérdést, hogy miért kellene, hogy ennyi pénzt kapjon majd a bank, ha veled történik valami? Nem, ennél a terméknél a bank nem kap semmit, mivel a kedvezményezett a családod, az örököseid, vagy akit éppen megjelöltél. A biztosító szolgáltatásait az általad megjelölt kedvezményezett kapja meg, és úgy gazdálkodik vele, ahogy jónak látja. Kifizetheti belőle a hiteltartozást, de elköltheti másra is, ha a törlesztőrészletek fizetése nem okoz gondot.

A Jövedelem fantázianevű szolgáltatáscsomag keresőképtelenség esetén a hitel törlesztőrészletével azonos összeget fizet neked. Ugyanez a szolgáltatás, ha alkalmazott vagy és regisztrált munkanélkülivé váltál. Ha vállalkozó vagy, a munkanélküliség esetére szóló szolgáltatás nem igazán értelmezhető, így a biztosító ehelyett kórházi napi térítést nyújtó szolgáltatást biztosít a számodra.

A hosszú futamidő alatt sok minden változhat az életedben így lehet, hogy alkalmazottként kezded a hiteledet törleszteni, majd később vállalkozó leszel. Ez nem lesz probléma a biztosítás szempontjából, mivel a szolgáltatás igénybevételekor kell megmondanod, hogy a munkanélküliség és a kórházi napi térítés közül melyiket választod.

A Komplex fantázianevű szolgáltatáscsomag az Élet és Jövedelem csomag együttes szolgáltatásait tartalmazza.

A Bankmonitor Biztonság csoportos Személybiztosítással három hiteltípus, jelzáloghitel, Babaváró hitel, személyi kölcsön mögé állítható be. Ha a hiteledet régebben vetted fel, akkor is tudsz csatlakozni a biztosítási csoporthoz.

Összefoglalás

Új termékkel bővült a bankfüggetlen hitelfedezeti jellegű termékek piaca. Egy teljesen online szerződéskötési folyamaton keresztül a számodra is elérhető ez a csoportos biztosítás, ha hitelt vettél fel és anyagi védelmet keresel családodat és magadat számára.

Regisztrálj az oldalunkon és szakértő tanácsadónk segítségével csatlakozz a biztosítási csoporthoz!

Bankmonitor Biztonság

Hirdetés
Hirdetés