Hitelkiváltás személyi kölcsönnel – kerülj jobb anyagi helyzetbe!

Hitelkiváltás személyi kölcsönnel – kerülj jobb anyagi helyzetbe!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-11-16
 

Ha meglévő tartozásaid miatt kerülsz rossz anyagi helyzetbe, akkor egy új hitel igénylése csak olaj a tűzre. Viszont egy hitelkiváltással, vagy adósságrendező hitel igénylésével összességében jobb anyagi helyzetbe kerülhetsz és érdemben faraghatsz a kiadásokon. Mutatjuk, hogyan.

Könnyen eshetünk abba a hibába, hogy átmenetinek tűnő megélhetési gondok miatt hitelt veszünk fel, amivel megpróbáljuk visszapótolni a keletkezett hiányokat. Ez ideig-óráig sikerülhet is, viszont az új hitel miatt összességében a korábbinál is több kiadásunk keletkezik, amit még nehezebb rendezni. 

Az adósságspirálból kikeveredni nem könnyű, de nem is lehetetlen: vagy a bevételeinknek kell növekednie, vagy a költségeinket kell csökkenteni. A legjobb természetesen az, ha mindkettő teljesül. Az biztos, hogy első körben érdemes elővenni a jó öreg kockásfüzetet, vagy megnyitni egy excel táblát és feljegyezni, áttekinteni minden tételt a bevételi és a kiadási oldalon egyaránt. Ha ez megvan, már látható, hogy mennyivel kell növelni bevételeinket és/vagy csökkenteni a kiadásokat ahhoz, hogy újra, remélhetőleg hosszú távon is stabilizálódjon a helyzet.

Hirdetés

Hirdetés

Miért előnyös a hitelkiváltás?

Egy adósságrendezés vagy hitelkiváltás során a korábban igényelt kölcsönt/kölcsönöket tudjuk lecserélni egy kedvezőbb konstrukcióra. Vagyis, egy új hitelt veszünk fel arra a célra, hogy a meglévő tartozást visszafizessük. Ha például van egy hitelkártya-tartozásunk, egy személyi kölcsönünk és esetleg még a bankszámlánk egyenlege is mindig mínuszban van a hónap végén, akkor egy hitelkiváltási céllal igényelt személyi kölcsönnel visszafizethetjük a fennálló korábbi tartozásokat, az új kölcsön törlesztőrészlete pedig kedvezőbb lehet, mint az összes korábbi fizetnivaló.

Miért előnyös az adósságrendezés vagy hitelkiváltás?

  • Elsősorban azért, mert jobb pénzügyi helyzetbe kerülhetünk, csökkentve a kiadásokat, vagyis a hiteltörlesztésre fordítandó összeget.
  • Adott esetben dönthetünk úgy, hogy a törlesztőrészletek csökkentésével együtt a futamidő is rövidebb legyen, ezzel pedig a teljes visszafizetendő összeg is karcsúbb lehet.
  • Stabilabb anyagi helyzetben az is járható út, hogy a futamidő rövidítésével, de változatlan havi törlesztéssel összességében hamarabb szabaduljunk meg az adósságtól.
  • A fizetnivalók könnyebben átláthatók és kezelhetőbbek lesznek, hiszen az adósságrendezést követően már csak egy banknál, egyetlen törlesztésre kell majd odafigyelni.
  • Akár egy újabb kölcsönigénylésre is jogosult lehetsz az adóságrendezést követően, hiszen a jövedelem terhelésének csökentésével (JTM) a hitelképesség is visszaállítható lehet. 
  • Sőt, azt is megteheted, hogy nagyobb összeget veszel fel, amennyiben plusz pénzeszközre van szükséged.

Miért éri meg a hitelkiváltásra személyi kölcsönt igényelni?

Ha meglévő kölcsöneid között nincs jelzáloghitel, akkor egy személyi kölcsön ideális lehet a hitelkiváltásra. (Ha korábban lakáshitelt, vagy más jelzáloghitelt is igényeltél, akkor tartozásaidat hitelkiváltási célú jelzáloghitellel rendezheted.) 

Az adósságrendező személyi hitel vitathatatlan előnye, hogy igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre, az összeget pedig néhány napon belül jóváírja a bank a korábbi hitelintézeteknél, vagy a bankszámládon. Az új hitel költsége jól tervezhető, futamidő végéig fix törlesztőrészletekkel rendelkezik, így nem kell tartani attól, hogy időközben emelkedni fog a költsége. 

Az adósságrendező személyi kölcsön jellemzően induló költség nélkül elérhető, egyedül a korábbi kölcsönök végtörlesztéséhez kapcsolódhat kiadás, amely egy meglévő személyi hitel esetén jellemzően a hátralévő tartozás 1 százaléka.

Számold ki, mennyit spórolhatsz hitelkiváltással!

A Bankmonitor számos banki termék összehasonlításában lehet a segítségedre, így a hitelkiváltásban is támogathat.  

Használd az adósságrendező hitel kalkulátort, ha fedezetlen hiteleket szeretnél rendezni (például áruhitel, hitelkártya tartozás, személyi kölcsön, folyószámlahitel stb.). Ha viszont a tartozásaid között jelzáloghitel is van, akkor a hitelkiváltás kalkulátor lesz számodra ideális. A kalkulátor a legtöbb hazai bank ajánlatait megversenyezteti egymással, így könnyen megtalálhatod a legkedvezőbb lehetőséget. Emellett érdemes a hitelkiváltó kölcsön részleteit, illetve az igénylésre vonatkozó feltételeket is megismerned, és egy független pénzügyi szakértővel karöltve belevágni, hogy minden gördülékenyen menjen. 

A kalkulátor használatával akár el is indíthatod az igénylést, a Bankmonitor szakértőinek segítségével, külön díj nélkül.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés