Hitelt vettél fel vagy épp tervezed az igénylést?! Érdemes ezt a szempontot is mérlegelned!

Hitelt vettél fel vagy épp tervezed az igénylést?! Érdemes ezt a szempontot is mérlegelned!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-01-23 Frissítve: 2023-01-27
 

Ha már egy ideje törleszted a hiteledet, de a szerződéskötéskor elmulasztottál hitelfedezeti biztosítást kötni, akkor ezt most megteheted. Két termék van a piacon, ami alkalmas erre. Megmutatjuk mit tudnak ezek a biztosítások.

Hitelfedezeti biztosítási védelem

Egy hitelfedezeti biztosítás arra jó, ha veled történik valami és nem tudod törleszteni a hiteledet, a biztosító kifizeti helyetted a tartozásodat, vagy segít a törlesztőrészlet fizetésében.

Mi lehet az oka, hogy nem tudsz fizetni a bank felé? Például az, hogy valamilyen tragédia történik. Nyilvánvalóan nem gondolsz ilyen szomorú eshetőségre minden nap, de ha mondjuk 20 évre vetted fel a hiteledet, akkor a hosszú idő alatt sok minden történhet veled is. Ha pedig megtörténik a baj, a család ott marad nélküled, a jövedelmed nélkül a felvett hiteleddel. A hiteltartozás öröklődik, így, ha nem tudják tovább fizetni, költözniük kell. Ez így nem a legszerencsésebb perspektíva, hiszen azért dolgoztál, hogy nekik is legyen egy szép otthonuk, ami most veled együtt tűnik el.

Ha van egy hitelfedezeti biztosításod, akkor a biztosító a tartozásodat kifizeti a család helyett a banknak, és nem kerül veszélybe a megszerzett ingatlan. Ugyanez a helyzet akkor is, ha súlyos egészségkárosodás ér. A biztosító 70 százalékos rokkantsági foktól fizeti ki a hiteltartozást.

Mi történik, ha időlegesen nem tudod törleszteni a hiteled?

A törlesztőrészlet fizetésében a biztosítás úgy tud segíteni, hogy ha hosszabb időre keresőképtelen (táppénz) leszel, akkor fizeti helyetted a törlesztőrészletet. Ugyanez történik akkor is, ha munkanélküli leszel.

Hirdetés

Hirdetés

Optimális vs. Bankmonitor Biztonság

A biztosítási piacon két olyan bankfüggetlen csoportos hitelfedezeti célú termék van ma jelenleg, amely meglévő hitelek mellé is megköthető. Az egyik az Optimális Törlesztésvédelem, amely az UNION biztosító terméke, a másik a Bankmonitor Biztonság, amely mögött az NN biztosító áll. A fent felsorolt szolgáltatásokat mind a két biztosítás tudja, de azért érdemes kicsit mélyebben is megnézni, hogy pontosan mit nyújtanak ezek a termékek az ügyfeleknek.

Biztosítási összeg

A hitelfedezeti célú biztosításoknál a biztosítási összeg a hitel nagyságával egyenlő. Az Optimális esetében a biztosítási összeg a fennálló hiteltartozás, vagyis az az összeg, amit még nem fizettél vissza. A hitelösszeg maximum 25 millió forintig biztosítható.

A Bankmonitor Biztonság esetében a szerződéskötéskori, kezdeti hitelösszeggel egyenlő a biztosítási összeg, így ez egy nagyobb védelmet jelent. A hitelösszeg jelzáloghitel esetében 80 millió forintig, Babváró hitel és Személyi kölcsön esetén 10-10 millió forintig biztosítható.

Csökkenő vagy állandó fedezet

Az Optimális esetében csökkenő fedezetű biztosításról beszélünk, vagyis a biztosítási összeg úgy csökken, ahogy a hiteledet törleszted. Minél kisebb a tartozásod a bank fel, annál kisebb a biztosítási összeg.

A Bankmonitor Biztonság esetében a biztosítási összeg a kezdeti hitelösszeg nagyságával egyenlő és ez állandó a futamidő alatt. Vagyis a biztosítási fedezet nem csökken. Ez azért jó, mert a hiteltartozásod visszafizetése után is marad a családnak a biztosítási összegből, amelyet szabadon felhasználhatnak a családi kasszából kieső jövedelmed pótlására.

Keresőképtelenség

Az Optimális alkalmazottak esetében a keresőképtelen, vagyis táppénzes állomány 61 napjától vállalja át a törlesztőrészletek fizetését legfeljebb 4 hónapon keresztül.

Az Optimális vállalkozók részére eltérő szolgáltatást nyújt, akkor vállalja át a törlesztőrészlet fizetését, ha a keresőképtelenség balesetből ered, amely meghaladja az 50 százalékot.

A Bankmonitor Biztonság keresőképtelenségre vonatkozó szolgáltatásánál nincs különbség alkalmazott és vállalkozó között, a 31. naptól vállalja át a törlesztőrészlettel azonos összeg fizetését legfeljebb 6 hónapon keresztül.

Munkanélküliség

Az Optimális a munkanélküli állományban eltöltött 61. naptól vállalja át a törlesztőrészlet fizetését maximum 4 hónapon keresztül. Vállalkozók esetében a balesetből eredő 10 napot meghaladó kórházi tartózkodás esetén fizeti a törlesztőrészletet legfeljebb 4 hónapon keresztül.

A Bankmonitor Biztonság munkanélküliségre vonatkozó szolgáltatása a 31. munkanélküli napon indul a törlesztőrészlettel azonos összeg kifizetése és legfeljebb 6 hónapig tarthat.

Vállalkozóknak 4 napot meghaladó kórházi ápolás után indul be a kifizetés, ami maximum 6 hónap lehet.

Szolgáltatások összehasonlítása

Az alábbi táblázat tartalmazza az Optimális és a Bankmonitor biztonság szolgáltatásainak rövid összefoglalóját. Így jól láthatod a különbségeket, és könnyebb tájékozódnod a tulajdonságok között.

Bankmonitor Biztonság kalkulátor

A Bankmonitor Biztonság csak a Bankmonitor online felületén keresztül érhető el. Ha érdeklődsz a termék iránt regisztrálj az oldalunkon!

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod, mennyibe kerülne egy hitelfedezeti célú biztosítási védelem meglévő hiteled mellé.

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Figyelni kell a részletekre!

Ha úgy gondolod, hogy neked is szükséged lenne hitelfedezeti célú védelemre, az Optimálissal és a Bankmonitor Biztonsággal ezt meg tudod oldani. A két termék alapvető tulajdonságai nagyon hasonlóak, de a sok közös vonás mellett a részletekben vannak a különbségek. A Bankmonitor tanácsadói bemutatják számodra mind a két terméket, és az igényednek és elképzelésednek legmegfelelőbbet ajánlják, hogy a legjobbat találd meg családod és a magad számára.

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

Hirdetés
Hirdetés